Εσύ χρησιμοποιείς σωστά τα διαλείμματά σου;

Μόλις 30 δευτερόλεπτα απ’ το διάλειμμα σου μπορούν να σε κάνουν αισθητά πιο παραγωγικό. Συγκεκριμένα πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι μέσα σε μόλις μισό λεπτό η παραγωγικότητα σου μπορεί να αυξηθεί κατά 13%.

Πόσα διαλείμματα την μέρα, όμως μπορούν να σε κάνουν να δουλεύεις καλύτερα;

Η δημιουργία ενός προγράμματος εργασίας/διαλειμμάτων είναι πολύ σημαντική, αφού σου επιτρέπει να ξεκουραστείς και να είσαι παραγωγικός. Υπάρχουν, βέβαια διαφορετικές σχολές σκέψης, όταν αναφερόμαστε στον καλύτερο τρόπο, για να χωρίζεις τον χρόνο σου. Σου συγκεντρώσαμε 5 για να διαλέξεις αυτόν, που σου ταιριάζει καλύτερα.

1ος Τρόπος

Ανά 25 λεπτά, 5 Διάλειμμα

Δούλεψε για 25 λεπτά και ξεκουράσου για 5. Επανέλαβε 4 φορές αυτή την διαδικασία και κάνε ένα διάλειμμα για 15 με 20 λεπτά.  Έτσι, θα αυξήσεις στο μέγιστο την προσοχή σου.

2ος Τρόπος

Ανά 50 λεπτά, 10 διάλειμμα

Δούλεψε για 50 συνεχόμενα λεπτά και έπειτα κάνε για 10 λεπτά διάλειμμα. Αυτός ο τρόπος θα σου επιτρέψει να προσέχεις περισσότερο τη δουλειά, που κάνεις, χωρίς περισπασμούς, έως ότου χρειαστείς να ξεκουραστείς.

3ος Τρόπος

Ανά 52 λεπτά, 17 διάλειμμα

Δούλεψε εντατικά για 52 λεπτά και έπειτα χαλάρωσε για 17 λεπτά μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με την δουλειά σου. Η μέθοδος, αυτή προτιμάται από τους περισσότερους πραγματικά παραγωγικούς εργαζόμενους, ακριβώς επειδή σου επιτρέπει να παραμένεις ολοκληρωτικά συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνεις.

4ος Τρόπος

Ανά 80 λεπτά, 6 διάλειμμα

Δούλεψε για 80 λεπτά και κάνε έπειτα ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα διάρκειας 6 λεπτών. Διάλεξε αυτόν τον τρόπο αν πιέζεσαι χρονικά και δεν έχεις τον χρόνο να κάνεις κανονικά διαλείμματα.

5ος τρόπος

90 Λεπτά

Δοκίμασε να δουλέψεις για 90 λεπτά και έπειτα κάνε ένα κανονικό διάλειμμα (τουλάχιστον 25 λεπτών). Μελέτες έχουν δείξει ότι το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να δουλεύει μέχρι και 90 λεπτά, έπειτα χρειάζεται ξεκούραση για να αναρρώσει.

Άγχος: Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

12 διαφορετικες δραστηριοτητες που μπορεις να κανεις στο διαλειμμα σου

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 5 ΛΕΠΤΑ

  • Ετοίμασε σνακ που θα σου δώσουν ενέργεια. Προτίμησε βατόμουρα, πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς, γιατί έτσι λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος.
  • Διάβασε εκείνο το άρθρο που έχεις αποθηκευμένο εδώ και καιρό. Επέτρεψε, έτσι στον εγκέφαλό σου να ξεχαστεί από την δουλειά για λίγα λεπτά, ενώ παράλληλα βρίσκεσαι στο γραφείο σου.
  • Προσπάθησε και λύσε τον κύβο του Ρούμπικ βοηθώντας την σκέψη σου ώστε να δουλέψει γρηγορότερα.
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 10 ΛΕΠΤΑ

  • Κέρασε έναν καφέ τους συνεργάτες σου στο γραφείο. Η κίνηση αυτή σε ωθεί να δρας ομαδικά, ταυτόχρονα όμως μόλις μια δόση καφεΐνης θα σε κάνει ακόμα πιο ενεργητικό.
  • Τσέκαρε το Lumosity, μια δωρεάν εφαρμογή με παιχνίδια μυαλού που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο ενεργητικός.
  • Παρακολούθησε μια ομιλία TED διαλέγοντας αυτή, που σου ταιριάζει καλύτερα.

 

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 15 ΛΕΠΤΑ

  • Μια βόλτα στην φύση θα σε βοηθήσει και ψυχικά και σωματικά. Θα σε χαλαρώσει και θα σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθεις στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
  • Κανόνισε έναν γρήγορο καφέ ή φαγητό με κάποιον φίλο σου.
  • Άκουσε λίγη μουσική ή ακόμη και ένα podcast μέσω του Spotify ή του iTunes.
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 30 ΛΕΠΤΑ
  • Παίξε κάποιο παιχνίδι με έναν συνάδελφό σου.
  • Οργάνωσε ένα δείπνο με κάποιο φίλο. Έρευνες δείχνουν ότι η πραγματική επαφή με κάποιο φιλικό σου πρόσωπο, μπορεί να μειώσει τις αγχώδεις διαταραχές.
  • Κλείσε ένα 20λεπτο μασάζ.

13 apps που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

Σχόλια