Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έχουμε πραγματικά σκυλοβαρεθεί και ευχόμαστε να μην ξανακούσουμε!

χριστουγεννιάτικα τραγούδιαΕίθισται να συνδυάζουμε πάντα κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων με ένα σύνολο πραγμάτων, που θα τα χαρακτήριζες άνετα και ως ιεροτελεστίες: χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στολίδια, φωτάκια, γλυκίσματα, εκδηλώσεις, Άγιοι Βασίλιδες να περιφέρονται τριγύρω, δώρα κ.ά.

Όλα αυτά έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν πλήρως στο πνεύμα των Χριστουγέννων και η συνένωσή τους αυτή συντελεί στην πρόκληση του μοναδικού εορταστικού κλίματος, το οποίο αποζητά κάθε άνθρωπος για να ξεφύγει από την τετριμμένη καθημερινότητα και να αναβιώσει άλλη μια φορά το παιδί μέσα του.

Ωστόσο, μέσα στην όλη ατμόσφαιρα υπάρχουν και στοιχεία που γίνονται εντελώς προβλέψιμα και ανιαρά. Εννοείται πως ανάμεσα σε αυτά δεν μπορείς να εξαιρέσεις το χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο, ελληνικό ή ξένο. Κάθε μα κάθε χρόνο το ίδιο βιολί! Λες και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά βασανιστική πλύση!

Θα βγεις για καφέ και θα ακούσεις τον Ρούντολφ το ελαφάκι, θα ακούς ραδιόφωνο και ξάφνου θα πεταχθεί το Jingle Bell Rock από το υπερπέραν, θα βγεις στην αγορά για τα καθιερωμένα ψώνια με την μουσική υπόκρουση της Άγιας Νύχτας του Χρήστου Σαντικάι, θα ανοίξεις τηλεόραση και θα πέσεις πάνω στα Χριστούγεννα της Βανδή. Κι αν είναι και λίγο μερακλήδες μπορεί να βάλουν την νέα version του κομματιού με τους Spicy artists. Πραγματικός εφιάλτης, τι να λέμε τώρα!

Και να πω ότι έχεις κι άδικο, φίλε μου; Το πολύ το “Κύριε Ελέησον” το βαριέται κι ο Θεός!

Είναι που είναι μέτρια τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα ακούσματα από τη φύση τους, υπάρχουν κι εκείνες οι νέες κυκλοφορίες που μόλις τις πρωτοακούς τις βαριέσαι ή και τις σιχαίνεσαι, αλλά παρόλα αυτά τις συναντάς παντού τριγύρω σου.

Γιατί άντε πες την μετριότητα κάπως την χωνεύεις κουτσά στραβά. Ξέρεις όμως πόση προσπάθεια χρειάζεται για να συνθέσεις ένα πραγματικά φρικτό τραγούδι; Μάλλον άπειρη!

Φτιάξαμε παρακάτω, λοιπόν, μια λίστα από χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όχι όμως ό,τι κι ό,τι! Μόνο αυτά των οποίων η ύπαρξη ισοδυναμεί αναμφίβολα με το μπανάλ!

Απανταχού haters του χριστουγεννιάτικου τραγουδιού μαζευτείτε! Έτσι, απλά για να θυμηθούμε για άλλη μια φορά πόσο πολύ τα μισούμε και θέλουμε διακαώς να τα αποφύγουμε.

1. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

2. Δέσποινα Βανδή – Χριστούγεννα 

3. Wham! – Last Christmas

4. STAN – Φέτος τα Χριστούγεννα

5. Glee – Jingle Bell Rock 

6. Σάκης Ρουβάς – Χρόνια Πολλά

7. Justin Bieber – Mistletoe

8. Θάνος Καλλίρης – Ρούντολφ το ελαφάκι

9. Jingle Bells

10. Κώστας Μαρτάκης – Ως τα Χριστούγεννα

11. We Wish You a Merry Christmas

12. Άντζυ Σαμίου – Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

13. Dean Martin – Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!

14. Καλομοίρα – Και του χρόνου

15. Frank Sinatra – Santa Claus is Coming to Town

16. Χρήστος Σαντικάι – Ο μικρός τυμπανιστής

Σχόλια