Τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε αυθεντικό λιβανέζικο φαγητό στην Αθήνα.

Πεινάτε και έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό; Τι θα λέγατε για αυθεντικό λιβανέζικο φαγητό; Βρήκαμε τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα και σας τα παρουσιάζουμε.

1.Το Λιβανέζικο

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 20Β, Γλυφάδα

Η αυθεντική λιβανέζικη κουζίνα έχει το δικό της στέκι στη Γλυφάδα. Το κατεξοχήν ανατολίτικο περιβάλλον του μαγαζιού θα σε εμπνεύσει να δοκιμάσεις παραδοσιακές συνταγές κατασκευασμένες εξ’ ολοκλήρου από φρέσκα, αγνά υλικά. Απολαύστε υπέροχα πιάτα από ένα μενού με μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ορεκτικών, με πλούσιες σαλάτες, πικάντικα και αρωματικά κυρίως πιάτα και γλυκά.

Μετά το φαγητό σας μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα ναργιλέ με αρωματικό καπνό συνοδεία λιβανέζικου καφέ. Κάθε Παρασκευή υπάρχει πρόγραμμα με ανατολίτικους χορούς. Τιμές από 24-51€ για μενού 2 ατόμων.

2.Ο Κήπος της Εδέμ

Διεύθυνση: Παλαιολόγου 9, Χαλάνδρι

Ένα μαγαζί που αποτελεί πλέον μία από τις must επιλογές των Αθηναίων για λιβανέζικο φαγητό και όχι άδικα. Οι κοσμοπολίτες ιδιοκτήτες του, Νίκος Νίτσας και Αλί Οσμάν, δημιούργησαν τον δικό τους “Κήπο της Εδέμ” στο Χαλάνδρι, όπου μια πανδαισία ανατολίτικων γεύσεων από παραδοσιακές λιβανέζικες συνταγές μπορούν να ταξιδέψουν τον ουρανίσκο κάθε επισκέπτη. Το μενού περιλαμβάνει κρύα και ζεστά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες καθώς και γευστικότατα πιάτα που με τη σωστή μίξη μπαχαρικών και μυρωδικών. Γι’ αυτό, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πιάτα όπως Χούμους, Λαχματζούν, Σαούρμα Λαμπνέ και Εσμπααλχούντρα.

Τιμές από : 18-20€.

3.Suzanna

Διεύθυνση: Ορφέως και Χαρίτου 5, Παλαιό Φάληρο

Ταξιδέψτε στη γευστική μαγεία της Ανατολής. Επιλέξτε απο το μενού αυθεντικά πιάτα Λιβανέζικης και Πολίτικης κουζίνας για να φέρετε τις γεύσεις της Ανατολής στο τραπέζι σας. Επιλέξτε κρασιά που ταιριάζουν αρμονικά με τις λιβανέζικες γεύσεις που δημιουργεί ο chef στην κουζίνα. Υπάρχει έντονος συνδυασμός ποιοτικού φαγητού, άνεσης, ευγένειας και εξυπηρέτησης. Προσιτές τιμές.

4.Mama Roux

Διεύθυνση: Αιόλου 48-50, Αθήνα

Ταξιδιάρικο και νεανικό, πολυεθνικό στέκι του John Higgins στον πεζόδρομο της Αιόλου, συνδυάζει πολλές διαφορετικές εμπειρίες και κουλτούρες. Η κουζίνα περιέχει συνταγές εμπνευσμένες από την Αμερική και το Μεξικό μέχρι τη Γαλλία ή τη Συρία, το μπαρ βάζει τα κοκτέιλ, ενώ κατά διαστήματα διοργανώνονται street parties με ζωντανή μουσική. Πολύ δημοφιλές το Κυριακάτικό του brunch. Αν το αποφασίσετε, καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση πρώτα. Τιμές από : 17-22€.

5.Μandaloun

Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 226, Χαλάνδρι

Mix ’n’ match πολυτέλεια σε ένα όμορφο, σύγχρονης διάθεσης μαγαζί πάνω στην Κηφισίας. Σήμα κατατεθέν πρωτοσέλιδα εφημερίδας, με τις φωτογραφίες των Στιβ Τζομπς και Μπαράκ Ομπάμα να ξεχωρίζουν. Μεσογειακές γεύσεις με αύρα Ανατολής με έμφαση στα λιβανέζικα και όχι μόνο κρεατικά και υπέροχη συλλογή από τσάγια. Τιμές από : 15-18€.

Σαββατιατικο Brunch στο AthenStyle

 

Σχόλια