Η Αυγή Πλατανίδη -Dusk- μας βάζει μέσα στον κόσμο της καινούριας της δουλειάς. Και ανυπομονούμε…

Συναντηθήκαμε με την Dusk… ή κατά κόσμον Αυγή Πλατανίδη στον υπέροχο Μπλε Παπαγάλο για να συζητήσουμε για το νέο single της και το επερχόμενο άλμπουμ της με τίτλο “Odyssey”.

Η αξιαγάπητη Αυγή μας μίλησε για την δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο “Chronos”, την δουλειά που την περιμένει ως την ολοκλήρωση του δίσκου της, τις πρώιμες δουλειές της και πολλά ακόμη.

Το single “Chronos” είναι το δεύτερο που παρουσιάζει η Dusk έπειτα από την “Yenesis” και θα συμπεριλαμβάνεται στο album: Odyssey.

Μπορείς να μας ονομάσεις τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ;

Ναι φυσικά. Το άλμπουμ Οδύσσεια είναι η δική μου άποψη για την ζωή και τα στάδια της. Έχω ξεχωρίσει 7 καίρια στάδια και τα μελοποιώ. Το πρώτο είναι η “Γέννεσις”, το δεύτερο είναι η “Αθωότις”: η παιδική ηλικία, με την γλύκα της και το παράπονό της, το τρίτο είναι ο “Έρως”, που ξυπνάει άλλα πράγματα-συναισθήματα. Τέταρτο στάδιο είναι ο “Χρόνος”, που φθείρει κάπως όλα αυτά και ο άνθρωπος αρχίζει να γίνεται όλο και λιγότερο ρομαντικός, ταΐζοντας το εγώ όλο και περισσότερο αλλοιώνοντας την ίδια την ύπαρξη του. Μετά έρχεται η “Απώλεια”, έπειτα η “Κάθαρσις” που γίνεται μία αναδρομή και ένα ξεκαθάρισμα, για να έρθει η έξοδος που φεύγεις και ηρεμείς. Ξέρω πως ακούγεται κάπως βαρύ, ειδικά το τελευταίο κομμάτι, αλλά ειδικά η “Έξοδος” δεν θα είναι σκοτεινή, ούτε καταθλιπτική.

photo by: Eleni Alampei

Πώς άρχισες στον χώρο της μουσικής;

Όπως πολλοί ακόμα τραγουδιστές εννοείται πως τραγουδούσα από μικρή. Είχα μακρινό στόχο-όνειρο να μπω σε μια Indie μπάντα και άρχισα να πηγαίνω σε οντισιόν για τραγουδίστρια σε indie μπάντες. Πήγαινα εκεί και αφού έπαιζα αυτά που θέλανε να ακούσουν τους έλεγα: εε να παίξω και κάτι δικό μου; Μία, δύο, τρεις κατάλαβα πως μάλλον πρέπει να κάνω σόλο καριέρα καλύτερα..Έτσι άρχισα να γράφω δικά μου, πειραματικά κομμάτια, τα έστελνα σε διάφορους ανθρώπους του χώρου και κάπως έτσι γεννήθηκε η “Dusk”.

Τι ανταπόκριση έπαιρνες στην αρχή της καριέρας σου;

Η ανταπόκριση από τους ανθρώπους του χώρου ήταν θετικότατη και αυτό μου έδινε δύναμη.

Πρώτο live?

Το πρώτο μου live ήταν και η πρώτη μου φορά που πήγα Θεσσαλονίκη. Ήμουν ακόμα του αγνώστου όταν με φώναξε ο Απόστολος Βαρνάς από την Sonic. Είχε συμπεριλάβει ένα ντέμο μου σε μία συλλογή του και με κάλεσε στην Θεσσαλονίκη να το τραγουδήσω σε πάρτι της εταιρίας. Ήξερα πως θα ήταν πολύ κόσμος από τον χώρο της μουσικής, δεν είχα ξαναπαίξει για κοινό, δεν είχα πάει ποτέ ξανά Θεσσαλονίκη και γενικά είχα μεγάλο άγχος, αλλά πήρα την κιθαρούλα μου και είπα στον εαυτό μου: πήγαινε και φάε την πρώτη “κρυάδα”. Τελικά όλα πήγαν τέλεια. Είπα τα τραγούδια μου, ο κόσμος άκουγε προσεκτικά (πράγμα σπάνιο, ειδικά όταν είσαι νέος στον χώρο) και τελικά με χειροκρότησαν δυνατά. Ήταν ένα μοναδικό καλωσόρισμα.

Αυτά από την εξαιρετική ερμηνεύτρια Dusk της οποίας την δουλειά της μπορείτε να απολαύσετε στην σελίδα DuskFB, ενώ για την ολοκλήρωση του άλμπουμ της με τίτλο “Odyssey” θα πρέπει να κάνετε λίγη ακόμα υπομονή.
Ακολουθήστε την και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα της.

Σχόλια