Βασικά φωτογραφικά tips για να βγάζεις κι εσύ καλές φωτογραφίες!

Αν πιστεύεις ότι δεν το έχεις καθόλου με τις φωτογραφίες, είναι γιατί δεν ξέρεις αυτά τα πολύ απλά κόλπα.

1. Φωτογραφία ταξιδιού! Η πιο συνηθισμένη όπου κάθεσαι μπροστά από ένα μνημείο και περιμένεις να σε βγάλουν. Το βασικό μυστικό είναι η εστίαση να γίνεται στο πρόσωπο και όχι στο backround.

 

2. Φωτογραφίες χωρίς concept είναι αδιάφορες. Το θέμα είναι να λες μια ιστορία μέσα από την φωτογραφία σου. Αντί να κάθεσαι μπροστά από το πάρκο, βρες ένα ωραίο παγκάκι και φωτογραφήσου εκεί.

3. Όσο πιο έντονες οι εκφράσεις του μοντέλου, τόσο το καλύτερο. Πρέπει οι φωτογραφίες να φαίνονται ζωντανές και η ντροπή μπροστά στον φακό δεν βοηθάει.
4. Το να κρατάς κάτι στα χέρια σου σε κάνει να φαίνεσαι πιο φυσικός και βοηθάει στο να πεις μια ιστορία μέσα από την φωτογραφία. Παίξε με ένα λουλούδι, κράτα την τσάντα σου ή ότι άλλο θες.

Δες εδώ συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες τοπίου!

5.  Στην φωτογραφία πρέπει να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες ίσιες γραμμές. Είναι, λοιπόν, καλύτερο αν το “μοντέλο” σου καθίσει με τα πόδια σταυρωμένα.
6. Οι περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν πολύ καλύτερες φωτογραφίες καθισμένοι. Είναι πιο εύκολο να χαλαρώσουν.
7. Προφανώς γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να κόβεις το κεφάλι ή άλλα σημεία του σώματος. Αλλά στο παρακάτω παράδειγμα θα δεις ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνεις. Μην δημιουργείς απότομα κομμένες γραμμές, λοιπόν, στα πόδια.
8.  Άσε κενό χώρο γύρω από το πρόσωπο που φωτογραφίζεις. Μην το εγκλωβίζεις. Αν το “μοντέλο” κοιτάζει δεξιά ή απλώνει το χέρι του προς μια κατεύθυνση τότε εκεί είναι που πρέπει να αφήσεις περισσότερο χώρο.
9. Δυστυχώς αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος δεν αξίζει να χρησιμοποιείς φλας. Αποδέξου το. Είναι σίγουρα εχθρός μιας καλής φωτογραφίας.
10. Αν θέλεις να φωτογραφίσεις κάποιο τοπίο είναι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα σε αυτό. Σκέψου το, λοιπόν, να ενσωματώνεις τους ντόπιους στις φωτογραφίες σου. (Με την συγκατάθεσή τους καλύτερα)
Πηγή:Brightside

Σχόλια