Οι οάσεις για γρήγορο φαγητό και σνακ στο κέντρο της Αθήνας είναι εδώ!

Πόσες φορές οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σε έχουν κάνει να φύγεις από το σπίτι τρέχοντας και να αφήσεις το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας (a.k.a. πρωινό) ανέγγιχτο;

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στους δρόμους της πόλης τρέχοντας σα μανιακός να προλάβεις τις δουλειές σου ενώ το στομάχι σου διαμαρτύρεται; Είμαι σίγουρος πολλές! Για αυτό, λοιπόν, σου μάζεψα 5+1 οάσεις του street food στην Αθήνα που θα κατευνάσουν την πείνα σου και θα τρελάνουν ταυτόχρονα όλους τους γευστικούς σου κάλυκες!

Για πάμε να δούμε τις επιλογές μας για street food στη Αθήνα…

1.Μοντακιού

Πόσες φορές έχεις φάει σάντουιτς στη ζωή σου και έχεις πει “να ‘ναι καλά αυτός ο χρυσός άνθρωπος που ανακάλυψε αυτό το υπεροχότατο πράγμα”; Ε, αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Τζον Μοντακιού, το όνομα -ή μάλλον το επίθετο- του οποίου δανείστηκε το μαγαζί της στοάς Κοραή που έχει ωραιότατο καφέ και πολλά, καταπληκτικά σάντουιτς με φρέσκο ψωμί ημέρας! Τι καλύτερο για το ξεκίνημά σου;

Μοντακιού, Στοά Κοραή, Σταδίου 30

2.Falafellas

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Το κοινό μυστικό των Αθηναίων που μαθεύτηκε και πολύ καλά έκανε! Το αγαπημένο, μικροσκοπικό, ολίγων τετραγωνικών μαγαζάκι με την τεράστια ουρά στις ώρες αιχμής που στέκει επί της Αιόλου. Πάντα έτοιμο και πρόθυμο να σου προσφέρει τη Λιβανέζικη λιχουδιά! Θες γίγας, θες τσέπης, θες λίγο καυτερό, καθόλου καυτερό, πολύ καυτερό… ό,τι θες θα στο φτιάξουν ρε παιδί μου! Φαλάφελ στο falafellas λοιπόν!

street food στην Αθήνα

Falafellas, Αιώλου 51, Αθήνα

3.Καυτή πατάτα

Όχι, όχι, δεν πρόκειται για το παιχνίδι που τυλίγεις ένα μικρό δώρο σε πολλές εφημερίδες και προσποιείσαι πως είναι μια καυτή πατάτα που πρέπει να ξεφλουδίσεις χωρίς να καείς προκειμένου να κερδίσεις το περιεχόμενό της. Εδώ μιλάμε για το μαγαζί επί της Κολοκοτρώνη, που σου προσφέρει μια καυτή πατάτα XL κομμένη στη μέση και γεμισμένη με ό,τι εσύ θέλεις! Και το καλύτερο παρτ της πατάτας μετά το εσωτερικό της, πίστεψέ με, είναι η φλούδα της… μην την αφήσεις να πάει χαμένη!

 

street food στην Αθήνα

Καυτή Πατάτα, Κολοκοτρώνη 37, Αθήνα

Προτάσεις για λατινοαμερικάνικο φαγητό στην Αθήνα

 

4.Etnico

Μεξικό, Ισπανία, Λίβανο, Τζαμάικα, όλες οι χώρες οι καλές είναι στο Etnico που σου σερβίρει street food από όλο τον κόσμο. Θες μπουρίτος, θες φαλάφελ, θες κεσαντίγιας, θες νάτσος, θες σαμόσας; Όλα εδώ! Το μόνο που έχεις εσύ να κάνεις είναι να πας στην Κολοκοτρώνη, να πάρεις τον κατάλογο, να φας κανένα τέταρτο προσπαθώντας να αποφασίσεις τι θα πάρεις και μετά να το απολαύσεις! As simple as that!

street food στην Αθήνα

Etnico, Κολοκοτρώνη 22, Αθήνα

5.Flower

Δε θα σταματήσω ποτέ να προτείνω την εκπληκτικότατη αυτή πίτσα στην πλατεία Μαβίλης. Είναι φανταστικό μέρος και αξίζει πραγματικά να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου για να την απολαύσεις κάτω από τον κισσό. Αν όμως είσαι τόσο βιαστικός, βγαίνει και σε ατομικό μέγεος για take away! Ξυλόφουρνος, λεπτό τραγανό ζυμάρι, γευστικά και φρέσκα υλικά… τι άλλος θες;

street food στην Αθήνα

Flower, Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη

+1.LUKUMΑΔΕΣ

Και ας κλείσουμε τούτο το σύντομο και άκρως γευστικότατο άρθρο με μια πρόταση για τους γλυκατζήδες της παρέας. Γιατί είναι και αυτοί ρε παιδί μου που θέλουν να γλυκαθούν, τι να κάνουμε; Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα εδώ θα βρείς λουκουμάδες. Λουκουμάδες απλούς με μέλι, σοκολάτα, μπουένο, λευκή σοκολάτα, μπλε σοκολάτα, φούξια σοκολάτα, πετρόλ σοκολάτα… Λουκουμάδες γεμιστούς με λεμόνι, με μπουένο, με νουτέλα, με σοκολάτα… Γενικότερα θα βρεις όλων των ειδών τους λουκουμάδες στην πιο street food εκδοχή τους. Πού; Στην Αιώλου καλέ!

street food στην Αθήνα

LUKUMΑΔΕΣ, Αιώλου 21, Αθήνα

Προτάσεις για Λιβανέζικο φαγητό στην Αθήνα

 

Σχόλια