Σύμφωνα με τη Pantone, το μοβ είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2018! Οπότε βάψτε τα όλα, έχετε χρόνο!

Είναι γεγονός. Μετά το φωτεινό πράσινο του 2017, η Pantone, η εταιρεία που δημιούργησε το colour matching system, πήρε την απόφασή της. Το Ultra Violet είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2018!

χρώμα της χρονιάς

Σύμφωνα με τη Pantone, το μοβ είναι ένα πολύπλοκο και σύνθετο χρώμα.“Είναι το πιο πολύπλοκο από όλα τα χρώματα, λέει η Leatrice Eiseman, η Executive Director της Pantone. “Επειδή για να δημιουργηθεί ενώνονται δύο χρώματα που φαινομενικά είναι εκ διαμέτρου αντίθετα: το μπλε και και το κόκκινο. Με την ένωσή τους όμως τους δημιουργείται κάτι εντελώς νέο”.

χρώμα της χρονιάς

Αν και το μοβ μοιάζει σαν περίεργη επιλογή, η αλήθεια είναι πως το χρώμα είναι δεδομένο πως θα γίνει trend της χρονιάς και δεν το έχουμε καταλάβει. Για παράδειγμα, το χρώμα “έπαιξε” πολύ στη ταινία Blade Runner 2049, στα aesthetics του tumblr, στη steampunk κουλτούρα και γενικά στη μουσική καθώς σχεδόν όλα τα νέα album covers είναι μοβ, π.χ Chance the Rapper, Kanye West, Tame Impala(ή έστω πίνουν lean, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

χρώμα της χρονιάς

Meanwhile, on stuff no one cares about

Προσωπικά, το μοβ σαν χρώμα μου ήταν αδιάφορο. Πέρα από όταν βρίσκω κανένα φόντο για να βάλω στο εξώφυλλό μου στο facebook, πάντα παίζω με safe χρώματα (μόνο μαύρο δηλαδή). Ωστόσο η νοοτροπία μου άλλαξε, όταν είδα αυτό το βίντεο:

To “What if it was Purple” είναι ένα απόσπασμα από την θεϊκή εκπομπή “The Eric Andre Show”, οπού ο Andre καλεί διάσημους και τους ξεφτιλίζει (όχι σαν τον Γαλιφιανάκη, πολύ πιο αστείο). Είναι επίσης το ανερχόμενο hot meme του 2018 και προσωπικό μου πουλέν. Μην ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα What if it Was Purple στο Facebook για να δείτε τα αγαπημένα σας πράγματα να γίνονται μοβ.

Και πράγματι, πολλά πράγματα, (εκτός από τα κουνέλια) είναι πολύ καλύτερα όταν είναι μοβ. Μήπως η επιλογή του Ultra Violet ως χρώμα της χρονιάς είναι μια ώθηση για μια αλλαγή στάσης ζωής, μια ώθηση προς τη πνευματική εξέλιξη; Απλά κάνω ερωτήσεις. Τις απαντήσεις τις έχει το μοβ.

χρώμα της χρονιάς

Παρακάτω μπορείτε να δείτε γιατί το Ultra Violet είναι το χρώμα του 2018.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια