Τα καλύτερα μέρη για διάβασμα στην συμπρωτεύουσα!

Άλλη μία εξεταστική φτάνει στο τέλος της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το διάβασμα μένει πίσω! Εργασίες, μελέτη αλλά και όρεξη για ανάγνωση βιβλίων θα μας οδηγήσουν και πάλι σε μέρη γνώριμα, που δεν είναι άλλα από αναγνωστήρια και γενικά μέρη που ενδείκνυνται για διάβασμα στην πόλη!

Public Τσιμισκη

Ένα ξεχωριστό μέρος που -απ’όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον- υπάρχει μόνο στην πόλη μας είναι ο χώρος στο υπόγειο του Public Τσιμισκή. Πρόκειται για το μοναδικό κομμάτι του Θαλάσσιου Τείχους της Θεσσαλονίκης που έχει απομείνει και διατηρείται έως σήμερα.

5 ιδανικά μέρη για διάβασμα στη Θεσσαλονίκη!

Σε δύο σημεία, λοιπόν, εκεί που υπάρχουν κατηγορίες βιβλίων έχει κατασκευαστεί μία γυάλινη επιφάνεια, όπου μαζί με καρέκλες και άνετα πουφ, όποιος θέλει μπορεί να περάσει το χρόνο του ξέγνοιαστος διαβάζοντας όποιο βιβλίο θελήσει!

*Οδός: Τσιμισκή 24

Toms Flagship

Είναι το πρώτο Toms Flagship Store στην Ελλάδα και βρίσκεται στη Στοά Πελοσώφ (Παλιό Ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης). Ένα ιδιαίτερο κατάστημα που συνδυάζει την ιστορία του χώρου με την ανάλαφρη διάθεση της εποχής, ”διαθέτει” στους επισκέπτες του να κάτσουν στο υπόγειο και να ασχοληθούν με τα ενδιαφέροντά τους, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή το γεύμα τους.

5 ιδανικά μέρη για διάβασμα στη Θεσσαλονίκη!

Η χαλαρή μουσική μαζί με το φιλικό και ”ζεστό” κλίμα που επικρατεί φαντάζει ιδανικό για συναντήσεις, εργασίες αλλά και διάβασμα -ειδικά το χειμώνα πλάι στο τζάκι– και για αυτό ακριβώς το λόγο το κατάστημα είναι μία από τις πρώτες επιλογές των πολιτών καθημερινά.

*Οδός: Τσιμισκή 22

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Ίσως να χρειάζεται ένα ολόκληρο κείμενο μόνο για αυτό το μέρος. Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες είναι ο χώρος που όποιος περάσει το κατώφλι του – τυχαία και μη – θα μείνει πιστός για πάντα σε αυτό. Ένα αυτοδιαχειριζόμενο βιβλιοπωλείο και καφέ,  που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα από τα συνήθη.

5 ιδανικά μέρη για διάβασμα στη Θεσσαλονίκη!

Στον αριθμό 28 της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, λοιπόν, υπάρχουν χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και άνθρωποι που προσπαθούν καθημερινά να αναδείξουν τη σπουδαιότητα του βιβλίου αλλά και της αλληλεγγύης σε μία κοινωνία που βρίθει αυτού που όλοι ονομάζουν ”κρίση”.

*Οδός: Αλ. Σβώλου 28

Μουσειο φωτογραφιας

5 ιδανικά μέρη για διάβασμα στη Θεσσαλονίκη!

Αυτό είναι το πρώτο που βλέπει κανείς όταν φτάνει στην είσοδο της καφετέριας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Μέχρι φυσικά να κάτσει σε ένα από τα τραπέζια δίπλα στην τζαμαρία, όπου η θέα του λιμανιού ενώνεται με αναμνήσεις, σκέψεις και όρεξη για διάβασμα. Ίσως, η επιλογή βιβλίων να είναι συχνότερα για λόγους χαλάρωσης, αλλά υπάρχουν και αυτοί που διαλέγουν το μέρος, ώστε να ”περάσουν ένα μάθημα” με ηρεμία και μηδενικό άγχος.

*Οδός: Ναυάρχου Βότση 3

κεντρικη βιλιοθηκη απθ

Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει ένα σημείο στην πόλη που μένει αξέχαστο σε όλους τους φοιτητές που περνούν εδώ τα φοιτητικά τους χρόνια. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και ο όροφος που μας αφορά περισσότερο, το Φοιτητικό Αναγνωστήριο, είναι το σημείο κατατεθέν της Πανεπιστημιούπολης, αφού παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο στις περιόδους εξεταστικών, με ταυτόχρονη πρόσβαση σε υπολογιστές.

5 ιδανικά μέρη για διάβασμα στη Θεσσαλονίκη!

Οι 1300 θέσεις του χώρου εξασφαλίζουν σε κάθε φοιτητή μία θέση, ώστε να μελετήσει, να διεκπεραιώσει εργασίες ή να ασχοληθεί με τις προσωπικές επιλογές του βιβλίων. Όλα αυτά, βέβαια, ΔΕΝ ισχύουν για τις εξεταστικές, όπου ο εκάστοτε φοιτητής πρέπει να σταθεί τυχερός για μία θέση εκεί.

Το κτίριο συμπληρώνεται από την ύπαρξη της υπόγειας βιβλιοθήκης με τίτλους σπάνιων βιβλίων που εμπλουτίζεται συχνά, ενώ στο ισόγειο βρίσκονται τα διοικητικά γραφεία, το αμφιθέατρο, το φωτοτυπικό κέντρο και το κυλικείο πλάι στο γρασίδι, για όποιον θέλει να κάνει ένα διάλειμμα!

9 προτάσεις για όμορφα νυχτοπερπατήματα στη Θεσσαλονίκη

 

Σχόλια