Εάν αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να πας σε αυτές τις πόλεις πριν τα 30, τότε διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις!

Οι πόλεις αυτές φημίζονται εκτός από την ιδιαίτερη ομορφιά τους και για τα μοναδικά vibes που προσφέρουν. Ένας συνδυασμός δυνατής νυχτερινής ζωής και μποέμικων στοιχείων στην καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δε θα εκτιμήσεις τις παρακάτω πόλεις εάν ταξιδέψεις μετά τα 30 σου, εμείς απλά προτείνουμε να τις επισκεπτείς όταν είσαι πιο νέος απλά για να εκτιμήσεις το πόσο “ανοιχτοί” είναι οι άνθρωποι εκεί και φυσικά να τους γνωρίσεις βγαίνοντας έξω μέχρι το πρωί.

Εξάλλου μια πόλη εκτός από τα κτήρια και τα μουσεία της, είναι και οι άνθρωποι της.

1. Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη πέρα από πανέμορφη είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για το πόσο cool είναι οι Καταλανοί. Είναι πάρα πολύ πιθανό να γνωρίσεις μια παρέα ντόπιων που θα σε προσκαλέσουν για ένα αυτοσχέδιο σουαρέ στο σπίτι τους. Μη φοβηθείς (εκτός βεβαίως και αν σου φαίνονται περίεργοι τύποι), είναι κάτι που συνηθίζουν.

2. Βερολίνο

Τι να πει κανείς για το Βερολίνο. Εάν είσαι fan της ηλεκτρονικής σκηνής, τότε μάλλον μόλις βρήκες τον παράδεισο σου.

Κλείσε τώρα low cost εισιτήρια για Βερολίνο εδώ

3. Κρακοβία

Η απόλυτη φοιτητική πόλη της Πολωνίας εκτός από ΠΟΛΥ οικονομική, έχει και μερικές από τις πιο εναλλακτικές προτάσεις που έχουμε δει στην Ευρώπη για νυχτερινή διασκέδαση.

Δες μας πιστεύεις; Τσέκαρε εδώ 5 μπαράκια με smoking area και τέλεια ατμόσφαιρα στην Κρακοβία που θα σε εντυπωσιάσουν. 

3. Βελιγράδι

Όσοι έχουν πάει Βελιγράδι αναφέρονται σε μια “σκοτεινή” νυχτερινή ζωή που θέλει ψάξιμο αλλά αν τη βρεις σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Εμείς δεν έχουμε πάει ακόμα αλλά είναι σίγουρα στους άμεσους στόχους.

4. Λισαβόνα

Οι Πορτογάλοι είναι μάλλον το alter ego των Ελλήνων στην Ευρώπη και σίγουρα τα παιδιά ξέρουν από διασκέδαση. Τα ποτά και το φαγητό δεν βγάζει καν νόημα πόσο οικονομικά είναι. Ο κόσμος είναι πολύ ανοιχτός και δε συζητάμε για το πόσο όμορφη είναι η πόλη.

5. Παρίσι

Το Παρίσι έχει νυχτερινή ζωή, στο εγγυόμαστε. Απλά πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τη βρεις καθώς δεν είναι στο “ιστορικό” κέντρο. Αν τα καταφέρεις όμως θα δεις όλους αυτούς τους μποεμ Γάλλους που βλέπεις στις ταινίες και δεν το εγγυόμαστε αλλά είναι πολύ πιθανό να ερωτευτείς.

Τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια για Γαλλία θα τα βρεις εδώ!

6. Άμστερνταμ

Το τι μπορεί να κάνει ο καθένας στο Άμστερνταμ είναι πολύ ανοιχτό. Οι επιλογές πολλές και δε θα επεκταθούμε. Πάντως, πέρα από πανέμορφη πόλη μπορεί να δώσει και άλλες εμπειρίες εκτός από τις απαγορευμένες.

7. Μπολόνια

Η απόλυτη φοιτητική πόλη της Ιταλίας φυσικά έχει ένα τρόπο ζωής που όσο πιο νέος και ανέμελος πας για να ζήσεις, τόσο περισσότερο θα εκτιμήσεις.

Προσφορές σε αεροπορικά για ιταλικές πόλεις έχουν βγει τώρα εδώ

8. Montpellier

Το ίδιο με τη Μπολόνια, ισχύει και για το Montpellier. Είναι η μεγαλύτερη φοιτητική πόλη της Γαλλίας, με το 80% των κατοίκων να είναι κάτω των 30.  Μπορείς να το συνδυάσεις με μια επίσκεψη στη Μασσαλία, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα σε μαγέψει.

Προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια για Γαλλία να τσεκάρεις εδώ!

9. Γρανάδα

Ίσως η απόλυτη μποέμικη πόλη. Η Γρανάδα έχει κάτι μοναδικό και μια επίσκεψη σε αυτή τη πόλη είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

10. Σεβίλλη

Η Σεβίλλη είναι κοντά με τη Γρανάδα και μπορείς εύκολα να τις συνδυάσεις. Στην ουσία πρόκειται μάλλον για μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές πόλεις της Ισπανίας, οπότε τα λόγια είναι περιττά.

11. Νάπολη

Αχ η Νάπολη. Στην ίδια λογική με την Μπολόνια, εδώ θα βρεις τους πιο cool Νότιους Ιταλούς αλλά θα σε προειδοποιήσουμε να προσέχεις λίγο γιατί είναι μια επικίνδυνη πόλη. Σου έχουμε συγκεντρώσει μάλιστα όσα αξίζει να δεις στην πανέμορφη ιταλική πόλη.

Προσφορές σε αεροπορικά για ιταλικές πόλεις εδώ

12. Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι σίγουρα μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Ευρώπης και θα το “ζήσεις” καλύτερα προσπαθώντας να επιβιώσεις στη νυχτερινή ζωή του. Θα χρειαστεί βέβαια να έχεις αρκετά χρήματα γιατί δεν πρόκειται για ένα οικονομικό ταξίδι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες επιλογές.

13. Φλωρεντία

Η Φλωρεντία μπορεί να σε εντυπωσιάσει με την νυχτερινή ζωή της και σίγουρα είναι το plot twist  της λίστας μας.  Φυσικά πρόκειται και για μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες ιταλικές πόλεις. Οπότε μπορείς να μάθεις πολλά με μια επίσκεψη σε αυτή τη μαγική πόλη!

Προσφορές σε αεροπορικά για ιταλικές πόλεις εδώ

14. Μασσαλία

Μια από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ευρώπης. Ο λόγος μάλλον στο έντονο αραβικό στοιχείο. Θα σου θυμίσει σε αρκετά σημεία την εξωτική Αθήνα αλλά ξεχωρίζει γιατί…βρίσκεται στο Νότο της Γαλλίας. Όπως και στη Νάπολη, έτσι και εδώ θα σου προτείνουμε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια για Μασσαλία να κοιτάς εδώ!

15. Αθήνα

Φυσικά και η Αθήνα μας δε γίνεται να λείπει από αυτή τη λίστα. Χωρίς να περιαυτολογούμε αλλά δύσκολα βρίσκεις τέτοια νυχτερινή ζωή αλλού! Αρκεί βεβαίως να ξέρεις που να πας!

Δες εδώ: Οι 10 πιο δημοφιλείς πόλεις της Airbnb για το 2018 

Σχόλια