Hello September! Το καλοκαίρι τέλειωσε ή μήπως όχι;

Πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη και η εξεταστική σού χτυπά την πόρτα.
Σου έχουμε αρκετούς λόγους για να σε ξεσηκώσουμε και να μην μείνεις σπίτι. Ο καιρός προβλέπεται σύμμαχος.

Βιβλιο

46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Με αφιέρωμα Βιβλίο-Θέατρο-Κινηματογράφος” το καθιερωμένο ραντεβού των βιβλιόφιλων ίσως αποτελεί την καλύτερη πρόταση για τα απογεύματα του σαββατοκύριακου. Ήλιος, καφές κι ένα Ζάππειο γεμάτο βιβλία!

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο: 18:00 – 23:00, Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30, Παρασκευή: 18:00 – 23:00

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και το αφιέρωμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου-ΣΕΚΒ: http://sekb.gr/ .

Σινεμα

Επειδή μία ταινία δεν αρκεί, για 7 ημέρες ο κινηματογράφος Άστυ πραγματοποιεί αφιέρωμα στον ένα και μοναδικό Ντέιβιντ Λιντς.

Χαμένη Λεωφόρος, Eraserhead, Ατίθαση Καρδιά, The Straight Story, Mulholand Drive, Ανθρώπινος Ελέφαντας και Inland Empire είναι οι ταινίες που θα προβληθούν, με  2-3 προβολές καθημερινά μόνο με 1 ενιαίο εισιτήριο κόστους 7€.

Μία εβδομάδα γεμάτη με τις σημαντικότερες ταινίες του δημιουργού… Σινεφίλ ζητωκραυγάστε ελεύθερα!

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Σταύρος & Μητσάκι

Άστυ-Αφιέρωμα Ντέιβιντ Λιντς

Θεατρο

Δίνοντας για ακόμη μία χρονιά βήμα στην έκφραση μέσω της ερασιτεχνικής δημιουργίας, ο Δήμος Ζωγράφου διοργανώνει για 31η φορά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, που ξεκινούν από το Σάββατο (2/9) και θα διαρκέσουν έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου.

Θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου συνθέτουν το πρόγραμμα των 31ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων δίνοντας και φέτος τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες και φίλους του θεάτρου να γνωριστούν, να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Παράλληλα, όπως ακριβώς διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση των Αγώνων, “συνδέοντας τον πολιτισμό με την αλληλεγγύη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και για όσους τα έχουν ανάγκη”.

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Ζωγράφου, 2-18, 21:00

Απονομή βραβείων: 18/9, 20:00

more info: 31οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων | Θεατρικές Παραστάσεις-Σεμινάρια-Εργαστήρια

Ας το παραδεχτούμε. Δεν είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε το φετινό καλοκαίρι και να γυρίσουμε σπίτι πριν τα μεσάνυχτα. Θέλουμε party, χορό και μουσική. Αυτά ακριβώς μας υπόσχονται και οι επόμενες προτάσεις, οπότε ξεφαντώστε άφοβα.

Χορευετε;

Αν το Σαββατόβραδο έχετε όρεξη να το κουνήσετε λίγο σας προτείνουμε ένα αυτοσχέδιο υπαίθριο παρτάκι. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην επάνω πλατεία του πεζοδρόμου της Ερμού, κοντά στο παλιό αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. Δράστες οι Steam Rollers και οι Athens Swing Cats. Πάρτε τα ποτά σας, την καλή σας διάθεση και την παρέα σας και… Rock me, Swing me, Dance me.

info: Rock me, Swing me, Dance me (Outdoor party)

Lives

Party αλά γαλλικά μάς υπόσχονται οι La Femme το Σάββατο, με τους Αθηναίους Devamp Javu να ανοίγουν τη βραδιά και να μας προετοιμάζουν για όσα θα ακολουθήσουν.  Pop, ψυχεδελικοί και rock ήχοι θα πλημμυρίσουν την Τεχνόπολη και ναι! είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούσαμε καιρό.

info: La Femme στην Τεχνόπολη


Φέτος το καλοκαίρι κάτι ωραίο συμβαίνει εκεί κάτω στη Δραπετσώνα. Ο Δήμος διεκδίκησε μια έκταση στο παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων και δημιούργησε το Πάρκο Εργατιάς. Σε αυτό το πάρκο διεξάγεται το φεστιβάλ Λιπάσματα 2017, χαρίζοντας μας μερικές εξαιρετικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ ενώνουν τις μουσικές τους οι Βέβηλος, Αντίποινα, Social Waste και Cerebro το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 21:30. Πάρε, λοιπόν, τον ηλεκτρικό μέχρι Πειραιά και από εκεί το 20 ή το 859 και κατέβα στη Δραπετσώνα. Αξίζει!

info: Βέβηλος, Αντίποινα & Social Waste, Cerebro στα “Λιπάσματα 2017”


Εντάξει, ξεχάστε όποια έννοια χαλαρού, ντυθείτε, στολιστείτε και τρέξτε στο Bolivar Beach Bar. Εκεί κάνει την εμφάνισή του ο dj-μουσικός παραγωγός Mahmut Orhan Σάββατο βράδυ και υπόσχεται ένα set που θα ξαναφέρει το καλοκαίρι ακόμη και σε εκείνους που εύχονται από τώρα καλό χειμώνα.

info: Mahmut Orhan I Sat 02 Sep I Bolivar Beach Bar

Σχόλια