Αν είσαι travel fan τότε θα λατρέψεις τα παρακάτω travel Instagram accounts!

Αν σου αρέσουν τα ταξίδια και οι ωραίες φωτογραφίες, τότε συνέχισε να διαβάζεις…

1. muradosmann: Αν είσαι πολύ ταξιδιάρα ψυχή..

O Murad Osmann είναι ένας φωτογράφος, που έχει ως επάγγελμα να φωτογραφίζει… τη σύζυγό του! Και η ιστορία έχει ως εξής: ο Murad και η σύζυγός του Nataly βρίσκονταν στη Βαρκελώνη- μία πόλη που ο Osmann αγαπούσε πολύ. Όντας φωτογράφος ήθελε να φωτογραφίζει διαρκώς τη γυναίκα του μέχρι που εκείνη τον πήρε από το χέρι για να του δείξει κάτι, βγάζοντας μία αυθόρμητη φωτογραφία όπως αυτή:

View this post on Instagram

A post shared by MURAD OSMANN (@muradosmann)

Αν και η πρώτη φωτογραφία ήταν προϊόν ατυχήματος, το ζευγάρι λάτρεψε το concept και ασχολήθηκε με αυτό τόσο πολύ, που πλέον αποτελεί το επάγγελμά τους. Εμείς σας παραθέτουμε 5 φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε:

View this post on Instagram

A post shared by MURAD OSMANN (@muradosmann)

2.samuelelkins: Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και φυσιολάτρης…

O Samuel Elkins είναι ένας φωτογράφος πορτρέτων και διαφήμισης. Κύρια στοιχεία των φωτογραφιών του είναι η φύση και -φυσικά- τα πορτρέτα μέσα στην φύση. Στον προσωπικό του λογαριασμό λοιπόν θα βρείτε πολλές αντίστοιχες φωτογραφίες, τραβηγμένες κυρίως σε άγνωστα μέρη της Βορείου Αμερικής, αφού ο Samuel μένει μόνιμα στη Utah. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να επισκέπτεται μέρη σε όλο τον κόσμο παρέα με (τυχερές) φίλες και φίλους του, μια και μετά από ένα ταξίδι μαζί του σίγουρα έχουν να ανεβάζουν φωτογραφίες στο λογαριασμό τους για πολύ καιρό.

3. passportbyforbes: Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και διαβάζεις Forbes…

Πολλοί γνωρίζουν το περίφημο επιχειρηματικό περιοδικό Forbes και το ακολουθούν στα διάφορα social media. Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί είναι ότι το περιοδικό έχει ξεχωριστό Instagram account, όπου γίνονται αναρτήσεις αποκλειστικά για διάφορα μέρη του κόσμου, ταξίδια και ταξιδιώτες. Πάρτε μία μικρή γεύση παρακάτω:

4. tentsile: Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και σου αρέσουν οι σκηνές, οι τέντες (και το camping γενικότερα)

Δεν πρόκειται για κάποιο φωτογράφο, instagrammer ή περιοδικό. Αντιθέτως πρόκειται για μία εταιρεία που πουλάει σκηνές και τέντες, και έχει βρει τον καλύτερο τρόπο να τις διαφημίσει. Η απόδειξη βρίσκεται λίγο παρακάτω, αφού η κάθε μία φωτογραφία ξεχωριστά μας κάνει να θέλουμε να βρεθούμε στη συγκεκριμένη σκηνή:

5. aiesecglobal:  Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και σου αρέσει ο εθελοντισμός

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός νεανικός οργανισμός. Διοικείται και απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών και βρίσκεται σε 128 χώρες παγκοσμίως. Στο instagram account της AIESEC μπορείς να βρεις φωτογραφίες, αλλά και τις ιστορίες νέων από όλο τον κόσμο που αποφάσισαν να ταξιδέψουν σε κάποια χώρα εκτός της δικής τους προκειμένου να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό.

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ταξιδέψουν κάπου στο εξωτερικό προκειμένου να συνεισφέρουν σε κάποιον από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.  Oι φωτογραφίες είναι ερασιτεχνικές, αλλά αρκετά ωραίες, ώστε να δείξουν την πραγματικότητα του μέρους, ενώ η κάθε μία ιστορία μπορεί να σε παρακινήσει, ώστε να δράσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Παρακάτω σας παραπέμπουμε σε κάποιες ιστορίες που ξεχωρίσαμε:

 6. GirlAteTheWorld – Αν είσαι πεινασμένη ταξιδιάρα ψυχή…

Το συγκεκριμένο account δεν περιλαμβάνει φωτογραφίες μίας συγκεκριμένης instagrammer. Αντιθέτως έχει φωτογραφίες διάφορων κοριτσιών που κρατάνε κάποιο συγκεκριμένο φαγητό-τύπου street food με φόντο κάποια συνήθως γνωστή (ή και όχι) τοποθεσία. Αποτελεί λοιπόν έναν εξαίρετο συνδυασμό φαγητού & ταξιδιού. Πάρτε μία μικρή γεύση παρακάτω:

7. Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και σου αρέσει η μόδα…

Η Tamara Kalinic είναι fashion, beauty & travel blogger. Κατάγεται από το Σαράγεβο, αλλά μετακόμισε στο Brighton προκειμένου να σπουδάσει Φαρμακευτική. Μόλις τελείωσε το Πανεπιστήμιο, βλέποντας το αντίκρυσμα που είχε το χόμπι της -το blogging-, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Βραβεύτηκε από το Elle ως Influencer of The Year για το 2017, ενώ το InStyle την αποκάλεσε “a jet-setting social media queen”.

Έτσι, πλέον μας ταξιδεύει με στυλ και κομψότητα -κυρίως- μέσω του Instagram Account της σε διάφορα μέρη στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/BaPZQmpHjVM/?taken-by=tamara

https://www.instagram.com/p/BZ4BEK0ncVo/?taken-by=tamara

8. noyourcity: Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή…

και έχεις εμμονή με τη Νέα Υόρκη, τότε Α Υ Τ Ο είναι το account που πρέπει να κάνεις follow. To  NoYourCity είναι ένα account, το οποίο ανεβάζει φωτογραφίες αποκλειστικά από την πόλη της Νέας Υόρκης. Εντάξει ομολογώ ότι δεν το λες και ποικιλία, αλλά ας το παραδεχτούμε: όλοι θέλουν να επισκεφτούν κάποια στιγμή τη συγκεκριμένη πόλη. Και όσοι δε θέλουν ας κάνουν follow το συγκεκριμένο λογαριασμό και ύστερα…θα θελήσουν!

9.The Shopkeepers – Αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και σου αρέσουν τα ψώνια…

Το The Shopkeepers είναι 1 instagram account (και blog), το οποίο αποτελείται από μία ομάδα 6 ατόμων. Στο συγκεκριμένο προφίλ μπορείς να βρεις διάφορα μικρά, τοπικά μαγαζιά σε πολλά μέρη του κόσμου στα οποία μπορείς να αγοράσεις από καπέλα και ενθύμια μέχρι φρούτα, λαχανικά και φαγητό.

Σκοπός της ομάδας είναι να προσφέρει στον χρήστη μία μοναδική εμπειρία βλέποντας εκ των έσω ένα μαγαζί που εκφράζει την τοπική κοινωνία και ενδεχομένως να μην ανακάλυπτε ποτέ διαφορετικά.

Στο λογαριασμό τους λοιπόν θα βρείτε φωτογραφίες από μαγαζιά διάσπαρτα σε αυτό τον κόσμο που το κάθε ένα έχει μία μοναδικότητα ως προς τη διακόσμηση, αλλά και την αισθητική. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε μερικά ξεχωριστά μαγαζιά… all around the world:

 

10. stef_greece – Για ταξιδιάρες ψυχές που επιθυμούν να περιπλανηθούν στην Ελλάδα…

Ο δικός μας Στέφανος Αντιμάντο μας μεταφέρει τις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από τις καταπληκτικές φωτογραφίες του, διαθέτοντας αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα Instagram accounts, εάν φυσικά θες να περιηγηθείς στον ελλαδικό χώρο.

Μοναδικά ηλιοβασιλέματα, φθινοπωρινά τοπία απείρου κάλλους καθώς και οι μαγευτικές ελληνικές παραλίες διαμορφώνουν ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα που δεν περνά απαρατήρητο.

Εάν, λοιπόν, θες κι εσύ να “ταξιδέψεις” στα μαγευτικά ελληνικά τοπία δεν έχεις άλλη επιλογή από το να επισκεφθείς αυτό το account!

Σχόλια