Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εσύ είσαι Αθήνα; Δεν πειράζει! Σου έχουμε τις καλύτερες λύσεις για να περάσεις ένα απίστευτο χαλαρό σαββατοκύριακο – ή και όχι – .

Δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου και ήδη έχω αρχίσει και βλέπω γνωστούς και φίλους να φεύγουν 2ήμερα και 3ήμερα σε κοντινά, και μη, νησιά. Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία που έμεινε στην -όμορφη;- Αθήνα, συνέχισε να διαβάζεις γιατί σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για να κάνεις την Αθήνα το δικό σου νησί περνώντας ένα αξέχαστο χαλαρό σαββατοκύριακο!

Για εσενα που θες να βγεις εξω

1.Παραλιακή

Ίσως ακούγεται κλασσικό αλλά έχει να διαλέξεις ανάμεσα σε αρκετά beach bar για τις πρωινές αλλά και τις βραδινές ώρες, και ανάμεσα σε όμορφα clubs για το ποτό σου.

Εάν θες να πας για μπάνιο θα σου προτείναμε να επιλέξεις κάποια παραλία πιο ήρεμη. Να θυμάσαι πως όσο πιο μακριά από το κέντρο τόσο πιο καθαρά. Ακόμα, μην υποτιμήσεις τις ανοργάνωτες παραλίες. Βρες όσους ξέμειναν Αθήνα, πάρτε ομπρέλες, ψάθες και φαγητό και περάστε όλη την μέρα στην παραλία. Ναι, όπως κάναμε παιδιά.

Το βράδυ, λοιπόν, τα club έχουν φροντίσει να σε μεταφέρουν σε μαγικά νησιά. Λίγο από το λευκό που ντύνει τα περισσότερα, λίγο από τους φοίνικες και τους όμορφους καναπέδες ή μαξιλάρες, μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, με υπέροχη μουσική, χωρίς να έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι στην Αθήνα.

2.Βουλιαγμένη – Βάρκιζα – Σαρωνίδα

Από που να ξεκινήσω; Από την λίμνη Βουλιαγμένης ή από τις παραλίες της Σαρωνίδας; Γενικά είναι αρκετά κοντινοί και καλοί προορισμοί για μπάνιο εντός Αττικής. Ετοιμάσου από νωρίς όμως, γιατί η κίνηση που θα συναντήσεις το σαββατοκύριακο θα είναι αρκετή. Εάν πας κατά τις 10 με 11 και φύγεις κατά τις 6 έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι γρήγορα σπίτι σου.

Στο θέμα μας λοιπόν. Μπορείς να διαλέξεις από οργανωμένες παραλίες μέχρι ερημικές ανοργάνωτες. Αρκετά θετικό είναι πως επιστρέφοντας μπορείς να σταματήσεις για φαγητό σε κάποιο απο τα όμορφα ταβερνάκια που υπάρχουν στην διαδρομή.

χαλαρό σαββατοκύριακο

3.Ταράτσες και πάλι ταράτσες

Αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο μην αγχώνεσαι. Ξέρεις πόσα μαγαζιά έχουν φροντίσει για εσένα; Το κέντρο της Αθήνας, έχει γεμίσει με όμορφες ταράτσες μαγαζιών που σου υπόσχονται υπέροχη θέα στην Ακρόπολη ενώ απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου.

Θετικό ότι πιστεύεις για λίγο πως βρίσκεσαι κάπου αλλού αφού τα διάφορα φυτά που κοσμούν τον χώρο μαζί με το ξύλο, που επικρατεί ως κύριο διακοσμητικό υλικό στα περισσότερα, σε μεταφέρουν σε κάποιο εξωτικό beach bar.

Για εσενα που θελεις να μεινεις σπιτι

1.Όλο το νησί -ή η Αθήνα- ένα βότσαλο στα πόδια σου

Ναι ναι έχω μπει σε καλοκαιρινό mood το ξέρω. Δεν νομίζω να μην ξέρεις το γνωστό τραγούδι; Ε λοιπόν, ήρθε ώρα να το κάνεις πράξη. Μπορείς να οργανώσεις στο μπαλκόνι ή την ταράτσα σου ένα αξέχαστο πάρτυ για τους φίλους σου που θα σας μεταφέρει στο μαγικό Αιγαίο.

Δεν χρειάζονται πολλά για να μεταμορφώσεις τον χώρο σε όμορφο νησάκι. Λευκά υφάσματα που μπορείς να κρεμάσεις κατά μήκος της αυλής, όμοφα πουφ και μικρά φαναράκια είναι μερικά από αυτά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τελείως τον χώρο.

Φυσικά, φώναξε κάποιον φίλο να σε βοηθήσει με τις ετοιμασίες αφού μπορείτε να φτιάξετε γευστικότατα fruit punch, με ή χωρίς αλκοόλ αλλά και άλλες λιχουδιές για να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ.

-Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα drunk gummy bears, θα με θυμηθείτε!-

χαλαρό σαββατοκύριακο

2.Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ιδανικό μέρος αν θέλεις την ησυχία σου ή και να περάσεις λίγο χρόνο μόνος. Μπορείς να κάνεις ανέμελα την βόλτα σου στους υπέροχους εξωτερικούς χώρους και στο τέλος να καταλήξεις στην απίστευτα ήσυχη βιβλιοθήκη και να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο. Ακόμα, μπορείς να απολαύσεις και κάποια από τις εκθέσεις που φιλοξενεί ο χώρος.

Ως αγαπημένη ώρα για αυτό το μέρος θα σου πρότεινα λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Όχι δεν είμαι ρομαντική. Απλά είναι τόσο ωραία εκείνη η ώρα η θέα από τον τελευταίο όροφο.

Σχόλια