Οι καλύτερες προτάσεις για έξοδο στη συμπρωτεύουσα. Γιατί η διασκέδαση είναι τρόπος ζωής …

 

Μάθε  – Διασκέδασε – Μοιράσου Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας

Όλοι μας έχουμε νυχτοπερπατήσει κάποια στιγμή της ζωής μας και έχουμε βγει σε κλαμπ με δυνατά τη μουσική, χωρίς να μπορούμε να πούμε μια κουβέντα, γιατί απλά τα ντεσιμπέλ της μουσικής έχουν ξεπεράσει το φυσιολογικό όριο. Το μοναδικό αυτό στριμωξίδι, που σε πείθει από ένα σημείο και μετά ότι δεν θα βγεις ζωντανός από εκεί μέσα.

Πιστεύω  ακράδαντα πως ένας τέτοιος τρόπος διασκέδασης αρχίζει σιγά σιγά και φθείρει και αντικαθιστάται  από κάτι εντελώς διαφορετικό, πιο οικογενειακό και cozy με μουσική εναλλακτική και chill out καταστάσεις…

It’s Friday, let’s make stories for Monday, darling…

Mετά από μια μικρή έρευνα  στα  σοκάκια της όμορφης συμπρωτεύουσας  διαπίστωσα ότι αρχίζει να γεννιέται ένας διαφορετικός τρόπος διασκέδασης σε ταράτσες, σε παλιά μνημεία, με όμορφα κοκτέιλ και μυρωδιές από άλλη εποχή.

Παραθέτω τις δικές μου προτάσεις  για μια εναλλακτική διασκέδαση… Να σημειωθει σε αυτό το σημείο οτι  οι επιλογές που προτείνω παρακάτω αφορούν όλους  τους μήνες του χρόνου, φθινόπωρο, χειμώνα καλοκαίρι και είναι όλες δοκιμασμένες….


1. Lenas Bistro

Είναι ένα από τα μαγαζιά που επισκέπτομαι κάθε φορά που ερχομαι την Θεσσαλονίκη. Μου το έμαθε η κολλητή μου,  καθώς της είχα ζητήσει να πάμε κάπου ψαγμένα.   Ίσως είναι ένα από τα πιο μικροσκοπικά καφέ, που μπορεί να συναντήσει κανείς στην Θεσσαλονίκη. Σε κερδίζει όμως με την αισθητική του, που θυμίζει κάτι από παλιά εποχή και την υπέροχη τζαζ μουσική, που το συνοδεύει πάντοτε, όπως Louis Armstrong, Ella Fitzgerald.

Αυτό το πετρόχτιστο  κτίριο χρονολογείται από το 1912, που ξεκίνησε ως κουρείο από τον προπάππου της ιδιοκτήτριας. Ένα πράγμα που με κέρδισε σε αυτό το μαγαζί είναι πραγματικά τα ποιοτικά σπιτικά ροφήματα που σου προτείνουν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού, όπως σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα- εξαιρετικές και οι δυο επιλογές- λικέρ, ποικιλίες τσαγιού και καφέ, όπως ο γερμανικός.

Το βράδυ η  ατμόσφαιρα αλλάζει  και παραπέμπει σε γαλλικό bistro της Μονμάρτης υπό τους ήχους jazz και soul μουσικής. Και όλα αυτά συνοδεύονται με μια εξαιρετική ποικιλία από κρασιά και cocktail.

Διεύθυνση: Κατούνη 7

2. Blue Cup

Είναι επίσης ένα από τα πιο αγαπημένα καφέ που ανακάλυψα από το πρώτο έτος. Συνήθως ταίριαζε να πηγαίνω αφού έβγαινα για φαγητό με τις φίλες μου.

Το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό και καινούριο. Μέσα σε ένα παλιό κτίριο, που μυρίζει ιστορία από μια παλιά Θεσσαλονίκη, που θυμούνται οι παλιοί και αγνοούν οι νέοι, υπάρχει μια μοντέρνα αρχιτεκτονική, που φέρνει την αντίθεση ανάμεσα στο νέο και το παλιό.

Για το συγκεκριμένο μαγαζί έχω να προτείνω την εξαιρετική ποικιλία καφέ που διαθέτει, όπως και στα ποτά και στα κοκτέιλ. Πρόσφατα ανακαινίστηκε και ο δεύτερος όροφος, εμπνευσμένος από παλιές αμερικανικές λέσχες  και διαθέτει όλο το σκηνικό, δημιουργώντας σου την εικόνα ότι έχεις ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή…..

Διευθυνση: Σαλαμίνος 8 & Λυκουργού 3 Λαδάδικα

3. Fragile

Ένα από πιο ιδιαίτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης σίγουρα είναι το Fragile ή απλά ‘ταράτσα’ όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι. Είναι ένα μαγαζί που θυμίζει ξεκάθαρα καλοκαιρι. Βασικά ανήκει στο καλοκαίρι. Βρίσκετε σε μία από τις ταράτσες στην περιοχή Βαλαωρίτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η ιδιαίτερη διακόσμηση, με ιδιόρρυθμα τραπέζια φτιαγμένα από κιβώτια, καθίσματα από παλέτες η ακόμη και βαρέλια.

Εξίσου ιδιαίτερη είναι η μουσική, δεν είναι το συνηθισμένο άκουσμα που έχουμε από τις κλασσικές καφετέριες. Συνδυάζουν τζαζ διασκευές, Arcade Fire, Debruit και πολλά χορευτικά κομμάτια ανεβάζουν τη διάθεση. Στο Fragile Bar θα απολαύσετε καφέ, μπύρα και κοκτέιλ σε χαμηλές τιμές. Το ποτό σου θα το πάρεις από τον μέσα χώρο, αλλά θέλοντας και μη θα καταλήξεις στην ταράτσα για να καθίσεις σε μια από τις ξύλινες σεζλόνγκ. Αν δεν βρεις – κάτι που είναι πιθανό – μπορείς να περιπλανηθείς όρθιος με την παρέα σου και να χαζέψεις τον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας που παίζει κάποια ταινία, εξού και ο προβολέας.

Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 29, Θεσσαλονίκη

4. Αίγλη Γενί Χαμάμ

Η Αίγλη βρίσκεται στο Γενί Χαμάμ, ένα πανέμορφο κτίριο της Οθωμανικής περιόδου. Εικάζεται ότι κτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα από τον Χουσρέφ Κεντχουντά, κάτοχο ακινήτων στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πιθανώς τελούσε χρέη Κεχαγιά (διαχειριστή) για τον Βεζύρη Σοκολού Μεχμέτ πασά. Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων, μέχρι to 1912.

Για πολλά χρόνια στο εσωτερικό του χαμάμ λειτουργούσε χειμερινό σινεμά (μέχρι τo 1978) και στον κήπο της λειτουργούσε και ο θερινός κινηματογράφος. Εκεί οργάνωσε η parallaxi στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα και κινηματογραφικούς μαραθώνιους στη διάρκεια του καλοκαιριού. Για μια μεγάλη περίοδο λειτούργησε ως συναυλιακός χώρος φιλοξενώντας σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής.

Σήμερα γνωρίζει τη νέα της περίοδο. Ο υπέροχος κήπος της αυτό το καλοκαίρι λειτουργεί ξανά και γίνεται το απόλυτο talk of the town. Χαμένος πίσω από τα τείχη του μνημείου, σε σημείο να μην υποψιάζεται ο περαστικός της πολύβουης Κασσάνδρου την ύπαρξη του, με θέα τον τρούλο της Αίγλης, το πιο cool σκηνικό όλης της μέρας και της νύχτας γίνεται αυτό το καλοκαίρι ο κήπος της Αίγλης. Οι δημιουργοί του νέου χώρου, με την εμπειρία του εξαιρετικά πετυχημένου Δεντρόσπιτου έστησαν τον απόλυτο χώρο για αυτό το καλοκαίρι. Θυμίζει χασιέντα στο Μεξικό και κουβαλάει ταυτόχρονα τη βοή του μύθου του μνημείου!

Διευθυνση: Αγ. Νικολαου 3-Κασσάνδρου, δίπλα στον Άγιο Δημήτριο

 

5. High School

Πρόκειται για ένα “σχολείο” διαφορετικό από τα άλλα. Το “High School Pizza Bar”, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζει για το θαυμάσιο, πρωτοποριακό χώρο του με βάση το ξύλο, αλλά και τις διακοσμητικές πινελιές του, που θυμίζουν πράγματι σχολείο: οι καρέκλες, τα τραπέζια, τα βιβλία, τα τετράδια, ο μαυροπίνακας δημιουργούν ένα απαράμιλλο concept, που συμπληρώνεται από την τέλεια θέα τη θάλασσας. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί στα ασύγκριτα πιάτα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, που περιλαμβάνουν πληθώρα επιλογών  σε pizza, ριζότο και ζυμαρικά. Το μενού ολοκληρώνει η ανάλογη συνοδεία μοναδικών και εκλεκτών κρασιών.
Διευθυνση: Λεωφόρος Νίκης 9, 54624, Θεσσαλονίκη

6. Coktail

Eίναι ένα μοναδικό μέρος. Εισήγαγε έναν διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος, το self service Cocktail Bar. Aυτή την στιγμή πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη της συμπρωτευουσας. Η επιλογή του κοκτέιλ είναι πανεύκολη αρκεί να περιγράψεις στους ειδικούς  τι θέλεις ακριβώς και θα σου φτιάξουν ένα ποτό ραμμένο στα μετρά σου. Ποιος είπε πως τα κοκτέιλ είναι μόνο για το καλοκαίρι, εδώ όλες τις εποχές του χρόνου υπάρχει κάτι νέο πέρα από το κλασικό για να δοκιμάσεις, μοναδικές γεύσεις, ταξιδιάρικα αρώματα σε συνδυασμό με τα event που διοργανώνονται με γνωστούς dj και live εμφανίσεις καθιστούν Cocktail Bar μια εξαιρετική πρόταση για τη έξοδο σας.

Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 17Α, Θεσσαλονίκη

7. Θερμαϊκός

Ο Θερμαϊκός βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά cafe bar της πόλης. Ένας χώρος έκφρασης και πολιτισμού κι έπειτα καφέ-μπαρ. Προσαρμόζει τη διάθεσή του ανάλογα με την ώρα, με καφέδες, ποτά και τις κατάλληλες μουσικές. Προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσει κάνεις το ποτό η τον καφέ του έχοντας υπέροχη θέα στην θάλασσα. Η διακόσμηση όσο και οι μουσικές επιλογές θεωρούνται ιδιαίτερες και μοναδικές.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 21, Θεσσαλονίκη

8. Δεντρόσπιτο

Το Δεντρόσπιτο βρίσκετε στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσετε μεζέδες, ρακές, κοκτέιλ και ωραίες μουσικές. Αν και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λόγο της θέσης της μέσα στο πάρκο, κρυμμένο στα δέντρα και το πράσινο, θυμίζει εξοχή. Ειδικά το καλοκαίρι το Δεντρόσπιτο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, για να ξεφύγετε από τους ρυθμούς της πόλης χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθείτε.

Διεύθυνση: Πάρκο ΧΑΝΘ, Θεσσαλονικη

9. Sinatra

Ένα όμορφο espresso wine bar στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να απολαύσετε καφέ και ροφήματα από τις πρωινές ώρες και να συνεχίσετε το απόγευμα και το βράδυ με κοκτέιλ, μπύρα ή κρασί από την πλούσια λίστα των καλύτερων ελληνικών κρασιών και όχι μόνο.Το Sinatra Espresso Wine bar βρίσκεται στη οδό Μητροπόλεως 20, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ελάχιστη απόσταση από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Διεύθυνση: Μητροπόλεως 20 & Κομνηνών, Θεσσαλονίκη

 

 

Σχόλια