“Η τέχνη γίνεται για να διαταράξει τη συνείδηση…” 

Georges Braque

Επιμέλεια: Ελευθερία Μαρίνου
Aυτή είναι και η βασική ιδέα που προκαλεί τον Antonio Mora να δημιουργήσει κάτι τόσο ξεχωριστό! Η δουλειά του, τόσο προσωπική όσο και προκλητική, σε κάνει να πιστεύεις- και στο τέλος σε πείθει, πως ο κόσμος των ονείρων υπερτερεί της πραγματικότητας….
Εκτελώντας χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή από το 1995, ο Antonio Mora αποφασίζει να μπει ακόμα πιο ενεργά στον χώρο, με τις δικές του καλλιτεχνικές παρεμβάσεις! Δημιουργεί μια συλλογή με τα πορτρέτα, μια συλλογή με μεγάλη εκφραστική δύναμη και ομορφιά!
 8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora
Η τεχνική του ψηφιακού κολάζ– με τη χρήση διαφόρων εργαλείων όπως φίλτρα, αποχρώσεις, κορεσμούς και κλίσεις, φαίνεται πως αποτελεί παιχνιδάκι για τον ίδιο, αν κρίνουμε από το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα
Η έμπνευσή του προέρχεται από τα ίδια τα πορτρέτα! Βυθίζεται στη φαντασία για να φέρει στη ζωή μια εικόνα που μιλά για έναν βαθύτερο κόσμο: τη στιγμή ανάμεσα στον ύπνο και τη συνείδηση.
 8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora
Τα σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora αποτελούν την τέλεια αναπαράσταση για τους φανταστικούς κόσμους που κατοικούν στο δημιουργικό μυαλό του…
Συνδυασμοί και ενώσεις που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια  του προσώπου. Αυτή είναι η προέκταση που βλέπεις αλλά δεν υπάρχει, και ο Antonio, σε κάνει να το δεις!
8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora
“Η πρωτοτυπία ριζώνει στη συγχώνευση, βρίσκοντας συνδυασμούς που αφήνουν “στον ουρανίσκο της συνείδησης μας” γεύσεις από καλοσύνη και μυστήριο. Εικόνες που ανοίγουν μια ρωγμή στη συλλογική μνήμη μας που μας επιτρέπει να προσέχουμε, αν και μόνο είναι μια στιγμή που τα υβριδικά όντα πλημμυρίζουν τα βαθύτερα όνειρά μας»,  λέει ο ίδιος.

8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora

Μετασχηματισμοί τυποποιημένων πορτρέτων με τοπία γεννούν κάτι νέο!

Ένα ονειρικό μείγμα ιδεών, σχεδόν σαν να πιάστηκε κάπου ανάμεσα σε δύο σκέψεις, σε δύο κόσμους!
8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora
Είναι η δύναμη των πορτρέτων αυτή που σε κοιτά στα μάτια και σε κάνει να ταξιδεύεις, να αφήνεσαι ελεύθερος στην έκφραση της δημιουργίας. Είναι εκείνο το πινέλο που χαράζει όσα θέλεις να αποτυπώσεις. Εκείνη η μελωδία που τραγουδά αυτό που σιγοψυθιρίζει η ψυχή σου…
8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora
Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.
Γιόκο Όνο
8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora                                                                                 […]
Το πρόσωπό σου ξεσκεπάστηκε και είναι
γυμνό σαν ανατέλλει μες στη μνήμη
σα θάλασσα που κάποτε θα γίνει καλοκαίρι
8 σουρεαλιστικά πορτρέτα του Antonio Mora
     […]
Το πρόσωπό σου δε θα γίνει καλοκαίρι
μες στους ανθρώπους δε θα ξημερώσει
-Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου, «Το πρόσωπό σου»
 Περισσότερες φωτογραφίες μπορείς να βρεις στο προσωπικό του ιστολόγιο στο Facebook.

Σχόλια