Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Έρχεται τέλη Νοέμβρη στο Public Συντάγματος!

Για 5η συνεχή χρονιά επιστρέφει στο café του βιβλιοπωλείου Public

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, o Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”, με την ευγενική στήριξη του βιβλιοπωλείου Public.

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου του 2017, στις 20.30, στο café του βιβλιοπωλείου Public, 5ος όροφος, Καραγεώργη Σερβίας 1, (πλατεία Συντάγματος).

Μπες εδώ για να αγοράσεις βιβλία φιλοσοφίας στις καλύτερες τιμές!

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Καλαχάνης, διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Θεοδώρα Μαρτζούκου, εκπρόσωπος του οργανισμού “Νέα Ακρόπολη” στην Αθήνα. Όπως σε κάθε εκδήλωση, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό, καθώς υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από νεαρά άτομα με ενδιαφέρον για την πρακτική φιλοσοοφία.

Με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων 4 εκδηλώσεων, στην εκδήλωση συμμετέχουν 180-200 άτομα ηλικιών 22-28 χρόνων με διάθεση για συζήτηση και διάδραση.

Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

Λιγα λογια για τον πολιτιστικο & φιλοσοφικο οργανισμο “Νεα Ακροπολη”

Η Νέα Ακρόπολη στην Ελλάδα είναι ενεργό – μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ν.Α, ο οποίος εδρεύει στις Βρυξέλες. Λειτουργεί ως Σωματείο και οι σκοποί της εκφράζονται υπό το γενικότερο πλαίσιο του Διεθνή Πολιτιστικού Οργανισμού, που διοργανώνει εθελοντικές, κοινωφελείς πολιτιστικές δράσεις.

Ο Οργανισμός επιπλέον στερείται κάθε κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει αντικείμενο μεταξύ άλλων:

  • Την υπεράσπιση της εσωτερικής ελευθερίας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
  • Την προστασία του ανθρώπου από μισαλλοδοξία, που εκφράζεται από φιλοσοφικά, πολιτιστικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ρεύματα, που τον ωθούν στο σεκταρισμό ή τον ρατσισμό, κάνοντάς τον να χάνει με αυτόν τον τρόπο την ίδια του την αξιοπρέπεια
  • Την υποστήριξη οργάνωσης σεμιναρίων, ομάδων εργασίας, εξασκήσεων, ομιλιών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών συνεδρίων σε παγκόσμιο επίπεδο και την εξασφάλιση της έκδροσης και διανομής των εργασιών της.

Τα πεδία δραστηριότητας της Νέας Ακρόπολης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ως κοινό στόχο να πραγματώσουν ένα εκπαιδευτικό έργο μέσα από το ζωντανό παράδειγμα, “την μοναδική παγκόσμια γλώσσα που καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι”.

Έτσι, η Νέα Ακρόπολη αποκτά μια ενεργή στάση απέναντι στα προβλήματα, που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, διοργανώνοντας εθελοντικές δράσεις για την εκμάθηση μέσα από την πρακτική, την προσφορά στην κοινωνία με τον συνδυασμό ατομικής και συλλογικής ζωής.

21 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: μινιμαλιστικές αποδόσεις σπουδαίων σχολών σκέψης

Σχόλια