Η Πανσέληνος Ιανουαρίου 2018 θα είναι σίγουρα μαγική γιατί πρόκειται για το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι!

Η Πανσέληνος Ιανουαρίου 2018 θα είναι εντελώς ασυνήθιστη καθώς τρία ξεχωριστά ουράνια φαινόμενα θα συμπέσουν. Πρόκειται για την πανσέληνο, το πλησίασμα του δορυφόρου μας στη Γη  ώστε να υπάρχει σούπερ-Σελήνη και ταυτόχρονα την ολική έκλειψη της Σελήνης. Συνοπτικά, το φαινόμενο θα μπορούσε να αποκληθεί ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης.

Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος του Ιανουαρίου, καθώς είχε προηγηθεί η πανσέληνος και η σούπερ-Σελήνη της φετινής Πρωτοχρονιάς, αλλά τότε δεν υπήρχε έκλειψη του φεγγαριού.

Η Πανσέληνος Ιανουαρίου 2018 θα είναι στις 31 του μήνα. Να σημειωθεί εντωμεταξύ ότι ο φετινός Φεβρουάριος δεν θα έχει καθόλου πανσέληνο και αυτό έχει να συμβεί από το 1999.

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι την 1η Μαρτίου.

Η προηγούμενη ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2015.

Οι δύο επόμενες φορές που η ολική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσει με τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2028 (αλλά τότε δεν θα υπάρχει υπέρ-Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι δεν θα βρίσκεται στο περίγειό του) και στις 31 Ιανουαρίου 2037 (τότε θα υπάρχει υπερ-Σελήνη).

Στην Αθήνα η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της (δηλαδή η Σελήνη θα βρίσκεται στο σημείο εγγύτερα στο κέντρο της σκιάς της Γης) περίπου στις 15:30, όταν το φεγγάρι -που θα ανατείλει λίγο πριν τις 18:00- θα είναι ακόμη κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο να μην είναι άμεσα ορατό στη χώρα μας.

Ευτυχώς θα υπάρχει φέτος μια δεύτερη ολική έκλειψη του φεγγαριού, που θα συμβεί στις 27 Ιουλίου, η οποία θα είναι ορατή και στην Ελλάδα.

Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει υπερ-Σελήνη!

Μπορεί να μη δούμε το απόλυτο φεγγάρι που θα δουν άλλοι, ωστόσο η Πανσέληνος Ιανουαρίου 2018 θα είναι ορατή και σου προτείνουμε 4 ταράτσες για να την απολαύσεις!

Λουκούμι bar

Τοποθετημένο στην πλατεία Αβησσυνίας και αρκετά εναλλακτικό, γεμίζει από φοιτητόκοσμο που δεν θέλει να ενισχύσει το viral «Πληρώνω την θέα». Παρ’ ότι το λιτό του στήσιμο παραπέμπει σε ταράτσα στο σπίτι ενός φίλου, το συγκεκριμένο cafe- bar λειτουργεί και ως παλαιοπωλείο. Σε περίπτωση, δηλαδή, που κάποιος θαμώνας λατρέψει κάτι από τη διακόσμηση του  πρώτου ορόφου, μπορεί να ρωτήσει αν είναι προς πώληση και να το κατοχυρώσει.
Πού: Πλατεία Αβυσσηνίας 3, Μοναστηράκι

Couleur locale

Με λίγα λόγια η καλύτερη θέα στην Ακρόπολη. Ένα όμορφο bar στο βάθος, τραπέζια άνετα διαρρυθμισμένα και όλα αυτά ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Είναι ένα μαγαζί που δεν έχει επενδύσει μόνο στην θέα του αλλά στην ποιότητα και την πρωτοτυπία.  Ανοιχτό (και το πάνω και το κάτω) από τις 10:00 για καφέ ενώ σε κάθε παγκόσμια μέρα θα υπάρχει και αντίστοιχη θεματική βραδιά.
Πού: Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι

Skyfall

Πάνω από τη Λεωφόρο Αρδηττού, η Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός και οι Στύλοι Ολυμπίου Διός παρατάσσονται μπροστά σας σαν σε καρτ ποστάλ. Το «Skyfall» στο Μετς λειτουργεί εδώ δύο χρόνια τώρα. Μπορείτε να το επισκεφθείτε από το απόγευμα ή το σούρουπο για ένα δείπνο ελληνικής κουζίνας ή ακόμη και τις πιο προχωρημένες ώρες, με τη δυνατή mainstream μουσική να δίνει τον τόνο του πάρτι. Mην ξεχάσετε να κλείσετε τραπέζι, όμως. Και να έχετε λεφτά πάνω σας!

Πού: Μάρκου Μουσούρου 1, Μετς

City Zen

Ένα μαγαζί για όλες τις ώρες της ημέρας, το City Zen είναι ο τέλειος προορισμός για καφέ, φαγητό και ποτό. Το προσωπικό συνεργάσιμο, πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη και πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει! Το κοινό προτείνει τη ζεστή σοκολάτα και το ριζότο με γαρίδες.

Πού: Αιόλου 11, Μοναστηράκι

Σχόλια