Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 πέραν από το αγωνιστικό τους ενδιαφέρον, έχουν προκαλέσει εντύπωση και για τις “παράξενες” απονομές στους νικητές.

Κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιοντσάνγκ, παρατηρήσαμε ότι οι νικητές των αγωνισμάτων δεν παραλαμβάνουν τα μετάλλια και μια ανθοδέσμη όπως σε κάθε απονομή, αλλά ένα μικρό άσπρο τιγράκι, ονόματι Soohorang.

Για την κανονική απονομή των μεταλλίων, οι τρεις αθλητές του βάθρου πρέπει να περιμένουν μέχρι το τέλος της ημέρας, για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 απονομές: Τι άλλαξε στις βραβεύσεις των νικητών;

Η νικήτρια του γιγαντιαίου σλάλομ γυναικών Mikaela Shiffrin με το Soohorang της

Τι συνέβη, άραγε, με το “παραδοσιακό” Ολυμπιακό πρωτόκολλο των απονομών και γιατί οι αθλητές παραλαμβάνουν ένα λούτρινο τιγράκι αντί των μεταλλίων;

Το Soohorang έχει συμβολικό χαρακτήρα

Καταρχάς, το παιχνίδι αυτό, που ονομάζεται Soohorang, έχει τεράστια συμβολική σημασία για τους Κορεάτες και είναι η μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στην Πιοντσάνγκ. Συγκεκριμένα, η λευκή αυτή τίγρης θεωρείται ως ζώο-προστάτης στην Κορεατική κουλτούρα, γι’ αυτό και είχε χρησιμοποιηθεί μια αντίστοιχη μασκότ στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ.

Το όνομα Soohorang προέρχεται από τις λέξεις “sooho“, που σημαίνει προστασία, και “ho-rang-i”, που σημαίνει τίγρης. Πολλοί πιστεύουν ότι το όνομα αυτό δηλώνει και μια αναφορά στο “Jeong-seon A-ri-rang”, ένα παραδοσιακό τραγούδι που προέρχεται από την επαρχία Gangwon, όπου λαμβάνουν χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018.

Γιατί, λοιπόν, δίνεται το Soohorang αντί για μετάλλια και λουλούδια;

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 απονομές: Τι άλλαξε στις βραβεύσεις των νικητών;

 

Σχόλια