Στην μαγευτική παραλία του Μώλου μπορείς και εσύ αυτό το καλοκαίρι να ανακαλύψεις την μαγεία του Surf.

Η Πάρος είναι από τα πιο διαδεδομένα μέρη της Ελλάδος για windsurf. Χιλιάδες τουρίστες- Έλληνες και ξένοι-σπεύδουν στο νησί για να απολαύσουν τους ευνοϊκούς-για το άθλημα-ανέμους, συνδυαστικά με τα μοναδικά κυκλαδίτικα τοπία και τις πεντακάθαρες θάλασσες. Παραλίες όπως η μακρόσυρτη Χρυσή Ακτή ταιριάζουν το windsurfing με beach-bar, cocktails και γενικά ένα beach life μοναδικό (αν είστε της φάσης).

Αν όμως θέλετε να πάτε κάπου με τον εξοπλισμό σας ή χωρίς και να είστε εσείς, η θάλασσα και ο αέρας τότε υπάρχει ένα Surf station που θα σας παρέχει αυτά τα-απολύτως-απαραίτητα. Στην Ανατολική πλευρά του νησιού (η ιδανική για Surf) βρίσκεται το Surf `n` Chill Paros.

Πάρος

To Frapress και ο Νάσος Κρητικός βρέθηκαν εκεί και αν και δεν σέρφαραν, σίγουρα χαλάρωσαν στην μαγευτική και παρθένα παραλία του Μώλου. Εκεί κάναμε μια υπερόχη κουβέντα με την πανέμορφη instructor και συνιδιοκτήτρια του Surf n Chill, Μαριάννα.

“Ο Μώλος έχει τα πάντα- όσα χρειάζονται. Είναι πολύ καλός για αρχάριους, αλλά αν ανοιχτείς είναι τρομερός για έμπειρους σέρφερς. Ο κόλπος σε κάνει να αισθάνεσαι- και είσαι- ασφαλής και τα νερά είναι ρηχά κάτι που καθιστά την παραλία μας τέλεια για μικρά παιδιά.”

-Ποιος άνεμος είναι καλύτερος για τους αρχάριους;

-Έτσι όπως είναι διαμορφωμένος ο κόλπος μας, καταλληλότεροι άνεμοι είναι ο Βόρειος και ο Νότιος και ιδανικά 4-5 μποφόρ. Βέβαια μπορούμε πάντα να προσαρμοστούμε στις όποιες αλλαγές των ανέμων, απλώς αλλάζοντας το πανί. Αν ο άνεμος είναι πολύ δυνατός χρησιμοποιούμε μικρότερα πανιά, ενώ αν πέσει ο αέρας τοποθετούμε μεγαλύτερο πανί.

Ο Μώλος είναι μία από τις οάσεις του νησιού. Βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Πάρου, βλέπει-φάτσα κάρτα- την Νάξο. O μάστερ του Surf n Chillin Στέφανος Λεονέτης πήγαινε εκεί για καφέ με το surf του και παρά την ομορφιά της περιοχής έχει μείνει σχεδόν ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι, όντας προστατευόμενη περιοχή (Natura).

-Τι σου αρέσει στην παραλία περισσότερο;

Λατρεύω τον Μώλο. Οι άνθρωποι εδώ είναι φανταστικοί, τα χωριά πίσω από εμάς είναι πολύ γραφικά και όλοι συμβάλλουμε στο να παραμείνει το μέρος όσο το δυνατό πιο αγνό γίνεται. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά, αφού όπως βλέπετε δεν υπάρχουν ούτε ομπρελοξαπλώστρες, ούτε beach bars, ούτε τίποτα.

Είμαστε πεντακάθαροι και έτσι θέλουμε να την διατηρήσουμε. Πίσω ακριβώς από εμάς είναι η περιοχή που είναι προστατευόμενη, η οποία κατά τον χειμώνα μετατρέπεται σε βάλτο και συντηρεί μεγάλη ποικιλία πανίδας και χλωρίδας. Λίγο πιο κάτω (πας και με τα πόδια) είναι η φημισμένη ανά τον κόσμο για την ιαματική της λάσπη (άργυλο) παραλία του Καλόγερου.

-Ωραία αυτά, αλλά αν διψάσει κάποιος;

-Υπάρχει στα όρια της παραλίας μια αξιαλάτρευτη και παραδοσιακή ταβέρνα που εξυπηρετεί τους διψασμένους ταξιδιώτες. Μας υπεραρκεί και δεν θα θέλαμε να ανοίξουν και άλλες ταβέρνες, εστιατόρια, καταλύματα, κτλ. Αγαπάμε την περιοχή για αυτό που είναι.

Πάρος

O Στέφανος Λεονέτης με γκρουπ μαθητών του

-Μαριάννα εσύ πως βρέθηκες εδώ; (η υπέροχη Μαριάννα είναι Σλοβένα)

-Εμένα η ιστορία μου δεν διαφέρει πολύ από οποιαδήποτε άλλη ξένη κοπέλα που μένει πλέον μόνιμα εδώ. Ήρθα σαν τουρίστρια στην Πάρο πριν από πολλά χρόνια. Μου άρεσε το μέρος, ξαναήρθα και τελικά γνώρισα ένα παιδί που με “κράτησε” εδώ. Με τον Στέφανο, αφού προχώρησε η σχέση μας, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τις ικανότητές του στο windsurf (άνηκε στην εθνική ομάδα και παραλίγο να μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς του 2008), και να φτιάξουμε κάτι δικό μας που να μπορεί να μας αποφέρει τα προς το ζην, αλλά παράλληλα να περνάμε καλά. Πλέον λατρεύω την Πάρο και την Ελλάδα, αν και τους χειμώνες με κάθε ευκαιρία ταξιδεύουμε.

-Αγαπημένοι χειμερινοί προορισμοί σας;

-Θέλω να γυρίζω λίγο στην πατρίδα μου να βλέπω τους δικούς μου, να αλλάζω παραστάσεις, ενώ πέρυσι που μας παρουσιάστηκε μια επαγγελματική ευκαιρία ζήσαμε για λίγο στην Χαβάη! Ήταν μαγικά!

Πάρος

-Πέραν της παραλίας και του φυσικού κάλλους, σε τι διαφέρει η σχολή σας από τις υπόλοιπες;

-Η κύρια διαφορά μας με τις υπόλοιπες σχολές είναι ότι εμείς σαπορτάρουμε τους ντόπιους ανθρώπους και τους καλούμε να μάθουν.

Έχουμε φτιάξει ειδικά πακέτα προσφορών για τους ντόπιους, τους οποίους προτρέπουμε να ασχολήθουν εντατικά με το άθλημα. Είναι αμαρτία από την στιγμή που μένουν στο νησί και είναι τόσο κοντά στην θάλασσα να μην ξέρουν να σερφάρουν. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για τα ντόπια παιδιά μου. Γίνονται καλύτερα χρόνο με τον χρόνο και σιγά σιγά εξελίσσονται σε αστέρια.

Το windsurf είναι το άθλημα του νησιού και η Μαριάννα καλεί τους νέους να κάνουν τις θάλασσες δικές τους. Εμείς σας καλούμε, εάν και εφόσον βρεθείτε στο υπέροχο κυκλαδίτικο νησί, να πάτε και να απολαύσετε την ηρεμία και την ομορφιά του Μώλου- μετά Surf. Φάτε στο υπέροχο ταβερνάκι στην γωνία της παραλίας και νιώστε νεότεροι-με επιδερμίδα μωρού, μια προσφορά της φύσης και του Καλόγερου– 50 μέτρα μακριά του Μώλου.

Ευχαριστούμε πολύ την Σάχλα-Μάρα για τις φωτογραφίες της συνέντευξης.

Σχόλια