Είναι πραγματικό πρόβλημα η έλλειψη χρόνου ή αποτελεί απλώς “αφορμή” για να μην παλέψουμε για τα όνειρά μας;

Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που προβάλλουν πολλοί είναι ότι ”Δεν υπάρχει χρόνος”. Αν και ισχυρίζονται ότι πολύ θα ήθελαν να στήσουν μια εταιρεία, να μάθουν ένα όργανο, να λανσάρουν μία εφεύρεση, να γράψουν ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο, η μέρα δεν έχει ποτέ αρκετές ώρες.

Ας λογικευτούμε. Πάντα υπάρχει αρκετός χρόνος αν τον διαθέσεις σωστά. Μην φανταστείς ότι θα πρέπει να αφήσεις την πρωινή σου δουλειά. Κράτησέ την και δούλεψε το νέο σου πρότζεκτ το βράδυ.

Αντί ν΄αράξεις για καμιά ταινία στο PC επεξεργάσου την ιδέα σου. Αντί να πας για ύπνο στις 11 πήγαινε στις 12. Δεν μιλάμε για ξενύχτια, απλώς ξέκλεψε λίγες παραπάνω ώρες την εβδομάδα. Είναι αρκετός χρόνος για να βάλεις μπροστά την ιδέα σου.

Rework Greece: Η έλλειψη χρόνου δεν είναι δικαιολογία

Μόλις το κάνεις, θα ανακαλύψεις αν ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον σου είναι αυθεντικά, ή απλώς μια παροδική φάση. Αν η προσπάθεια δεν καταλήξει κάπου, συνέχισε την καθημερινή σου δουλειά. Εκτός από λίγο χρόνο, δεν έχεις ρισκάρει ή χάσει κάτι. Όταν θέλεις πραγματικά κάτι, θα βρεις το χρόνο ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν το επιθυμούν πραγματικά. Έτσι κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους με τη δικαιολογία του χρόνου.

Μην προσπαθείς να ξεφύγεις με δικαιολογίες. Η ευθύνη να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου είναι αποκλειστικά δική σου.

Άλλωστε, η ιδανική στιγμή δεν έρχεται ποτέ. Ή θα είσαι πολύ νέος, πολύ μεγάλος, πολύ απασχολημένος ή γενικώς κάτι άλλο θα σου τραβάει την προσοχή. Αν η μόνη έγνοια σου είναι η κατάλληλη συγκυρία, τότε τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

Σχόλια