Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα ΝέωνAΣΟΝ

The French Connection

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

 

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς έργα αναγνωρισμένων Γάλλων συνθετών (Claude Debussy, Maurice Ravel, Gabriel Faure) για συμφωνική ορχήστρα.

Την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ διευθύνει ο Κώστας Βαρότσης.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ – 10 ευρώ
(Τα εισιτήρια διατίθενται σε προπώληση από τα μέλη της ΑΣΟΝ και την ημέρα της συναυλίας στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς).


Η Oρχήστρα:

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ και ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας της, ιδρύθηκε το 1998 από τους μουσικούς Nancy Bargerstock, Διαμαντή Καραγιάννη, Πέτρο Μιχαήλ και Σπύρο Αργυρόπουλο με σκοπό να δώσει σε νέους μουσικούς ευκαιρίες απόκτησης ορχηστρικής εμπειρίας στο συμφωνικό ρεπερτόριο, μουσικής παιδείας και αντίληψης.

Μέλη του συλλόγου είναι γονείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί, καθηγητές ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακοί, ενώ πρόεδρός του εκλέγεται σταθερά ο Νικόλαος Μαλιάρας, καθηγητής μουσικολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μαέστρος της ορχήστρας είναι ο Παύλος Σεργίου και μέλη αυτής είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα ωδεία του λεκανοπεδίου αλλά και νομών εκτός Αττικής.

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Από την ίδρυσή της η ΑΣΟΝ έχει δώσει 115 συναυλίες στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Αριστοτέλειου, σε πολλά σχολεία και δημοτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση πολλά ελληνικά και ξένα έργα σε ποικίλα, συχνά «μη οικεία» μουσικά ιδιώματα, έχει συνεργαστεί με επιφανείς έλληνες μουσικούς και έχει εκπαιδεύσει πολλές δεκάδες μουσικών που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές ορχήστρες της χώρας

Σχόλια