SEASON 07 E 05
(Αγάπη μου γύρισα! Ποιος είναι αυτός πάλι μέσα στην ντουλάπα;):

Game of Thrones

Μετά τους Frey και τους Bolton τελειώνει και ο Οίκος των Tarly (βασικά δεν τελειώνει ακριβώς). Οι Tarly εν τω μεταξύ έδειξαν τιμή στα πιστεύω τους και την επιλογή τους (και ας έσφαλαν) και έφυγαν στις καρδιές μας υπερήφανοι και με αξιοπρέπεια! Απόδειξη πως δεν είναι όλοι οι κακοί Μου#οπ@ν@. Υπάρχουν και καλοί κακοί.

Ο Snow χαϊδεύει τον Δράκο! Πόσα κιλά @@χιδια τελικά αυτό το παιδί;!

Επιστρέφει ο Mormont και την πετυχαίνει την άλλη με καινούριο γκομενάκι. Νυσάφι πια. Τι άλλο θα τραβήξει αυτός ο άνθρωπος;

Ο Snow λέει ότι πρέπει να φύγει και η άλλη του λέει πως δεν του έδωσε την άδεια… Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Κhaleesi χτενίζεται να ουμ!

Για εκατομμυριοστή φορά ακούγεται η ατάκα (αυτή την φορά από τον Sir Davos) ”ο πατέρας μου έλεγε το εξής”. Τις παλιές εποχές τους ακούγανε πάντως τους πατεράδες τους οι νέοι  😛

O Sam βάζει τον φίλο του πάνω από όλα και αποχωρεί από το όνειρο του να γίνει Maester, για να τον στηρίξει με ότι γνώσεις πρόλαβε να ”κλέψει”.

Η ατάκα του επεισοδίου δίνεται από τον Snow όταν γυρίζει και λέει σε αυτούς που είχε μαζέψει για να πάνε να πιάσουν ένα ζόμπι πως ”Ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο. Είμαστε Ζωντανοί”. Πςςςςςςςς τι να λέμε τώρα; Εν τω μεταξύ φεύγει ομάδα 12 ατόμων και κάνει μπαμ ποιοι 6 θα επιβιώσουν στο τέλος και θα γυρίσουν πίσω.

SEASON 07 E 06
(”Κλείνω κι έρχομαι φτάνω, με το πρώτο αεροπλάνο”):

Game of Thrones

H ”Suicide Squad” του Snow ξεκινάει το ταξίδι της, την ίδια ώρα που οι αδερφές του στο Winderfell πάλι πλακώνονται… ή μήπως όχι;

H Κhaleesi με τον Tyrion πάλι πίνουν καφέ και συζητούν σαν καλές φιλενάδες.

Το 6ο επεισόδιο βασίζεται κυρίως πέρα από το τοίχος όπου η ομάδα του Snow τα βάζει σταδιακά με όλη την νεκρή φυλή.

Ο Thoros πεθαίνει άρα και ο Beric έμεινε με την τελευταία του ζωή.

Οι 5 κομπάρσοι που συμπλήρωναν την 12αδα του Snow ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πεθαίνουν (αλλά χέστηκες έτσι;).

Η ”Suicide” περικυκλώνεται από ζόμπι και ο Snow στέλνει τον Gendry να τρέξει στο τοίχος, να στείλει κοράκι στην Daenerys να την ενημερώσει για την κατάσταση.

O Clegane κάνει την ”μ@λ@κια των 7 κύκλων” πετώντας πέτρες στα ζόμπι λες και πετούσε βοτσαλάκια στη θάλασσα.

Ο Gendry φτάνει μέσα σε 2 λεπτά επεισοδίου στο τοίχος ΚΑΙ. Άκου μ@λ@κα να δεις τι γίνεται:

Φεύγει κοράκι από τον Βορρά στο Dragonstone και ενημερώνει την Κhaleesi ότι το μωράκι κινδυνεύει.

Η Κhaleesi καβαλάει τον δράκο και καταφέρνει στο ίδιο επεισόδιο να φτάσει στο πεδίο της μάχης.

Τα γεγονότα πια τρέχουν τόσο γρήγορα και παρόλο που το King’s Landing απέχει 15 μέρες με άλογα από το Βορρά(αυτό θα ειπωθεί στο 7ο επεισόδιο), ένα κοράκι και η Κhaleesi με τους δράκους της θα κάνουν το δρομολόγιο beyond the Wall-Dragonstone (μεγαλύτερη απόσταση) και Dragonstone- beyond the Wall σε λιγότερο από 7 λεπτά (ενός επεισοδίου). Από σκουληκότρυπα να περνούσαν θα κάνανε περισσότερη ώρα…

Φτάνουν οι δράκοι,  προσγειώνεται η Κhaleesi και την ώρα που ξεκινάει να φορτώνει σαν ”λαικώ κοράσιω” ο καλός της (ο Snow) την βλέπει ΜΠΑΟΚ και τρέχει να καλύψει τους πάντες.

(Εδώ τώρα θα ήθελα να προσθέσω πως ο πιο ταλαιπωρημένος χαρακτήρας στην σειρά είναι ο Jorah, ο οποίος από τους 4 που ανέβηκαν πάνω στον δράκο της Κhaleesi ήταν πάλι ο μόνος που πήγε να πέσει και να σκοτωθεί… Έλεος ρε μ@λ@κες εκεί στο σενάριο!)

Εννοείται ότι τον αφήνουν πίσω (τον Snow), εννοείται ότι πάει να τα βάλει πάλι μόνος του με όλους και εννοείται πως με κάποιο τρόπο πάλι σώζεται (αυτή την φορά -τελευταία- από τον θείο Benjen).

Η Κhaleesi βλέπει τις πληγές του λαϊκού παιδιού στο σώμα του και κάτι από κάτω της έκανε ντριν-ντριν. Ο Snow κάνει την μ@λ@κια να την πει Dany όμως πριν καλά-καλά προλάβει η άλλη να ξενερώσει, της πετάει ο ΓΥΠΑΣ ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ένα ”My Queen” και το σώσαμε πάλι.

Χάνουμε τον Viserion, ο οποίος την ώρα που ανοίγει τα μπλε πλέον μάτια του, μας δίνει μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές της σειράς.

SEASON 07 E 07
(Οικογενειακές Ιστορίες):

Game of ThronesBronn και Jaime κάνουν φιλοσοφική συζήτηση για την σημασία των Cocks. EPIC!

O Clegane για άλλη μια φορά μας θυμίζει γιατί τον λατρεύουμε. Ο τύπος πήγε να χτυπήσει το μπαούλο να δει αν πέθανε το νεκρό ζόμπι… Μ@λ@κα δεν μπορωωω!

Παλιοί γνώριμοι ξανασυναντιούνται μετά από καιρό σε ένα κλίμα που θυμίζει All Star Game του ”Εχεις Πακέτο”.

Βλέπουμε για πρώτη φορά την Cersei να χέζεται πάνω της βλέποντας το ζόμπι. Τόσο χεσμεντέν δεν την είχαμε δει ούτε όταν ο Stannis ήταν έτοιμος να καταλάβει το King’s Landing.

O Snow μιλά με τον Theon και ουσιαστικά είναι σαν να του κάνει έναν μίνι εξορκισμό, απαλλάσσοντας τον από το κακό παρελθόν του. Κάπως έτσι φαντάζομαι θα δούμε τον Theon (στον 8ο κύκλο) να πηγαίνει να σκοτώσει τον Euron, να σώζει την αδερφή του και αργότερα να πάνε να στηρίξουν τους υπόλοιπους στην ”Μεγάλη Μάχη”.

Οι αδερφές Stark τρώνε μαζί τον Μικροτσούτσου εεεεε τον Μικροδάχτυλο ήθελα να πω και κάπως έτσι καταφέρνει ο σεναριογράφος να ξενερώσει εκατομμύρια θαυμαστές του. Είναι αλήθεια πως ο Lord Baelish άλλωστε λόγω του μυαλού του και των τακτικών του είχε αποκτήσει στρατό από Ορκ υποστηριχτές!

Ο Jaime παρά τις απειλές της Cersei και παρά το ότι ο MR Θάνατος Mountain τράβηξε σπαθί, μας απέδειξε για ακόμη μια φορά πως τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε πλέον στην σειρά δικαίως! Κατ’εμε μακράν η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου.

Ο Γύπας (Jon Snow) μας το ρίχνει το Κοράσιω και σύμφωνα με αυτά που βλέπαμε στα προηγούμενα επεισόδια δεν μου έκανε καμία εντύπωση. Από ότι φαίνεται δεν έκανε εντύπωση ούτε στον σεναριογράφο, καθώς όπως είδαμε δεν ασχολήθηκε και πολύ με αυτή την σκηνή.

Αντιθέτως αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι που βλέπουμε τον Tyrion σκυθρωπό έξω από το δωμάτιο της Κhaleesi και όχι τον Jorah τον ”King of the Friend Zone”.
Ύποπτα πράματαααα…

Ο κύκλος κλείνει με τον Viserion να διαλύει το Τείχος και τους οπαδούς του Tormund να αγχώνονται μήπως πέθανε άδοξα εκεί στα γκρεμίσματα. Μην αγχώνεστε βρε ψιψίνια. Ο Θάνατος του Tormund θα είναι πολύ πιο ένδοξος όταν και εάν έρθει εκείνη η στιγμή (εγώ πιστεύω πως δεν θα έρθει. Κάποιος πρέπει να είναι ο απόγονος των Άγριων όταν όλα τελειώσουν με το καλό).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Game of Thrones

Η Sansa είναι μαζί με τον Jorah οι πιο ταλαιπωρημένοι χαρακτήρες μακράν της σειράς. To μόνο που έχει μείνει για την πρώτη είναι να την παντρέψουν με τον Night King προκειμένου να επέλθει ειρήνη σε όλο τον κόσμο και το μόνο που έχει μείνει για τον δεύτερο είναι η Κhaleesi να τα φτιάξει στο τέλος με τον Sam!

O 6oς κύκλος εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος μέχρι τώρα και αυτό που αξίζει περισσότερο από όλα να σημειωθεί, είναι πως το GoT είναι η σειρά των ανατροπών. Υπάρχουν πάρα πολλοί χαρακτήρες που εξελίχθηκαν είτε προς το χειρότερο, είτε προς το καλύτερο και το ότι υπάρχει πολύς κοσμάκης που υποστηρίζει χαρακτήρες όπως την Cersei, τον Mountain, τoν LF, μέχρι και τον Νight Κing λέει πάρα πολλά για το ποιόν της σειράς. Επίσης υπάρχουν και άλλοι τόσοι οι οποίοι υποστήριζαν στην αρχή άλλους χαρακτήρες και τώρα υποστηρίζουν άλλους.

Τέλος, ήθελα να κάνω και μια ειδική αναφορά στον  Night King. Τον πιο συμπαθητικό κακό μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη σειρά. Ο τύπος είναι παραδόξως ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, δεν προκαλεί, δεν βασανίζει τον εχθρό, καθόλου ναρκισσιστής και επαγγελματίας στην δουλειά  του. Από τους πιο συμπαθητικούς κακούς που γνώρισα ποτέ ως τηλεθεατής.

Υ.Γ: Ας ελπίσουμε πως μέχρι το 2019 (ίσως και νωρίτερα;) δεν θα πάρει κανένας πύραυλος του Κim κανένα κατά λάθος φάλτσο και να μας σβήσει από τον χάρτη… έτσι ώστε να προλάβουμε τον 8ο και τελευταίο όπως όλα δείχνουν κύκλο της σειράς.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε. Keep Good!

 

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2