Είναι αμήχανοι, μα συμβαίνουν καθημερινά! 5 είδη χαιρετισμών μέσα από μια πιο χιουμοριστική πλευρά!

Σε όλους μας έχει τύχει, εκεί που περπατάμε αμέριμνοι στο δρόμο ή πίνουμε το καφεδάκι μας, να πέσουμε μπροστά σε κάποιον γνωστό/φίλο/συγγενή/παλιό συμμαθητή. Όχι και ό τι καλύτερο δηλαδή, μιας και πάντα προβληματιζόμαστε για το τι στάση πρέπει να ακολουθήσουμε. Να χαιρετήσω, λοιπόν, ή όχι;

Παρακάτω παραθέτουμε 5 κλασικά είδη χαιρετισμών για τις περιπτώσεις αυτές που έχουν συμβεί σε όλους μας και μας γέμισαν αμηχανία!

1. Ο αμήχανος σύντομος χαιρετισμός5 κλασικά είδη χαιρετισμών που εφαρμόζουμε καθημερινά!

Βλέπεις γνωστό, συνειδητοποιείς ποιος είναι και ετοιμάζεις την αντίδρασή σου σε μερικά κλάσματα δευτερολέπτων. Είσαι τυχερός αν είναι λιγάκι μακριά, μιας και προετοιμάζεσαι καλύτερα για το τι θα πεις. Έλα όμως, που τις περισσότερες φορές δεν έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι!

Είτε θα κάνεις εσύ την κίνηση, είτε ο γνωστός σου, καταλήγετε συνήθως σε ένα βιαστικό και αμήχανο «Γεια σου!» ή «Τι κάνεις;» ή το μακρόσυρτο και ξαφνιασμένο «Γειααα», που υποδηλώνει μια φαινομενική «χαρά» που συνάντησες αυτό το πρόσωπο (λέμε τώρα) και συχνά δεν συνοδεύεται καν από ανταλλαγή βλεμμάτων.

Αποτέλεσμα: Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, έχετε ανταλλάξει έναν τυπικότατο χαιρετισμό, κάνατε εντύπωση με την «ευγένειά» σας και συνεχίσατε τις δουλειές σας χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πότε συμβαίνει: κάθε φορά που συναντάς κάποιο όχι πολύ γνωστό σου.

2. Ο εγκάρδιος χαιρετισμός5 κλασικά είδη χαιρετισμών που εφαρμόζουμε καθημερινά!

Συνηθίζεται με άτομα που έχεις συνάψει κάποια πιο ιδιαίτερη σχέση στο παρελθόν και χαθήκατε είτε επειδή δεν το πολυκυνήγησες να κρατήσεις επαφή είτε επειδή το έφεραν έτσι οι συνθήκες.

Την απρόσμενη αυτή συνάντηση συχνά συνοδεύει ένα σταυρωτό φιλί ή μια χειραψία ή μια «φιλική» αγκαλιά. Επιπλέον, καταλήγετε να πιάνετε συζήτηση για κανά πεντάλεπτο πετώντας τα κλασικά: «Καιρό έχουμε να βρεθούμε, χαθήκαμε! Πώς πάει η σχολή/δουλειά; Είδα αυτό το ποστ και ήθελα να σου στείλω να τα πούμε! Χάρηκα πολύ που τα είπαμε, να κανονίσουμε να βγούμε για κανά καφεδάκι!» (το μεγαλύτερο ΨΕΜΑ!!!)

Εάν βρίσκεστε, δε, και σε κάποια καφετέρια/τσιπουράδικο/μπαράκι, μπορεί να καθίσεις και λίγο στο τραπέζι του (ή αυτός στο δικό σου, εξαρτάται) για να πείτε περισσότερα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ο πιο θερμός χαιρετισμός (ειλικρινής δεν ξέρω, γιατί μπορεί να αποσκοπεί σε κάποιο άλλο όφελος αυτή η χαιρετούρα).

3. Το αθώο -και καλά- “δε σε είδα”5 κλασικά είδη χαιρετισμών που εφαρμόζουμε καθημερινά!

Περπατάς στο δρόμο ανέμελα και στο πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα σου περνά κάποιος γνωστός σου. Αποφασίζεις ότι δε θέλεις να χαιρετήσεις, όμως, έλα που αυτός κάνει κίνηση; Αναγκαστικά, θα ανταλλάξετε έναν σύντομο χαιρετισμό.

  • «Γεια σου! Τι κάνεις; Όλα καλά;»
  • «Αα γεια, καλά εσύ; Δεν σε κατάλαβα» (αναφωνείς έκπληκτος).

Ακολουθούν δύο ενδεχόμενα:

α) Είτε η κουβέντα θα σταματήσει εκεί και θα συνεχίσετε τις δουλειές σας λες και δεν υπήρξε ποτέ αυτή η συνάντηση (όπως στην πρώτη περίπτωση).

Β) Είτε θα ανταλλάξετε μερικές ακόμη κουβέντες για 1-2 λεπτά (πώς πάει η σχολή,  πώς περνάς κτλ).

Πότε συμβαίνει: όταν εντοπίζεις γνωστό που δε θέλεις να χαιρετήσεις σε πολύ κοντινή σου απόσταση αλλά αυτός σε καταλαβαίνει. Φυσικά, μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο και να είσαι εσύ αυτός που θα κάνει την πρώτη κίνηση.

4. Η «αμήχανη σιωπή»5 κλασικά είδη χαιρετισμών που εφαρμόζουμε καθημερινά!

Τόσο εσύ όσο και ο γνωστός σου έχετε συνειδητοποιήσει ότι γνωρίζεστε και φαινομενικά, ένας χαιρετισμός (έστω και τυπικός) «πλησιάζει». Ωστόσο, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν χαιρετιέστε ποτέ. Αυτό συμβαίνει:

α) Επειδή και οι δύο περιμένετε να γίνει το πρώτο βήμα από την άλλη πλευρά, αλλά κανείς δεν το επιχειρεί.

β) Επειδή απασχολείστε με κάτι άλλο, π.χ. συζητάτε με παρέα ή στο τηλέφωνο.

γ) Λόγω του «συνδρόμου» «Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω». Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να έχετε γνωριστεί, αλλά επειδή έχει περάσει καιρός δεν θυμάστε λεπτομέρειες (από πού γνωρίζεστε, πώς λένε το συνομιλητή σου κτλ). Ακόμη, είναι πιθανό να γνωρίζεστε από κοινούς γνωστούς και να μην έχετε συστηθεί ποτέ, απλά να έτυχε να ανταλλάξετε παλιότερα ένα γεια με κοινές παρέες. Τέλος, μπορεί να μην έχετε συναντηθεί ποτέ αλλά να έχετε stalkάρει ο ένας τον άλλον από τα social media και να μην ξέρετε αν πρέπει να πείτε περισσότερα.

Σε κάθε περίπτωση, συνήθως ανταλλάσσετε ένα ευγενικό χαμόγελο (προσποιητό ή και όχι) και συνεχίζετε τη ζωή σας.

5. Η -επιδιωκόμενη- (πλήρης) αδιαφορία

Υπάρχει κάτι στο παρελθόν που σας ενώνει αλλά για κάποιο λόγο οι σχέσεις σας είναι από τυπικές έως κακές. Αυτό σημαίνει, ότι στην καλύτερη περίπτωση να ανταλλάξετε ένα γεια και μετά να αναρωτιέστε πώς και συνέβη αυτό.

5 κλασικά είδη χαιρετισμών που εφαρμόζουμε καθημερινά!

Το σκηνικό έχει ως εξής: Βλέπεις ξαφνικά τον γνωστό σου. Αν δεν τον γουστάρεις καθόλου, ξινίζεις τα μούτρα σου. Κάνεις πως δεν τον είδες, ενώ κάνεις προσεκτικές κινήσεις για να μην σε καταλάβει. Από την άλλη πλευρά, η αντίδραση είναι η ίδια.

Αποτέλεσμα: και οι δύο προσπαθήσατε να αποφύγετε μια ενδεχόμενη «δυσάρεστη» χαιρετούρα. Συγχαρητήρια!

Πότε συμβαίνει: όταν δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να χαιρετηθείς με κάποιον!

 

Σχόλια