Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Εβελίνα και Πολέμαρχος

Οι καλύτερες ίδεες για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Αγαπητέ αναγνώστη με την εκθαμβωτικά χαριτωμένη συνάδελφο Εβελίνα, έλαχε σε εμάς αυτήν την βδομάδα να σου θέσουμε τις προτάσεις μας γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Σου έχουμε, λοιπόν προτάσεις για όλα τα γούστα

Για κουλτουριάρηδες, για φραγκάτους, για άφραγκους,
για ξενέρωτους, για ζευγάρια για-για-για…

Ξεκινάμε λοιπόν:

H EBEΛΙΝΑ ΠΡΟΤΕΝΕΙ:

Για καφέ: στο Najbarajo.

To Najbarajo είναι ένα κουκλίστικο καφέ στο Χαλάνδρι με γλυκιά ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα ευχάριστη διακόσμιση, που θα σου φτιάξει σίγουρα τη διάθεση!

Τα διάφορα ζωντανά χρώματα σε κάθε γωνιά τόσο στην αυλή, όσο και στο εσωτερικό του μαγαζιού του δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα και το καθιστούν ιδανικό για την εποχή αυτή.

Αν αναζητάς μια όμορφη αυλή στη περιοχή αυτή  που να μπορείς να συζητήσεις άνετα με την παρέα σου όλες τις ώρες της ημέρας απολαμβάνοντας τον καφέ σου τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για σένα !

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι 152 32

Για φαγητό: στο Barbara Que.

Λίγο πιο πάνω στα Βριλήσσια βρίσκεται το Barbara Que. Πρόκειται για ένα μαγαζί, το οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το καλό μπέργκερ και επιθυμούν να  απολαμβάνουν την ποιότητα σε κάθε μπουκιά.

Burgers, starters, σαλάτες, κρεατικά  και γλυκά  διαμορφώνουν ένα μοναδικό και λαχταριστό μενού. Όλα αυτά μπορείς να τα γευτείς σε ένα υπέροχα διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει και αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδανικό για μεσημεριανό φαγητό και κουβεντούλα με την παρέα.

Tο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτείς να διαλέξεις ποια από όλα αυτά τα πιάτα θα δοκιμάσεις και ότι φεύγοντας θα αναζητάς την επόμενη ευκαιρία να το επισκεφτείς ξανά.  Το Barbara Que κέρδισε το βραβείο Γεύσης και Ποιότητας το 2017 στα πλαίσια των Premium Awards του estiatoria.gr.

Tα μπιφτέκια των burgers είναι ζυμωνονται αποκλειστικά με Black Angus, κρέας που θεωρείται το καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας στον κόσμο και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, κρεατίνη, βιταμίνη Β, σίδηρο και φώσφορο, ενώ παράλληλα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους, στο Barbara Que υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλουν το burger τους με ψωμάκι ολικής άλεσης.

Είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει όμορφα η εβδομάδα σου!

Διεύθυνση: Eθνικής Αντιστάσεως 27,  Βριλήσσια  152 35

Για βιβλίο: στον Ευριπίδη.

Επόμενη στάση στη Σαββατιάτικη βολτούλα αποτελεί το βιβλιοπωλείο-θεσμός του Χαλανδρίου, ο Ευριπίδης.

Μπαίνοντας μέσα σε αυτόν τον υπέροχο χώρο είναι σίγουρο, ότι η μυρωδιά του χαρτιού αλλά και τα χιλιάδες βιβλία που σε περιτριγυρίζουν θα σε κάνουν να θέλεις να αναζητήσεις εκείνο που θα αγαπήσεις και θα σου ταιριάξει περισσότερο. Μια αναζήτηση τόσο όμορφη που πραγματικά σε ταξιδεύει.

Στον πολύ μεγάλο χώρο του Ευριπίδη μπορείς να κάτσεις με τις ώρες να χαζεύεις τα βιβλία στους ορόφους του μέχρι να μπορέσεις να διαλέξεις.

Ακόμα και αν είσαι ιδιαίτερα απαιτητικός, στον Ευριπίδη θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, έχοντας παράλληλα ένα μοναδικό χαρακτήρα και ατμόσφαιρα που το κάνουν να ξεχωρίζει αρκετά από τα υπόλοιπα.

Διεύθυνση: Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Για μονοήμερη εκδρομή: στο Ναύπλιο.

Ο καιρός ανοίγει αγαπητέ αναγνώστη και όπως καταλαβαίνεις η μουρμούρα από το γκομενάκι βρίσκεται στα σπάργανα. Πρόλαβε την! Πρότεινε της μια εκδρομή στο Ναύπλιο, που δεν είναι ούτε κοντά αλλά ούτε και μακριά.

Έχει τα 999 σκαλιά στο κάστρο του Παλαμηδιού (Μην κάνεις καμία μ@λ@κια και ξεκινήσεις να τα ανέβεις, πάει η μονοήμερη. Μισή μέρα θες για τα φτάσεις. Αν δεν πάθουμε και καμιά θλάση.) που μπορείς να πας με το αυτοκίνητο να ερωτοτροπήσεις στο θαυμασμό της θέας του.

Έχει το Μπούρτζι, μικρό φρούριο πάνω σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Δεν έχω πάει ποτέ εκεί αλλά ωραία θα ‘ναι!

Και έχει και την πολύ γ@μάτη παραλία του Καραθώνα για να πάτε να κάνετε και τα πλάτσα πλούτσα σας!

Το Ναύπλιο είναι ο ιδανικός μονοήμερος η ακόμα και διήμερος προορισμός για εσένα και το ταίρι σου (και για μπακούρια φάση μια χαρά είναι, κυκλοφορούν πολλές τριάδες και τετράδες ελεύθερες). Πίστεψε με, με ένα παραδοσιακό σύστημα Just Say Yes, γλυκά λογάκια και αγκαλίτσες, επιστρέφοντας στην Αθήνα έχεις εξασφαλίσει ψυχική ηρεμία για τις επόμενες 2 εβδομάδες!

Για ταινία στο σπίτι: Dirty Grandpa.

Για ταινία στο σπίτι επειδή ανοίγει ο καιρός θα σου προτείνω τον Άτακτο Παππού (Dirty Grandpa) με τους Robert De Niro και τον Zac Efron.

Θα κλάψετε στο γέλιο! Βγάλε την τηλεόραση στο μπαλκόνι, ψήσε κάνα τυροπιτάκι, βγάλε κάνα ποπ κόρν, φόρα την βερμουδίτσα σου την καλοκαιρινή και πάρτε θέση!

Ιδανική ώρα προβολής 19:00 το απόγευμα.
Για να μην κάθομαι και γράφω επειδή βαριέμαι σου παραδίδω το τρέιλερ.

Για τον προσωπικό σου χρόνο: τελικός Champions League.

Γνωρίζουμε και οι 2 πολύ καλά πως ο τελικός ανάμεσα στην Real Madrid και την Juventus είναι την άλλη βδομάδα. Όμως εμείς πρέπει να αρχίσουμε τις προετοιμασίες από τώρα!

Το επόμενο Σάββατο πες της δεν είναι αργία… ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ξεκίνα και ψάξε ένα ωραίο εστιατόριο να πάνε να φάνε με τις φίλες της. Στείλτην ένα μαγευτικό διήμερο στην μάνα της, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Πες της ότι την ζητάς σε γάμο… Κάνε κάτι τέλος πάντων για να σε αφήσει ήσυχο για 10 ώρες. Ξέρεις εσύ  😉

Ψάξε για μια καλή καφετέρια ή μια καλή μπυραρία (που να έχουν τηλεόραση 5000 ιντσών), κλείσε ένα καλό τραπέζι δίπλα στην οθόνη.

Ψάξε για τα καλύτερα κάρβουνα και κρεατικά σε περίπτωση που φωνάξεις φίλους στο σπίτι. Ο καλός ο Μύλος πριν πεινάσει μαγειρεύει (την έκανα την παροιμία άλογο).

Αυτά από εμάς παιδιά. Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

Σχόλια