O Bill Gates μοιράζεται μαζί μας τις online εκπαιδευτικές του συνήθειες!

Khan Academy

Tα σύντομα βίντεο του Khan Academy είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να μάθεις αρκετά πράγματα μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όπως δήλωσε ο ίδιος “Τα παιδιά μου το χρησιμοποίησαν στις σπουδές τους και εγώ το χρησιμοποιώ για να ξαναθυμηθώ ορισμένα πράγματα που έχω να διαβάσω από το Λύκειο“. Υπάρχει μάλιστα τεράστια ποικιλία σε θέματα από τα βασικά για αρχάριους μέχρι άκρως εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα και νέες τάσεις στον ακαδημαϊκό χώρο.

Code.org

“Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν μαθαίνοντας να γράφουν κώδικα σε ένα πολύ βασικό επίπεδο. Ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιείς στα απλά tasks της καθημερινότητας, η επιστήμη των υπολογιστών σε αναγκάζει να σκεφτείς και να λύσεις απτά προβλήματα. Το Code.org είναι μια καταπληκτική πηγή για όλους, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκονται, και τυγχάνει να έχω και ένα δικό μου μάθημα”

The Great Courses from The Teaching Company

Μία από τις αγαπημένες μου πηγές για ενδιαφέρουσες διαλέξεις είναι το The Teaching Company. Έχουν εξαιρετικούς και διακεκριμένους καθηγητές που διδάσκουν σχεδόν κάθε θέμα που μπορείς να φανταστείς. Πάντα παίρνω ένα DVD τους μαζί μου όταν ταξιδεύω. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ διαλέξεις ωκεανογραφίας και φυσιολογίας.”

Big History Project

“Μπορεί να είμαι λίγο προκατειλλημένος καθώς συνέβαλα στην χρηματοδότησή του. Αν θεωρείς τον εαυτό σου μαθητή εφόρου ζωής πρέπει σίγουρα να το τσεκάρεις. Μια δωρεάν διάλεξη εμβάθυνσης για την ιστορία του σύμπαντος από το Big Bang έως σήμερα.”

Δες τα top skills και τις τάσεις στην αγορά εργασίας!

Πηγή: Time

 

Σχόλια