Μια λίστα με βιβλία που γράφτηκαν υπό την επήρεια διαφόρων ουσιών ή συγγραφείς εθισμένους στα ναρκωτικά!

Αναφερόμαστε συχνά σε μουσικούς και ηθοποιούς που κατά το performance τους βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών. Δεν είναι όμως λίγοι και οι συγγραφείς που έγραψαν κλασσικά αριστουργήματα όντας εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά… Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δείτε ποιοι είναι!

1. Stephen King

Ο Stephen King δεν προσπαθεί καν να κρύψει το γεγονός ότι πολλά από τα συγγραφικά του δημιουργήματα γράφτηκαν υπό την επήρεια κοκαΐνης. Ομολογεί μάλιστα πως δεν θυμάται καν να τα γράφει. Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone δήλωσε ότι έκανε χρήση κοκαίνης από το 1978 μέχρι το 1986, περίοδος που έγραψε γύρω στα 10 μυθιστορήματα. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το It, Dark Tower και Pet Semetary.

Aγόρασε τώρα κάποιο βιβλίο του Stephen King που δεν έχεις διαβάσει εδώ

2. Ken Kesey

To 1959 o Kesey δούλευε ως βοηθός ψυχιάτρου σε νοσοκομείο, όπου πήρε μέρος σε ποικίλα πειράματα. Ένα μέρος από αυτά ήταν έρευνα σχετική με την επίδραση του LSD στον ανθρώπινο οργανισμό. Το 1964 ήταν πρωτεργάτης ενός επαναστατικότατου ψυχεδελικού κινήματος και τα πάρτι τους έχουν μείνει στην ιστορία. Ουσιαστικά αποτέλεσε τον ζωντανό σύνδεσμο ανάμεσα στη γενιά των beatniks και τους hippies. Το πιο διάσημο έργο του είναι το “Στη Φωλιά του Κούκου”.

Αγόρασε τώρα το “Στη Φωλιά του Κούκου” εδώ

3. Jean Paul Sartr

Σύμφωνα με την Annie Cohen Solal που έγραψε την βιογραφία του, η καθημερινή του “διατροφή” ήταν η εξής: 2 πακέτα τσιγάρα, μερικές πίπες καπνού, 1/4 λικέρ, 200 ml αμφεταμίνη, 15 γραμμάρια ασπιρίνη και άλλα δύο είδη ναρκωτικών. Ο Σαρτρ πέθανε στην ηλικία των 74, ενώ η συμβολή του στην φιλοσοφία ήταν τεράστια.

Αγόρασε κάποιο από τα βιβλία του εδώ

 

4. Συγγραφείς της εποχής της Νέας Οικονομικής Πολιτικής στην Ρωσία(1921-1928)

Στην μετεπαναστατική Ρωσία ήταν πιο εύκολο να βρεις κοκαΐνη παρά ένα μπουκάλι βότκα. Δεν υπήρχε καμία διάταξη νόμου που να την απαγορεύει και πουλιόταν κανονικά σε μικρά παντοπωλεία. Είναι μάλλον η προέλευση της φήμης ότι η μεγαλύτερη και καλύτερη σχέση του Μαγιακόφσκι ήταν αυτή που είχε με την κοκαΐνη.

5. Charles Dickens

Την Βικτωριανή εποχή η χρήση ναρκωτικών (όπιο και κοκαίνη) ήταν και διάσημη και οικονομική. Οι ίδιοι οι γιατροί συνταγογραφούσαν ναρκωτικά ως αντικαταθλιπτικά. Ο διάσημος συγγραφέας, λοιπόν, ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Γνωρίζοντας από πηγές κοντινών του ανθρώπων ότι είχε οράματα και περίεργη συμπεριφορά κατά καιρούς μας κάνει να βλέπουμε με λίγο διαφορετικό μάτι το “Πνεύμα των χριστουγέννων”.

6. Lewis Carroll

Tην ίδια Βικτωριανή περίοδο που ζούσε και αυτός συνδύαζε όπιο και αλκοόλ σαν μορφή θεραπείας. Πολλές φήμες άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει για την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων. Δεν ακούγεται παράλογο να αποτελεί αποκύημα της επήρειας και ένα mini τριπάρισμα.

7. Sigmund Freud

Το 1884, ο Φρόιντ άρχισε να πειραματίζεται με ένα νέο αναλγητικό φάρμακο… την κοκαΐνη. Μέσα σε 3 χρόνια δημοσίευσε πολλές μελέτες πάνω στο θέμα που τον είχε εντυπωσιάσει σε σχέση με τις επιδράσεις που φαινόταν να έχει. Το σύστηνε σε φίλους και στην σύζυγό του μέχρι που το 1887 οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι τελικά δεν ήταν κάτι τόσο αβλαβές και κατηγορήθηκε για προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών. Μέχρι το 1900 πάλευε ο ίδιος εναντίον του εθισμού του.

Αγόρασε κάποιο από τα βιβλία του εδώ

 8. Charles Baudelaire

Από το 1844 έως το 1848 ο ποιητής συμμετέχει στις συναντήσεις του “Club des Hashischins” που όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία του εξερευνούσε διάφορες εμπειρίες με βάση την δοκιμή ναρκωτικών. Σύμφωνα με άλλη μέλη η ευτυχία που του προκαλούσε το χασίσι των αηδίαζε και τελικά κατέφυγε για μια μικρή περίοδο στο όπιο. Κατάφερε ωστόσο να ξεπεράσει τον εθισμό του σύντομα και έγραψε βιβλίο σχετικά με την επίδραση των ναρκωτικών με τίτλο “Τεχνητοί παράδεισοι”.

Aγόρασε βιβλία του Μπωντλαίρ εδώ

9. Σεναριογράφοι των παιδικών εκπομπών του BBC

Απ’ ότι φαίνεται για να γράψεις καλές παιδικές ιστορίες πρέπει να διεγείρεις την φαντασία σου και μάλλον οι ενήλικες ακολουθούν έναν λίγο πιο ιδιαίτερο τρόπο. Μια πρώην υπάλληλος του παιδικού BBC δήλωσε ότι ο παραγωγός και ο παρουσιαστής ενός show της πρότειναν να κάνει μαζί τους κοκαΐνη. Όπως αποδείχτηκε η χρήση ήταν μέρος της δημιουργικής τους διαδικασίας και βοηθούσε τους συγγραφείς να βρουν καινούριες και πιο πρωτότυπες ιδέες. Να θυμίσουμε τα Teletubbies ήταν παραγωγή του BBC.

Πηγή: brightside

Σχόλια