Βρες τις υποτροφίες 2018 που μπορείς να κάνεις άμεσα τις αιτήσεις σου!

Υποτροφίες από τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής 

Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής έχει προκηρύξει δυο χρηματικές υποτροφίες των χιλίων (1.000,00€) ευρώ η κάθε μία, σε φοιτητές – φοιτήτριες των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στο Ν. Ροδόπης και σπουδάζουν σε προπτυχιακό επίπεδο – έτος εισαγωγής 2017 – σε αναγνωρισμένα από την Ελληνική Πολιτεία ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής, που βρίσκονται εκτός του Ν. Ροδόπης. Οι ενδιαφερόμενοι για την απονομή της υποτροφίας, επιπλέον από τα παραπάνω, θα πρέπει: α) να διαθέτουν Ελληνική Εθνικότητα ή Ιθαγένεια, β) η ποινική τους κατάσταση να μην αποτελεί κώλυμα, γ) να αποδεικνύουν οικονομική αδυναμία οικογενειακών και ατομικών εισοδημάτων, δ) να μην υπερβαίνον το 21ο έτος της ηλικίας τους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για την κατάθεση του πλήρη φακέλου απαραίτητη είναι η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών: ΑΙΤΗΣΗ, Πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, Βεβαίωση τόπου μόνιμης κατοικίας, Αντίγραφο των τελευταίων τριών εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το οικογενειακό εισόδημα (και το ατομικό εισόδημα, εφόσον υπάρχει), Βεβαίωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2017 (Ε9), Βεβαίωση βαθμού πρόσβασης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, Απολυτήριο Λυκείου, Υπεύθυνη δήλωση του Υποψηφίου ότι δεν έχει καταδικαστεί για πράξεις που διώκονται ποινικά.

Η παραλαβή των αιτήσεων και η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής ‘Ροδόπη’ κα Μαρία Παπαδοπούλου (τηλ. 6977630820) ή το μέλος του Ρ.Ο.Κ. ‘Ροδόπη’ κα Έλενα Λιβεριάδου (τηλ. 6974415620). Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών είναι ακόμα ανοιχτή. Η χορήγηση του χρηματικού ποσού θα συνοδεύεται από βεβαίωση απονομής υποτροφίας για το βιογραφικό των επιλεγέντων.

Υποτροφίες στα ναυτιλιακά

Πέντε υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου μονοετούς φοίτησης, ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία, προκηρύσσει η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για σπουδές σε τομείς που σχετίζονται με τη ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σε πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι υποτροφίες εντάσσονται στο πλαίσιο ενεργειών που υλοποιεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και έχει ως «αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Για πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη υποτροφιών, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβληθούν έως την 31η Μαρτίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα ή στα τηλέφωνα 210 4291300-2.

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Αναστασίου Αντωνάτου

Το Ίδρυμα Υποτροφιών Αναστασίου Αντωνάτου προκηρύσσει για το Ακαδημαϊκό Eτos 2017-2018 τη χορήγηση επτά (7) υποτροφιών με επιλογή, που αφορούν σε πανεπιστημιακές σπουδές σε ΑΕΙ στην Ελλάδα και σε μεταπτυχιακές σπουδές σε ΑΕΙ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις διατάξεις της συστατικής πράξης, του οργανισμού διοίκησης και διαχείρισης του ως άνω κοινωφελούς ιδρύματος και του άρθρου 56 του Ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185/10-09-2013).

Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει:
α) Να διαμένουν και να κατάγονται από τον Δήμο Αιγίου.
β) Να είναι προπτυχιακοί φοιτητές σε ΑΕΙ της Ελλάδας ή μεταπτυχιακοί φοιτητές σε ΑΕΙ της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
γ) Να είναι οικονομικά αδύνατοι, ήτοι τα εισοδήματα τους (ατομικά και οικογενειακά) και η εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση να μην επιτρέπει τη με ίδια μέσα οικονομική κάλυψη των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών τους.
δ) Να μη λαμβάνουν υποτροφία από άλλο κληροδότημα,
ε) Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για ένα (1) έτος.

Οι αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν στο Ίδρυμα Υποτρόφων Αναστασίου Αντωνάτου, Ανδρέου Λόντου 34, Αίγιο, τηλ. 26913-60.631 (Υπεύθυνη Ταμειακής Υπηρεσίας κυρία Σαββοπούλου θεοδοσία), μέχρι 20/02/2018.

Υποτροφίες από το κληροδότημα Τσιακμακοπούλου

ι υποψήφιοι/ιες για τη χορήγηση της υποτροφίας εκτός από την καταγωγή (Δήμο Θεσσαλονίκης ή Δήμο Έδεσσας) θα πρέπει να πληρούν και τις εξής προϋποθέσεις:

Να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή καταγωγή και ηλικία μέχρι 36 ετών.
Να έχουν αποφοιτήσει από Λύκειο του Δήμου Θεσσαλονίκης οι καταγόμενοι από το Δήμο Θεσσαλονίκης ή από Λύκειο του Δήμου της Έδεσσας οι καταγόμενοι από το Δήμο της Έδεσσας.
Να έχουν εισαχθεί κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων σε Τμήμα του Α.Π.Θ. το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.
Να προέρχονται από οικογένειες των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το πρώτο κλιμάκιο του φορολογητέου εισοδήματος της κλίμακας μισθωτών-συνταξιούχων, που σήμερα είναι 20.000,00€ (άρθρο 112 παρ. 1 του Ν. 4387/2016), όπως αυτό (πρώτο κλιμάκιο) προσδιορίζεται κάθε φορά με τους εκάστοτε ισχύοντες φορολογικούς νόμους.
Να έχουν καλές και πατριωτικές αρχές.

Σχόλια