Irene: H νέα φωνή της αγγλόφωνης Soul έρχεται για ένα μοναδικό live στο Faust!

Συναντηθήκαμε με την Irene και μιλήσαμε για τα επακόλουθα μουσικά σχέδιά της, την πορεία της στον χώρο, την συνεργασία με τον Ian Ikon και για πολλά ακόμη.

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το Faust Bar, Theatre & Arts υποδέχεται για ακόμη μία φορά την πολυτάλαντη μουσικοσυνθέτρια IRENE σε ένα Funk, Soul-Soulful Pop live.

Irene

Προτού, όμως, πούμε περισσότερα για αυτό ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την πανέμορφη και γλυκύτατη Irene-Carolina.

Η Ειρήνη κατάγεται από την Κέρκυρα και την Μάνη. Όπως μας είπε στο Corfu πάει συχνά πυκνά, αλλά την Μάνη έχει να την επισκεφθεί από μικρό παιδί. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από πολύ μικρή καταπιάστηκε με την μουσική. Ξεκίνησε με πιάνο στα 8 της, πειραματιζόταν με διάφορα πράγματα, αλλά στα 14-15 της αποφάσισε ότι θέλει να εξελίξει τις φωνητικές της δεξιότητες και να ασχοληθεί σοβαρά με το τραγούδι.

“Μικρή, πέρα από το πιάνο, δοκίμασα αρκετά πράγματα στην μουσική ώσπου να καταλάβω πως θέλω να τραγουδάω και όχι απλώς για χόμπι. Αφού το κατάλαβα επικεντρώθηκα εκεί σε σπουδές και τρόπο ζωής. Βέβαια μου άρεσε πολύ το θέατρο και τα musical, για αυτό και όταν τελείωσα το σχολείο πήγα σε δραματική σχολή (Βεάκη). Είχα περάσει ΜΜΕ στο Πάντειο πανεπιστήμιο, αλλά ήξερα πως δεν κάνει για εμένα.”

Στο εξωτερικό τι έκανες;

Αφού τελείωσα με τις σπουδές μου δοκίμασα την τύχη μου στο εξωτερικό που το θέατρο και τα musical ανθίζουν. Πήγα το 2010 στην Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχα σε κάποια θεατρικά και musical, αλλά δεν μου βγήκε 100% όπως θα ήθελα και έφυγα. Έπειτα πήγα Λονδίνο όπου συνεργατικά με μία μπάντα, παίξαμε σε πολλά μαγαζιά και πήγαινε αρκετά καλά.

Πώς και επέστρεψες τότε;

Όταν ήμουν στο Λονδίνο και για να προβληθώ, άρχισα να κάνω κάποια covers και να τ’ ανεβάζω στο youtube. Είχαν πολλά views, χωρίς να το πιέσω πολύ, το συνέχισα και τελικά ήρθε και με βρήκε η Universal για της οποίας την συνεργασία επέστρεψα στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και δεν μετανιώνω δευτερόλεπτο την επιστροφή μου.

3 singles το ένα πιο πετυχημένο από το άλλο. Τι έπεται στην συνέχεια σου;

Τώρα είμαι στην διαδικασία που μαζεύω υλικό για το άλμπουμ μου. Ακούω πολλούς και διάφορους ήχους, αλλά στο άλμπουμ θα προσπαθήσω να κρατήσω την funk, nu soul ταυτότητά μου. Όταν άρχισα στο τραγούδι ήμουν πολύ πιο κοντά στην jazz, αλλά τώρα γέρνω ξεκάθαρα στη soul. Στο άλμπουμ θέλω να ενσωματώσω για πρώτη φορά ελληνικό στίχο. Για την ώρα ο αγγλικός μου βγαίνει πιο φυσικά και σαν γραφή και στο τραγούδι, αλλά θέλω να το προσπαθήσω.

Πέρα από την Δευτέρα στο Faust, πού αλλού θα σε απολαύσουμε φέτος;

Γενικά κάπου στην Αθήνα θα είμαι. Τώρα Faust, έπειτα El Convento Del Arte και μετά βλέπουμε. Σίγουρα θα φύγουμε και λίγο εκτός Αθηνών. Η Θεσσαλονίκη είναι αγαπημένος προορισμός μας.

Πριν τα live σου πώς θες να περνάς τον χρόνο σου;

Μου αρέσει να είμαι ήρεμη και να παραμένω έτσι μέχρι την ώρα του live. Θέλω να σηκώνομαι από το κρεβάτι με το πάσο μου και να περνάω την υπόλοιπη μέρα μου αποβάλλοντας οτιδήποτε αρνητικό, ώστε να έχω την ψυχραιμία να αντιμετωπίσω οτιδήποτε προκύψει κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Από χόμπι;

Μου αρέσει πολύ το περπάτημα και το surf. Έχω γραφτεί σε μία ομάδα εκμάθησης surf και κάνουμε επιδρομές χειμώνα-καλοκαίρι. Επίσης ταξιδεύω αρκετά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λατρεύω την Ιταλία, πήγα 2 χρονιές σερί εκεί, αλλά τώρα θέλω κάτι πιο μακρινό και πιο εξωτικό!

Irene

Να ευχαριστήσουμε πολύ την Irene και μην χάσετε το σημερινό live στο Faust!

Σχόλια