“Είμαι νωρίς το πρωί, η ανατολή του ηλίου, τα ταξίδια, η ανάγνωση, το τσάι, τα καρπούζια που βρίσκονται στο δρόμο για να μετρήσουν τα αστέρια και να γίνουν συναρπαστικές φωτογραφίες”.

Έτσι προσδιορίζει τον εαυτό του ο καλλιτέχνης που θα σας παρουσιάσουμε. Όσο ιδιαίτερο και αν σας φαίνεται, είναι από τα λίγα στοιχεία που έχουμε για τον ίδιο.

Γιατί; Τα πράγματα είναι τόσο απλά που μόνο περίπλοκα μπορούμε να τα εξηγήσουμε…

Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι…

Έχουμε έναν φωτογράφο με τόσο μεγάλη φαντασία που δεν μπορεί να εξηγηθεί από το μικρό της ηλικίας του, ίσως όμως να είναι και το μόνο που το εξηγεί τόσο άρτια, τόσο ολοκληρωμένα. Τα συμπεράσματα δικά σας! 

Μιλάμε για τον David Uzochukwu, έναν 18χρονο νέο που πριν κάποια χρόνια άρχισε να υφώνει σε εκθέσεις τις φωτογραφίες του. Τα καρφιά βαστούν γερά την έκφρασή του μιας και, έκτοτε, έχει κάνει αρκετές εκθέσεις, κυρίως ομαδικές. 

David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!

Οι εκθέσεις του David Uzochukwu έχουν λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στο Βέλγιο, στη Νιγηρία, στο Λος Άντζελες, στο Λονδίνο, στην Ιαπωνία, στη Φλόριντα, στην Καλιφόρνια, στην Ολλανδία ακόμα και στην Ελλάδα!
Το 2014 κάνει μια δημόσια ομιλία, ‘Show & Tell’ – EyeEm Festival, στο Βερολίνο.
Ακόμη, έχει αποσπάσει βραβεία τις χρονιές:

2015

  • Canon x Exhibitr Student Photography Award
  2014David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!
  • EyeEm Photographer of the Year
  • Flickr 20 Under 20
  • Flickr 20 Under 20 Audience Choice Award: Best Technique

 

 

 

Θα σκεφτόταν κανείς πως αυτός ο νέος έχει το θάρρος της δημιουργίας του και πως, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, θα είχε πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση… Άλλωστε, κάπως έτσι θα διένυσε την μέχρι τώρα πορεία του…

Λάθος! Όταν ξεκίνησε δεν είχε την παραμικρή εμπιστοσύνη στον εαυτό του πράγμα που δεν του επέτρεπε να ζητήσει από κάποιον να τον φωτογραφίσει, να ζητήσει από κάποιον να του αφιερώσει τον χρόνο του. Κάπως έτσι, έγινε αυτός το κυρίαρχο θέμα στα έργα του, μέσα από προσωπογραφίες.

”Ο πιο βαθύς τρόπος για να αισθανθούμε κάτι, είναι να υποφέρουμε γι’ αυτό.”
Gustave Flaubert

Πάλεψε  να βρει μια θέση μέσα στον κόσμο, και δεν ήταν άλλη από το να γίνει κτήμα μιας πολύ ιδιαίτερης έκφρασης, της δικής του.

Σύντομα, κατάφερε να αναδείξει τον εαυτό του! Ανέπτυξε δεξιότητες πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιέφερε -τη φωτογραφία-, αμφισβητώντας τις ανασφάλειές του με μοναδικό οδηγό τις ηθικές του αξίες και την ανάγκη να του δώσει χώρο στην ίδια του την φύση!

David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!

David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!

“Δεν είναι αρκετό να βλέπουμε και να γνωρίζουμε την ομορφιά ενός έργου. Πρέπει να δημιουργεί συναισθήματα και να μας επηρεάζει.”
 
Βολταίρος

Οι φωτογραφίες του, επικεντρώνονται σε συναισθήματα όπως είναι η μοναξιά και η μοναχικότητα. Θαρρείς πως εφόσον ένας έφηβος διαπραγματεύεται κάτι τέτοιο, τότε οι φωτογραφίες του θα είναι διχασμένες και απροσάρμοστες. Σίγουρα όμως, στην προκείμενη περίπτωση, δεν πρέπει να βιάζεσαι!

 Η δουλειά του είναι τόσο αρμονική και ώριμη που μονάχα αυτές τις σκέψεις δεν θα κάνεις! Ίσως προβληματιστείς, πως μέσα στην τόση σύγχυση ενός τέτοιου μυαλού, βγαίνει  αυτή η στοχευμένη αλλά και στοχαστική γαλήνη.
Ο τρόπος που αποτυπώνονται τα παραπάνω David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!
συναισθήματα είναι μέσα από το ανθρώπινο σώμα το οποίο συνήθως είναι κουβαριασμένο μέσα στο φυσικό περιβάλλον, να γίνεται ένα με αυτό ή να προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό, ξεχειλώνοντάς το…
 Στο προσωπικό του ιστολόγιο  μπορείς να δεις ακόμη περισσότερες φωτογραφίες…

  Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας.           

                                                                  Πάμπλο Πικάσο

 Σήμερα, o David εργάζεται σε μια παγκόσμια εκστρατεία για τη Nike και στο μέλλον έχει όλα τα εφόδια να μας απασχολήσει, αφού όλα αυτά είναι μόνο η αρχή!
Το σίγουρο όμως είναι ότι μέσα από το πάθος και την επιμονή του, εμπνέει καθέναν από εμάς να τολμήσουμε και να αφεθούμε σε αυτό που μας οδηγεί λίγο πιο κάτω από το συνηθισμένο και δεν είναι άλλο από το προσωπικό μας ένστικτο
David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!David Uzochukwu: Ένας νεαρός γεμάτος μέλλον!

Σχόλια