Μιλήσαμε με την πολυτάλαντη Ιζαμπέλλα Φούλοπ για τις δραστηριότητες της φετινής της χρονιάς!

Δεύτερη χρονιά του θεατρικού “Αυτό που θες” και το Frapress δεν μπορούσε να αρνηθεί την ευκαιρία για συνέντευξη με την πανέμορφη Ιζαμπέλλα Φούλοπ.

Η νεαρή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον μονόλογο, γραμμένο από την ίδια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νινιού. Το “Αυτό που Θες” μιλάει για την αποξένωση που βιώνει ο άνθρωπος στην σημερινή εποχή. Ένα κορίτσι κλεισμένο στον εαυτό του σε βγάζει από το λαβύρινθο σου, μονολογώντας, χορεύοντας και παίζοντας.Αυτό που θες

Δεύτερη χρονιά “Αυτό που θες”, αυτό σημαίνει ότι η πρώτη πήγε πολύ καλά. Συγχαρητήρια.

Ευχαριστώ πολύ. Μου αρέσει πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσω να κάνω το “Αυτό που θες”. Είναι δικό μου δημιούργημα και το να βλέπω ότι αρέσει και το ζητάει ο κόσμος είναι ότι πιο σημαντικό για εμένα.

Σε σχέση με την περσινή παράσταση να περιμένουμε διαφοροποιήσεις;

Όχι τρελές αλλαγές, η ίδια παράσταση είναι, αλλά όσοι είδαν πέρσι (την παράσταση) θα καταλάβουν τις διαφοροποιήσεις. Είναι και λογικό, πλέον την έχω μάθει και εγώ άριστα, κάτι που μου δίνει την ελευθερία για βελτιώσεις και για κάποιους αυτοσχεδιασμούς. Γενικά μία παράσταση εξελίσσεται διαρκώς, δεν μένει στάσιμη, όσο της δίνεις χρόνο αυτή βελτιώνεται.

Αυτό που θες

Με τι άλλο ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;

Συνεχίζω τον χορό και το τραγούδι, κάνω μαθήματα. Με βοηθάει πολύ στην δουλειά μου να γίνομαι καλύτερη σε αυτά τα κομμάτια. Πρέπει οι ηθοποιοί να μην επαναπαυόμαστε και να βρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους να εκφραζόμαστε. Ο χορός και το τραγούδι είναι αναπόσπαστα κομμάτια της δουλειάς μας και η δουλειά μας είναι απαιτητική.

Γράφεις κάτι καινούριο;

Η αλήθεια είναι πως ναι. Ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο για να πω περισσότερα. Είμαι στην διαδικασία που ξεφυλλίζω παλιά μου τετράδια και σημειώσεις για να δω αν έχω αφήσει κάτι πολύ καλό πίσω. Με την παράσταση και όλα αυτά η συγγραφή έμεινε κάπως πίσω, αλλά ελπίζω πως μέσα στο 2018 θα έχω καινούργια παράσταση στα σκαριά.

Πέραν του θεάτρου, θα έπαιζες κάπου αλλού; Τηλεόραση, σινεμά, μικρού μήκους;

Κοίτα, στην τηλεόραση θα έπαιζα εάν υπήρχε κάποια καλή πρόταση. Δεν είμαι μεγάλη θαυμάστρια της, αλλά θα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό με τον ρόλο που θα μου δινόταν. Σινεμά και μικρού μήκους, θα έπαιζα με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Και φέτος ήμουν σε συζητήσεις, αλλά τελικά δεν εξελίχθηκαν.

Αυτό που θες

Εδώ στην Λυρική τι κάνεις ακριβώς;

Εδώ παίρνω μέρος στην παράσταση Ριγολέττος*. Είναι μία μοναδική εμπειρία για την οποία ανυπομονούσα. Δεν έχω μεγάλο ρόλο και δεν κάνω πολλά, αλλά μόνο που βρίσκομαι εδώ και ανεβαίνω σε αυτήν την σκηνή μου αρκεί. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθα στο ΙΣΝ είδα την αίθουσα και σκέφτηκα: εδώ πρέπει να παίξω και έτσι έγινε.


*Ριγολέττος, ίσως το πιο σκοτεινό από τα αριστουργήματα του Τζουζέππε Βέρντι, ο Ριγολέττος φέρνει για πρώτη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ρόλο που τον καθιέρωσε σε Λονδίνο, Μόναχο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Βενετία. Μαζί του η διακεκριμένη Ελληνίδα κολορατούρα υψίφωνος Χριστίνα Πουλίτση, στον ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο της Τζίλντας, καθώς και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Η διαχρονική παραγωγή της ΕΛΣ αναβιώνει για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις από τις 25 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2017, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Νίκου Πετρόπουλου. (πληροφορίες: ΔΤ Εθνικής Λυρικής σκηνής)

Αυτά για την ώρα από την εξαιρετικά ταλαντούχα Ιζαμπέλλα Φούλοπ. Όσοι δεν έχετε απολαύσει ακόμα την παράστασή της τρέξτε στο θέατρο Αλκμήνη για να πάρετε “Αυτό που θέλετε“.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Σκα για τις φωτογραφίες συνέντευξης. Περισσότερη δουλειά του στο Instagram!

Σχόλια