5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο Χριστουγέννων

Υπάρχει καλύτερο δώρο για τον εαυτό σου ή και για τους αγαπημένους σου από ένα μυθιστόρημα;

Τα Χριστούγεννα κατέφτασαν και ο μουντός βροχερός καιρός σε συνδυασμό με το κρύο επιβάλλει το χουχούλιασμα στο σπίτι με την συντροφιά κάποιου βιβλίου μαζί με ατμοσφαιρική ambient μουσική και μια κούπα ζεστή σοκολάτα.

Αν μη τι άλλο, ένα βιβλίο είναι το πιο κατάλληλο και πολύτιμο δώρο που θα μπορούσες να προσφέρεις είτε στον εαυτό σου είτε σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο για τα Χριστούγεννα!

Αν είσαι, λοιπόν, φανατικός λάτρης των βιβλίων, θα εκτιμήσεις τις ακόλουθες προτάσεις υπέρ του δέοντος…

1. «ΓΥΡΙΣΜΟΣ» του TONI MORRISON

5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο ΧριστουγέννωνΣτην Αµερική της δεκαετίας του 1950, ένας νεαρός Αφροαµερικανός, ο Φρανκ Μάνεϊ, κατατάσσεται στον στρατό για να ξεφύγει από τον στενό, ασφυκτικό κόσµο της επαρχιακής πόλης του Νότου όπου µεγάλωσε, αφήνοντας πίσω του την αγαπηµένη και εύθραυστη µικρή του αδελφή, τη Σι.

Ο πόλεµος της Κορέας τον τραυµατίζει ψυχικά και σωµατικά, τον γεµίζει ενοχές και τον βυθίζει σε πλήρη απάθεια. Η ζωή του δεν έχει νόηµα· ώσπου µαθαίνει ότι η Σι κινδυνεύει.

Ο Φρανκ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας που επιστρέφει από την Ασία στη ρατσιστική Αµερική, ναρκοθετηµένη από το φυλετικό µίσος και τις προκαταλήψεις, εχθρική και επικίνδυνη όσο και τα πεδία των µαχών.

Ενόσω ταξιδεύει σε αναζήτηση της Σι προς την Τζόρτζια και τη µικρή πόλη όπου γεννήθηκε και ανέκαθεν απεχθανόταν, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα προβλήµατα του ίδιου και της αδελφής του ανάγονται σε µια πολύ παλαιότερη εποχή, τα θαµµένα µυστικά της οποίας αναδύονται σταδιακά, συγκλονίζοντάς τον.

Ένα συγκινητικό µυθιστόρηµα για έναν ηττηµένο άνδρα που ξαναβρίσκει το κουράγιο, τον ανδρισµό του, και τον τόπο του. Διαυγές και έντονο, βάναυσο αλλά και βαθιά ανθρώπινο

Αγόρασέ το τώρα από το Public e-shop εδώ

Αγόρασέ το τώρα online από τον Ιανό εδώ

 

2. «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» της Lydia Davis

5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο ΧριστουγέννωνΘα µπορούσε να είναι µια απλή ερωτική ιστορία, η αφήγηση µιας σχέσης που τελείωσε – µιας σχέσης εξαρχής καταδικασµένης να τελειώσει. Αλλά το Τέλος της ιστορίας είναι κάτι υπέροχα πιο περίπλοκο.

Η βραβευµένη µε το Man Booker International Lydia Davis µάς ξεναγεί σε εκείνο το εσωτερικό τοπίο όπου κάθε ιστορία εξακολουθεί να ζει σαν φάντασµα του εαυτού της, όπου τα βιώµατα αποκτούν νέα ζωή µέσα σε καινούργιες ιστορίες, όπου τίποτα δεν πεθαίνει οριστικά.

Με µια γραφή ανάλαφρη όσο και ακριβή, σπαρακτική όσο και αστεία, η Lydia Davis επιδεικνύει και στο µυθιστόρηµα τις αρετές που την έχουν αναδείξει σε µια από τις πιο πρωτότυπες και αυθεντικές συγγραφικές φωνές παγκοσµίως.

Kέρδισε χρήματα αγοράζοντάς το online από τα Public εδώ

Κέρδισε χρήματα αγοράζοντάς το από το e-shop του Ιανού εδώ

 

3. «ΤΟ ΘΑΥΜΑ» της Emma Donoghue

5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο ΧριστουγέννωνΜέσα του 19ου αιώνα. Σ’ ένα µικρό ιρλανδικό χωριό, ένα εντεκάχρονο κορίτσι επιβιώνει επί µήνες χωρίς φαγητό. Θαύµα; Ιατρικό φαινόµενο; Ή µήπως θρασύτατη απάτη; Μια νοσοκόµα, εκπαιδευµένη στην Κριµαία πλάι στη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ και περήφανη γι’ αυτό, προσλαµβάνεται για να παρακολουθεί το παιδί. Περιηγητές συρρέουν για να το αγγίξουν. Ένας δηµοσιογράφος φτάνει από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Όµως το παιδί σιγά σιγά φθίνει.

Αναστατωµένη από το ενδεχόµενο του θανάτου του µικρού κοριτσιού, µε µόνο της συµπαραστάτη τον δηµοσιογράφο, η νοσοκόµα θα αντιστρατευτεί τις προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες και τη θρησκευτική υστερία µιας ολόκληρης κοινότητας, και θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις ολέθριες συνέπειες ενός τροµερού µυστικού.

Συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, ολοζώντανο µυθιστόρηµα εποχής και συνάµα φλογερή ερωτική ιστορία, το βιβλίο εξερευνά µε ευαισθησία και τόλµη τη φύση της πίστης, της εµπιστοσύνης και της αγάπης.

Αγόρασέ το τώρα από τον Ιανό εδώ

Αγόρασέ το τώρα από τα Public εδώ

 

4. «Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» του H. G. Wells

5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο ΧριστουγέννωνΟ Γκρίφιν, ένας ταλαντούχος φοιτητής της Χηµείας, ανακαλύπτει τη µυστική συνταγή που θα τον κάνει αόρατο. Οι συνέπειες αυτού του πειράµατος είναι τροµακτικές και οι προσπάθειές του να συνεργαστεί µε τους συνανθρώπους του συνεχώς αποτυγχάνουν, καταλήγοντας σε περιστατικά όλο και πιο βίαια.

Το µεγαλειώδες δώρο που φέρνει ο Γκρίφιν στην ανθρωπότητα γίνεται µια πραγµατική κατάρα.

Ο συνδυασµός προφητικής φαντασίας και σχολαστικά λεπτοµερειακών περιγραφών που επιτυγχάνει ο H. G. Wells σε αυτό το µεγαλοφυές µυθιστόρηµά του παραµένει ακόµα και σήµερα αξεπέραστος.

Aγόρασέ το από τα Public εδώ

Αγόρασέ το από τον Ιανό εδώ

 

5. «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ» της Ninni Schulman

5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο ΧριστουγέννωνΎστερα από ένα δύσκολο διαζύγιο, η δημοσιογράφος Μαγκνταλένα Χάνσον εγκαταλείπει τη Στοκχόλμη και μαζί με τον εξάχρονο γιο της Νιλς, εγκαθίσταται στη γενέτειρά της, τη μικρή και ήρεμη πόλη του Χάγκφορ, αφήνοντας πίσω της τη συναρπαστική δουλειά σε μια μεγάλη εφημερίδα.

Πάνω που αναρωτιέται αν η ζωή στην εξοχή και η εργασία στην τοπική εφημερίδα είναι υπερβολικά μονότονες, ένα έγκλημα συνταράσσει τη μικρή κοινωνία του Χάγκφορ καθώς ανακαλύπτεται το γυμνό πτώμα μιας νεαρής κοπέλας με ίχνη από πυροβολισμό στο κεφάλι. Μήπως το πτώμα συνδέεται με την υπόθεση της πρόσφατης εξαφάνισης της δεκαεξάχρονης Χέντας;

Καθώς η τοπική αστυνομία αδυνατεί να εξιχνιάσει μια τόσο περίπλοκη υπόθεση, η Μαγκνταλένα αποφασίζει να κάνει τη δική της έρευνα. Ενώ το δημοσιογραφικό δαιμόνιο παλεύει με τη συναισθηματική εμπλοκή της στην εξαφάνιση του κοριτσιού και απειλητικά μηνύματα αρχίζουν να φτάνουν στο κινητό της, πολύ σύντομα συνειδητοποιεί, πως στη φιλήσυχη πόλη που ήξερε τόσο καλά υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά τους….

Αγόρασέ το άμεσα από τα Public εδώ

Αγόρασέ το online από τον Ιανό εδώ

6. «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» των Borjlind Cilla & Rolf

5+1 υπέρτατες προτάσεις βιβλίων για δώρο ΧριστουγέννωνΠανσέληνος και στο σουηδικό νησί Νόρντκοστερ η μεγάλη παλίρροια ετοιμάζεται να καλύψει την ακτή. Τρεις άνθρωποι σκάβουν έναν λάκκο στην άμμο ενώ τους παρακολουθεί κρυμμένο ένα αγόρι.

Η περιέργειά του θα μετατραπεί σε τρόμο όταν διακρίνει και μία τέταρτη φιγούρα – την έγκυο γυναίκα για την οποία προορίζεται ο λάκκος. Θαμμένη στην άμμο μέχρι τον λαιμό, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει η γυναίκα νιώθει το μωρό στην κοιλιά της να κλοτσάει…

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, η νεαρή Ολίβια Ρένινγκ ολοκληρώνει την αστυνομική της εκπαίδευση και η μόνη εργασία που της απομένει είναι να ερευνήσει μια άλυτη υπόθεση.

Επιλέγει τη δολοφονία στο Νόρντκοστερ και σύντομα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μιλήσει με τον Τομ Στίλτον, τον αστυνόμο που δεν κατάφερε να εξιχνιάσει τότε το έγκλημα. Αλλά ο Τομ έχει εξαφανιστεί και η Ολίβια αποφασίζει να τον αναζητήσει, την ώρα που μια συμμορία ξεκινάει άγριες επιθέσεις σε άστεγους της πόλης…

‘Ένα συγκλονιστικό κινηματογραφικό αστυνομικό μυθιστόρημα από τον βασιλιά και τη βασίλισσα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, με εξαιρετική πλοκή γεμάτη ανατροπές!

Αγόρασέ το τώρα από τα Public εδώ

Αγόρασέ το τώρα από τον Ιανό εδώ

*Τα παραπάνω λογοτεχνικά βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

https://frapress.gr/2017/12/vivlia-mechri-10-evro-gia-na-paris-doro-ta-christougenna-stous-agapimenous-sou/

Καλές γιορτές και καλό απολαυστικό διάβασμα σε όλους τους βιβλιοφάγους!

Σχόλια