Ταχύτητα, έρωτες, χιούμορ και καλή μουσική. Αυτό είναι το Baby Driver: Η πιο στυλάτη ταινία της χρονιάς.

Yπόθεση

Baby είναι το όνομα του πρωταγωνιστή μας. Ο Baby είναι ένας ασυνήθιστα ταλαντούχος οδηγός αυτοκινήτων. Όμως το πάθος του Baby για την οδήγηση έχει φέρει μεγάλους μπελάδες στη ζωή του.

Όταν ήταν νεότερος έκλεψε ένα αμάξι το οποίο έτυχε να ανήκει σε μια εγκληματική ιδιοφυΐα εν ονόματι Doc. Όπως καταλαβαίνετε το να κλέβεις μια εγκληματική ιδιοφυία έχει τις αντίστοιχες συνέπειες. O Baby άρχισε να δουλεύει ώς οδηγός για τις ληστείες που σχεδίαζε ο Doc για να αποπληρώσει το χρέος του σε αυτόν.

Ευτυχώς όμως για τον ίδιο, οι ικανότητες του στην οδήγηση είναι εξαιρετικές και έτσι καταφέρνει σιγά σιγά να ξεμπλέξει απο τον Doc. Άλλωστε ο Baby δεν μοιάζει στους υπόλοιπους οδηγούς ληστειών και αυτό είναι που τον καθιστά κορυφαίο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωταγωνιστής μας υποφέρει απο εμβοές και ακούει συνεχώς μουσική απο ενα iPod για να μην αποσπάται. Ο ρυθμός της μουσικής είναι και αυτός που ξεχωρίζει τον Baby ώς οδηγό.

Το χρέος αποπληρώνεται και ο Baby αποφασίζει οτι ήρθε η ώρα να αποκτήσει μια φυσιολογική ζωή. Γνωρίζει την Debora, μια κοπέλα που λατρεύει το τραγούδι και σχεδιάζει να ξεφύγει μαζί.

Όμως ο Baby ανακαλύπτει σύντομα οτι όταν κάνεις σχέδια, μια εγκληματική ιδιοφυΐα που σε έχει ανάγκη, γελά. O Doc εκβιάζει τον Baby για να συμμετάσχει σε κάποιες τελευταίες ληστείες και όπως είναι φυσικό τα πράγματα δεν πάνε όπως είχαν σχεδιαστεί.

Baby Driver

Γιατί αξίζει να το δεις

Στην σκηνοθεσία της ταινίας βρίσκεται ο Edgar Wright. Ο Βρετανός σκηνοθέτης έχει αποτυπώσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ταινιών του και στο Baby Driver.

Σκηνοθεσία

Καταρχάς η οπτική κωμωδία παίζει κεντρικό ρόλο στην ταινία αυτή. Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, ο Edgar Wright φροντίζει να εμπλουτίσει την σκηνοθεσία της ταινίας με πρωτότυπο χιούμορ το οποίο όμως δεν προκύπτει απο τους διαλόγους.

Στην πρωτοτυπία αυτή έρχονται να προστεθούν και οι μοναδικές μεταβάσεις που επίσης χαρακτηρίζουν τον σκηνοθέτη. Με άλλα λόγια, το εξαιρετικό μοντάζ αποτελεί σίγουρα έναν συντελεστή που συμβάλλει στο μοναδικό στύλ της ταινίας.

Παρ όλα αυτά την παράσταση στην ταινία κλέβει η μουσική. O Edgar Wright ενσωματώνει στην ταινία ένα υπέροχο και ποικιλόμορφο soundtrack που περιλαμβάνει κομμάτια απο Queen έως και R.E.M.

Χαρακτηριστικό είναι οτι το soundtrack σε αυτή την ταινία δεν διακοσμεί απλώς το υπόβαθρο. Η μουσική αναλαμβάνει οργανικό ρόλο καθώς οι σκηνές δράσης της ταινίας, χορογραφούνται σε συγχρονισμό με τη μουσική που ακούγεται απο τα ηχεία. Πρόκειται για μια στυλιστική επιλογή που σίγουρα ξεχωρίζει την ταινία μας απο τις άλλες του είδους τής.

Baby Driver

O Edgar Wright είναι υπεύθυνος και για την τανία Scott Pilgrim Vs. The World

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες

Το casting της ταινίας αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για να την δεί κάποιος. Στον ρόλο του Baby βρίσκεται ο Ansel Elgort ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός απο τον ρόλο του Augustus Waters στο Λάθος Αστέρι.

O Elgort χειρίζεται εξαιρετικά τον ρόλο του Baby παρά το γεγονός οτί τα λόγια του είναι ελάχιστα. Καταφέρνει με αριστοτεχνικό τρόπο να προσδώσει στον χαρακτήρα του τα στοιχεία της αυτοπεποίθησης και της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζουν τον Baby.

Στους υπόλοιπους ρόλους βρίσκονται μια σειρά απο μεγάλα ονόματα όπως Kevin Spacey, Jamie Foxx, Lily James και Jon Hamm. Όλοι τους φέρνουν ξεχωριστά στοιχεία στην ταινία και αφήνουν το ιδιαίτερο στίγμα τους στους χαρακτήρες.

Οι χαρακτήρες μάλιστα αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. Κάθε σκηνή διαθέτει ξεχωριστό ύφος ανάλογα με τους χαρακτήρες που συμμετέχουν σε αυτή γεγονός που οφείλεται στο πόσο καλογραμμένοι είναι οι χαρακτήρες αυτοί.

Baby Driver

Συμπέρασμα

Το Baby Driver είναι ίσως η καλύτερη ταινία που κυκλοφόρησε φέτος το καλοκαίρι. Αν απολαμβάνεις την ταχύτητα, την δράση και την καλή μουσική σίγουρα η ταινία θα σε κερδίσει. Αν απο την άλλη είσαι περίεργος για το πώς μοιάζει η εναλλακτική σκηνοθεσία, θα βρείς το Baby Driver τουλάχιστον ενδιαφέρον.

 

 

Σχόλια