Αυτό θα είναι το Σαββατοκύριακο του πολιτισμού και της τέχνης! Με το που μπήκε ο Νοέμβριος οι παραστάσεις, οι συναυλίες και οι ταινίες άρχισαν να πληθαίνουν. Εμείς, θα σε πείσουμε ότι δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις κάποιες από αυτές για αυτό το ΣΚ!

ΘΕΑΤΡΟ

Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες


Για 3η χρόνια η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα από 10 Νοεμβρίου. Ο νεαρός Τέρλες ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα σε ένα αυστηρό ίδρυμα των αρχών του εικοστού αιώνα, όπου εκπαιδεύονται τα παιδιά των καλύτερων οικογενειών της Αυστρίας. Μια προφητική και σκοτεινή νουβέλα που έχει αποσπάσει δύο βραβεία σκηνοθεσίας και καλύτερης παράστασης της χρονιάς από τα Queer Theatre Awards.

Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου, Ναζίκ Αΐδινιάν
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Παίζουν: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Βασίλης Σαφός, Γρηγόρης Μπαλλάς, Μπλερίμ Δαμπιράϊ

Πότε; Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15

Πού; Θέατρο ΠΟΡΤΑ

ΣΙΝΕΜΑ

Thor: Ragnarok

Η τρίτη ταινία του πολυαγαπημένου μας ήρωα του Marvel Cinematic Universe, Thor. Πολύ δράση, πολύ γέλιο και πάνω από όλα πολύ από τον υπέροχο Chris Hemsworth που κλέβει καρδιές.

Παίζεται σε όλους του μεγάλους κινηματογράφους, όπως Village και Odeon. Αν έχεις διάθεση αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεφύγεις λίγο από την πραγματικότητα και να μεταφερθείς σε έναν φανταστικό εξωγήινο κόσμο, δεν έχεις παρά να κλείσεις εισιτήρια!

Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς – Le jeune Karl Marx

Μια ιστορία για το πώς δύο διανοούμενοι που διαμόρφωσαν την ιδεολογία που κυριάρχησε και κυριαρχεί στις πολιτικές συζητήσεις, γνωρίστηκαν στο Παρίσι του 1844. Ο Ένγκελς δείχνει στον, τότε νεαρό Μαρξ, το κομμάτι που του έλειπε για τη διαμόρφωση του νέου οράματός του για τον κόσμο. And the rest is history…

Παίζεται σε 7 κινηματογράφους στην Αθήνα, ανάμεσα τους το Αθηναίον CINEPOLIS και το Κηφισιά CINEMAX.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Symphonic ABBA & The Queen Symphony

Συμφωνική ροκ εμπνευσμένη από συγκροτήματα που άφησαν εποχή. Αν είσαι λάτρης των 70’s και 80’s, τότε σίγουρα θα λατρέψεις και τις συμφωνικές διασκευές αυτών των αιώνιων επιτυχιών. Τραγούδια όπως το We Will Rock You και Waterloo θα παρουσιαστούν από την Χορωδία και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, όπως δεν τα έχεις ξανακούσει ποτέ!

Παίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 20:30.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Στο κεντρο της πολης μια εκθεση για τα ορια της πολης

Outskirts

Aραιοκατοικημένες περιοχές, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, απορρίμματα. Φύση και πολιτισμός συγκρούονται στα σύνορα της πόλης.

Μία έκθεση που  «γεννήθηκε» στους Διαδρόμους του ΤΕΙ Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. Πλέον αποκτά εξωστρεφή χαρακτήρα και παρουσιάζεται στον φιλόξενο χώρο του Ρομάντσο με τις The MÉTA Project να συμμετέχουν στην επιμέλεια. Οι νέοι φωτογράφοι που θα δούμε  ασχολήθηκαν με το περιαστικό τοπίο, προσεγγίζοντάς το με μία φιλοσοφική οπτική.

Η Outskirts σε καλεί με μια ενδιαφέρουσα και σύγχρονη φωτογραφικά αισθητική, που σίγουρα δεν σε αφήνει αδιάφορο!

Ξέκλεψε λίγο χρόνο και κάνε τη βόλτα σου μέχρι την Κυριακή το βράδυ!

Πότε; 9-12 Νοεμβρίου

Παρασκευή: 12.00-22.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00-23.00

Πού; Romantso (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) – 1ος όροφος

Συμμετέχοντες:

Γκαρτζονίκας Αλέξανδρος, Βαγενά Βαλεντίνα, Δημόπουλος Βασίλης, Διγώνη Κατερίνα, Διδυμοπούλου Αγγελική, Δουλούμη Ελένη, Ζινδριλής Γιάννης, Καζάζης Βασίλης, Καντεμίρη Νατάσα, Καψαμπέλη Μαρίζα, Κοντογιάννη Ελπίδα, Κουργιαντάκη Ιωάννα, Κουτλή Μυρσίνη, Λιζάρδου Ναυσικά, Λόης Ηλίας, Μεϊντάνη Ηλιάνα, Μητρόπουλος Άγγελος, Μιχαηλίδου Μαριβάσια, Μόργκαν Ανδρέας, Μπάντιου Γεωργία, Μπαρδακά Άννα, Μυκονιάτη Δέσποινα, Ντελή Βάσω, Ντρούγια Μαρία, Παπαβασιλείου Ειρήνη, Παπαγεωργίου Δήμητρα, Παπακωνσταντοπούλου Αλκυόνη, Παπαστεργής Γιώργος, Πατρινέλη Δήμητρα, Πετρούτσου Κατερίνα, Ρήγου Τζένη, Σαμιώτης Γιώργος, Σκουλούδης Γιώργος, Σούλη Αθηνά, Σουτζιδέλλη Μαρίνα, Στάικου Τζωρτζίνα, Σωπασή Μαράτα, Τζάνου Δήμητρα, Τζομάκη Ανίσα, Τούντας Κωνσταντίνος, Χατζηδημητρίου Κατερίνα

Δες fb event εδώ!

ΧΟΡΟΣ

Η εκδίκηση του πυριτίου

Χορευτικό θέαμα από την ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών Κι όμΩς κινείται. Πρόκειται για την εξιστόρηση της ίδιας ιστορίας σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Η ιστορία αφορά τα πλάσματα του άνθρακα, την κληρονομιά και την κατάρα τους. Κάθε διαφορετική εκδοχή της ιστορίας ακολουθεί διαφορετικό σεναριακό δρόμο και κινησιολογία.

Παίζεται στο Rabbithole στις 21:00.

Κανονικό εισιτήριο: 12 ευρώ

Φοιτητικό: 10 ευρώ

Ανέργων: 7 ευρώ

Η “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Βλέπουμε το έργο του Παπαδιαμάντη να ξετυλίγεται μπροστά μας πιο ζωντανό από ποτέ. Ο συνδυασμός νεοκλασικού χορού με θέατρο και παραδοσιακή μουσική μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Ενδιαφέρουσα ερμηνεία ενός πασίγνωστου έργου που σίγουρα αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παίζεται στο Θέατρο Αλκμήνη στις 20:15 μόνο την Κυριακή.

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ

Κανονικό: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

To Πρώτο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δρόμου στην Αθήνα είναι εδώ και φιλοξενείται από το Booze Cooperativa.

Το Σάββατο στις 20.00, το PhoS σας καλεί σε συνέντευξη τύπου στο ΒΟΟΖΕ, με αφορμή την πρώτη και μοναδική δωρεάν συνάντηση φωτογραφίας δρόμου στην Ελλάδα.

Εκθέσεις ενός διαχρονικού φωτογραφικού είδους, εργαστήρια  και διαγωνισμοί. Παράλληλα, πραγματοποιούνται workshops, όπως το Η πόλη που ονειρεύτηκα με εισηγητή τον Βασίλη Γεροντάκο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο fb event

 

Πότε; 10/11 – 3/12/2017

Ωράριο έκθεσης: 12:00 – 21:00

Πού; Πολυχώρος Βοοze: BaseGALLERY & OVERVIEW-Ikon
Είσοδος Ελεύθερη

Φεστιβάλ Διαλογισμού με άρωμα Ανατολής

Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ που σίγουρα θα σου προσφέρει πολλά αν βρίσκεσαι σε μια περίοδο στην οποία ψάχνεις τον εαυτό σου. Το φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες και είναι αφιερωμένο στη διερεύνηση της συνειδητότητας μας μέσω της μουσικής και τεχνικών του διαλογισμού. Ενδιαφέρον θέαμα θα είναι, επίσης, μια συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν περιστρεφόμενοι δερβίσηδες, ή αλλιώς Sufi.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Παρασκευή στις 18:30, το Σάββατο στις 8:00-21:00 και την Κυριακή στις 10:00-19:00.


Να έχετε ένα υπερπολιτιστικό Σαββατοκύριακο! 

Με αγάπη,

Δέσποινα & Άρτεμις

 

Σχόλια