Ο φωτογράφος Gregg Segal ταξίδεψε και δημιούργησε ένα καταπληκτικό project για την υγιεινή διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες παιδιών ανά χώρα!

Είναι γεγονός ισχυρίζεται ότι στις δυτικές κοινωνίες σήμερα οι διατροφικές συνήθειες βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση, λόγω της ενημέρωσης σχετικά με τις συνέπειες του junk food και οι μεγάλες εταιρείες του είδους επενδύουν σε ξένες αγορές, όπου η ενημέρωση του κοινού δεν είναι τόσο μεγάλη και το Big Mack είναι σύμβολο κοινωνικής ευμάρειας και υψηλού στάτους.

Το 2015, το Πανεπιστήμιο του Cambridge έκανε μια ενδελεχή μελέτη και έρευνα, προκειμένου να βρει τις χώρες με την πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο. Μαντέψτε, λοιπόν, τα αποτελέσματα…

9 στις 10 πρώτες χώρες της λίστας με την πιο υγιεινή διατροφή βρίσκονται στην Αφρική!

Εκεί η διατροφή βασίζεται ακόμη σε λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φρούτα και τα γεύματα είναι σπιτικά. Σε αντίθεση με την Αμερική, όπου σχεδόν το 60% των θερμίδων που καταναλώνουν προέρχεται από επεξεργασμένες τροφές και μόνο το 1% αποτελείται από λαχανικά.

Greta Moeller, 7 χρονών, Αμβούργο, Γερμανία

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας είναι τα εξής:

Οι χώρες με την πιο υγιεινή διατροφή στον κόσμο:
1. Τσαντ
2. Σιέρα Λεόνε
3. Μαλί
4. Γκάμπια
5. Ουγκάντα
6. Γκάνα
7. Ακτή Ελεφαντοστού
8. Σενεγάλη
9. Ισραήλ
10. Σομαλία

Οι χώρες με την πιο ανθυγιεινή διατροφή στον κόσμο:
1. Αρμενία
2. Ουγγαρία
3. Βέλγιο
4. Τσεχία
5. Καζακστάν
6. Λευκορωσία
7. Αργεντινή
8. Τουρκμενιστάν
9. Mογγολία
10. Σλοβακία

Frank Fadel Agbomenou, 8 χρονών, Ντακάρ, Σενεγάλη

Για τα τελευταία δύο χρόνια, λοιπόν, ο Cregg Segal ζητούσε από παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου να κρατούν ημερολόγιο με το τι τρώνε σε μια βδομάδα. Όταν τελείωνε η εβδομάδα έβγαζε ένα πορτραίτο του κάθε παιδιού με φόντο τα γεύματά του. Όπως δήλωσε: “Επικεντρώθηκα στα παιδιά γιατί οι διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται όταν είσαι μικρός και τις κουβαλάς μαζί σου μια ζωή, έχοντας δημιουργήσει την βάση για χρόνια προβλήματα υγείας.”

Anchal Sahni, 10 χρονών, Chembur, Mumbai (Ινδία)

Αριστερά: Siti Khaliesah Nataliea Muhamad Khairizal, 9 χρονών, Kuala Lumpur | Δεξιά: Mierra Sri Varrsha Selvan, 8 χρονών και ο αδερφός τη Tharkish Sri Ganesh Selvan,10 χρονών, Kuala Lumpur (Μαλαισία)

Beryl Oh Jynn, 8 χρονών, Kuala Lumpur

 

Αριστερά: Chetan Menge, 10 χρονών, Mumbai | Δεξιά: Adveeta Venkatesh, 10 χρονών, Mumbai

Nur Zarah Alta Nabila Binti Mustakim, 7 χρονών, Kuala Lumpur

Paolo Mendlaro, 9 χρονών, Catania, Σικελία | Δεξιά: Amelia Gavia, 12 χρονών, Catania

Πηγή: Time

Σχόλια