Αυτό που ξέφυγε στους υπαλλήλους της H&M ήταν πραγματικά άβολο…

Η H&M βρέθηκε στην πιο άβολη θέση χθες, εξαιτίας μια φωτογραφίας προϊόντος, συγκεκριμένα ενός φούτερ, που αναρτήθηκε στο επίσημο αγγλικό της site. Προς τι ο χαμός, όμως; Το μοντέλο ήταν ένα παιδάκι αφρικανικής καταγωγής που φορούσε ένα πράσινο φουτεράκι με την στάμπα “Coolest Monkey in the Jungle”. Χμμμ….

Προφανώς και η φωτογραφία έγινε viral και κατακρίθηκε για ρατσιστικό περιεχόμενο, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται πώς στο καλό πέρασε από τόσα μάτια μέχρι να ανέβει και δεν το πρόσεξε κανείς!

Η εταιρεία έστειλε αμέσως στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δήλωση απολογίας, ζητώντας συγγνώμη.

“Καταλαβαίνουμε απολύτως γιατί πολλοί ταράχτηκαν από αυτή την εικόνα. Εμείς ως υπάλληλοι της H&M συμφωνούμε απολύτως. Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη τόσο για την φωτογραφία, όσο και για το τύπωμα της μπλούζας. Δεν έχουμε κατεβάσει μόνο την εικόνα από το site, αλλά και το ίδιο το προιόν από τα ράφια μας στην παγκόσμια αγορά. Οι καθημερινές μας επαγγελματικές διαδικασίες και ο έλεγχος δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε στην προκειμένη, αυτό είναι αναμφίβολο. Θα ερευνήσουμε εξονυχιστικά γιατί συνέβη αυτό, ώστε να αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον”

Πηγή: complex

Σχόλια