Σας ζητήσαμε να ψηφίσετε ποιος είναι ο απόλυτος φοιτητικός προορισμός και οι απαντήσεις σας είχαν πολύ ενδιαφέρον!

Τα κριτήρια για το ποιος είναι ο απόλυτος φοιτητικός προορισμός ήταν τα εξής:

1.Ο προορισμός να είναι οικονομικός

2. Να έχει καλή νυχτερινή ζωή

3. Να έχει ενδιαφέροντα μουσεία

4. Να μπορείς να βρεις οικονομικά εισιτήρια

5. Να μπορείς να βρεις οικονομική διαμονή

O ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και στην τελική πεντάδα βρέθηκαν οι εξής πόλεις:

5. Κρακοβία

Η Κρακοβία είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Στο παρελθόν υπήρξε πρωτεύουσα της χώρας.

Βρες εδώ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Κρακοβία!

4. Βελιγράδι

Το Βελιγράδι (σερβικά: Београд, που σημαίνει Λευκή Πόλη), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη, εκεί όπου η πεδιάδα της Παννονίας συναντά τα Βαλκάνια. Η κυρίως πόλη έχει πληθυσμό 1,23 εκατομμύρια, ενώ πάνω από 1.750.000 άνθρωποι ζουν μέσα στα διοικητικά της όρια.

Βρες εδώ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Βελιγράδι!

3. Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (χωρίς να υπολογίζονται τα προάστια και γενικά η μητροπολιτική περιοχή των πόλεων

Βρες εδώ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Βουδαπέστη!

2. Άμστερνταμ 

Ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα ως μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο.

Βρες εδώ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Άμστερνταμ!

1.Βερολίνο 

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Βρες εδώ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια για Βερολίνο!

Σχόλια