Έτος 2017. Οι εξωγήινοι δεν έχουν κατακτήσει ακόμα τον κόσμο (βέβαια αυτό είναι αμφισβητήσιμο, βλ. Ντοναλντ Τραμπ), τα αυτοκίνητα δεν πετάνε όπως νομίζαμε στο μακρινό πια 1997, όμως η τεχνολογία έχει κάνει άλματα σε διαφορετικούς τομείς. Σήμερα θα μελετήσουμε τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι εφαρμογές για online dating, όπως λέγαμε και στο χωριό μου έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Υπάρχει πληθώρα για να διαλέξεις, ανάλογα με το φύλο σου, το σεξουαλικό σου προσανατολισμό ή την τοποθεσία σου.

Όλοι μας έχουμε έναν γνωστό που του έτυχε μια κουλή ιστορία σε ραντεβού που κλείστηκε μέσω ίντερνετ. Αυτόν που χρησιμοποιεί το online dating συχνά και με επιτυχία. Έναν άλλο που -για το δικό του γούστο- όλες του οι πιθανές επιλογές είναι, κάτω του μετρίου και “τις εφαρμογές τις χρησιμοποιούν αυτοί που δεν βρίσκουν γκόμενα”. Καλέ, ξέχασα και αυτόν που έφτιαξε Tinder “for fun, για την πλάκα, για να τσεκάρει τι παίζει” ένα βράδυ που άραζε με την παρέα.

Μπορεί ένας από τις παραπάνω περιπτώσεις να είσαι εσύ. Είτε χρησιμοποιείς dating apps είτε όχι, σου παραθέτω τα θετικά και τα αρνητικά τους, για να μπορέσεις να το παίξεις φιλοσοφημένο και ψαγμένο μωράκι καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Οι σχέσεις στα χρόνια των Social Media

ΝΑΙ ΜΕΝ…


  • Οι επιλογές

    Είτε το μάτι σου δεν παίζει και πολύ, είτε είσαι αμήχανος με το live flirting, είτε απλά βαριέσαι. Οι επιλογές πολλές, τσακ-μπαμ. Εσύ, εσύ κι εσύ, ναι, όχι, μπορεί. Γνωρίζεσαι με άτομα που ίσως να μην είχες ποτέ την ευκαιρία να συναντήσεις από κοντά, και γενικά δημιουργείται ένα κλίμα “κοίτατιυπάρχειεκείέξωρεγαμώτο” .
  • Εύκολο σεχς

    Είσαι νέος, που σημαίνει ότι, θεωρητικά, βρίσκεσαι στο peak της σεξουαλικότητάς σου. Για το χ/ψ λόγο δε θες να μπεις καν στην (πολύ τυπική πλέον) διαδικασία της γνωριμίας. Στα dating apps συνήθως οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες εξ αρχής. Ξεκινάς με έναν συγκεκριμένο σκοπό (έλα που δεν ξέρεις) και όλα τα άλλα είναι σάλτσες και ιστορία.
  • Απελευθέρωση

    Έχουμε 2017, διάολε! Η αλήθεια είναι, ότι μέσω των dating apps έχουμε δει ένα είδος σεξουαλικής απελευθέρωσης. Ζευγάρια που ζητούν την παρέα κάποιου τρίτου, εμφανείς  διαθέσεις για ερωτική επαφή, συζητήσεις για συγκεκριμένα γούστα/φετίχ κ.ο.κ. Θέματα που μέχρι πρόσφατα, αποτελούσαν κάποιο είδος ταμπού, ή τουλάχιστον κάτι που “όλοιτοκάνουναλλάκανείςδεμιλάειγιαυτό”.

    ΑΛΛΑ…


  • Οι κίνδυνοι

    Εντάξει, το ξέρω, κλισέ. Νομίζω πως δε θέλετε να ακούσετε πάλι για το “ο τύπος πίσω από την οθόνη μπορεί να είναι κρίπουλας 80άρης βιαστής!!!!”. Όπως και να’χει, όφειλα να το αναφέρω. Με προσοχή παιδιά.
  • Απρόσωπη επικοινωνία

    Κλισέ νούμερο 2. Το δικό μου επιχείρημα πάνω σε αυτό, είναι πως όκει, καλό είναι οι προθέσεις να είναι ξεκάθαρες. Αλλά αυτό αφαιρεί αρκετά και από τη γοητεία του φλερτ. Όχι, η αρθρογράφος δε ζήτησε ρομαντική βόλτα στη βροχή. Αλλά δεν είναι λίγο ξενέρα να λες καλημέρα και να είσαι σίγουρος ότι μέσα στα επόμενα 5 μηνύματα θα κανονιστεί βόλτα και φάσωμα;
  • Αμηχανία

    Ο κακός αδερφούλης του υπέρ νο.2 . Σου έκανα λάικ, μου έκανες και εσύ. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η συνομιλία θα ξεκινήσει με αμήχανα “γεια, τι κάνεις;” και θα μείνει εκεί. Γιατί δεν έχεις να συζητήσεις κάτι άλλο. Και δε θες κιόλας. Βαριέσαι, βαριέται, και καταλήγεις σε ανούσιες συζητήσεις όπως “σήμερα είπα να τηγανίσω πατάτες.. σ’αρέσουν οι πατάτες;” προσπαθώντας μάταια να δώσεις συνέχεια.

    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ


    Nα θυμάστε παιδιά,το ότι γνωρίσατε κάποιον στο ίντερνετ δε σου εγγυάται καθόλου (ίσως να εγγυάται για το αντίθετο)
    ότι θα καταλήξετε κάπως έτσι :

    Nαι, είναι σκυλίσιος γάμος.

    Υ.Γ : Στη δική μου φαντασία, ο κόσμος θα ήταν ιδανικός αν φορούσαμε βραχιολάκια που άλλαζαν χρώματα αν κοιτούσαμε κάποιον που μας άρεσε. Ναι, στη δική μου φαντασία είμαι 10 χρονών. Όχι, δεν με απασχολεί καθόλου. Ναι, θα συνεχίσω να είμαι 10 χρονών. 

Σχόλια