Opportunities: οι εντυπώσεις μας από το event της AIESEC του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι πώς θα τις αξιοποιήσουμε εμείς…

«Άρπαξε την ευκαιρία, βελτίωσε το βιογραφικό σου» ήταν το σλόγκαν της εκδήλωσης που διοργάνωσε η AIESEC του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ Δέλτα Ιωαννίνων την Παρασκευή 26 Μαΐου. Μια εκδήλωση που είχε ως σκοπό να μας μάθει ότι οι ευκαιρίες που υπάρχουν γύρω μας είναι πολλές και εάν καταφέρουμε να τις αξιοποιήσουμε μπορούμε να εξελιχθούμε ως προσωπικότητες αλλά και να συμβάλλουμε όλοι στη βελτίωση της κοινωνίας μας.

Αυτό προσπάθησαν να μας μεταφέρουν οι ομιλητές της εκδήλωσης μέσα από τις δικές τους ιστορίες που τους έδωσαν κίνητρο να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και να πάρουν ρίσκα για να βελτιωθούν και να εξελιχθούν.

Η τρίωρη εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο sessions, ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλονταν ένα σύντομο διάλειμμα για φαγητό και ποτό, ευγενική προσφορά των χορηγών της εκδήλωσης.

Η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από τη Μαρία Νικολάου, πρόεδρο του τμήματος της AIESEC Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που μας καλωσόρισε στην εκδήλωση και μας μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε η ίδια από την AIESEC.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μανώλης Μπενής. Ο κ. Μπενής μίλησε για την αξία της επιστήμης και, στη συνέχεια, τόνισε ότι η σωστή επιλογή της μελλοντικής μας εργασίας πρέπει να γίνεται με πρωταρχικό γνώμονα τις κλίσεις, τις ροπές, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά μας. 

Συγκεκριμένα, κάθε νέος πρέπει να δείχνει επαγγελματισμό στις σπουδές του και να ολοκληρώνει τη φοίτησή του στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, μια διαδικασία που θα τον ωριμάσει και θα τον προετοιμάσει για τις μετέπειτα σκληρές απαιτήσεις του περιβάλλοντος εργασίας.

Η διοικητική ομάδα της AIESEC του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ακολούθησε ο κ. Θοδωρής Αλεξίου, σύμβουλος Επιχειρήσεων και Υπεύθυνος Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα, ο οποίος επισήμανε τη σημασία της δια βίου μάθησης και παρουσίασε έναν άλλο κλάδο ευκαιριών, αυτόν που παρέχουν οι σπουδές σε ένα Ι.Ι.Ε.Κ., μέσα από την αναλυτική παρουσίαση των τμημάτων που παρέχονται στους υποψήφιους σπουδαστές.

Το πρώτο μέρος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με τον κ. Ευάγγελο Καρανάσο, συντονιστή εταιρικών συμβούλων, ο οποίος μας εξήγησε τη σημασία της ηγετικότητας και της επιχειρηματικότητας για την εξέλιξη τόσο του βιογραφικού μας όσο και της προσωπικότητάς μας.

Ειδικότερα, δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τις μέχρι πρότινος αποφάσεις μας στη ζωή, αλλά να παίρνουμε ρίσκα για την υλοποίηση των φιλοδοξιών και των στόχων μας, αναλαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο τις συνέπειες των πράξεών μας, τόσο θετικών όσο και αρνητικών.

Το δεύτερο session της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες παλαιότερων ή/και νυν μελών της AIESEC που μέσα από τις θέσεις που ανέλαβαν στην οργάνωση, κατόρθωσαν να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Η Ιωάννα Ζιαβάρα τόνισε τη σημασία των κινήτρων στη ζωή μας και κατά πόσο αυτά μπορούν να μας παρακινήσουν να κυνηγούμε διαρκώς τα όνειρά μας, να θέτουμε στόχους και να ξεπερνούμε τα όριά μας.

Ο Χασίκ Κασαπιάν και ο Αναστάσης Κεραμίτσης, έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της νεοφυούς start up επιχείρησής τους, το Stand out, μια πλατφόρμα αναζήτησης όλων των ευκαιριών που απευθύνονται σε νέους. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται (σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες κτλ), να παρακολουθούν καλύψεις και συνεντεύξεις από τα event αυτά καθώς και να αποκτήσουν το δικό τους προφίλ στην πλατφόρμα που θα τους ενημερώνει για κάθε νέο skill που απέκτησαν μέσα από την παρακολούθηση των αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Μια φρέσκια προσπάθεια, από δύο νεαρούς φοιτητές που κυνηγούν τα όνειρά τους και αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο μέχρι να γίνει, πάντα με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και αγάπη για αυτό που κάνεις.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γιάννης Παπαχρήστος, αντιπρόεδρος ανθρωπίνου δυναμικού της AIESEC in UoI, μιλώντας για τις ευκαιρίες μέσα από τις οποίες μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο, εάν συμβάλλουμε όλοι με ένα μικρό λιθαράκι στην κοινωνία.

Την εκδήλωση έκλεισε η δική μας Μαριάνθη Δόβρη, υπεύθυνη εξερχόμενων ανταλλαγών της AIESEC in UoI, η οποία έκανε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος Global Volunteer της AIESEC, καθώς επίσης παρουσίασε και τις δικές της εμπειρίες από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό.  Επιπλέον, επισήμανε την αξία του εθελοντισμού στην καθημερινότητα και την αναγνώριση της εθελοντικής εργασίας ως σημαντικό προσόν για το βιογραφικό οποιουδήποτε νέου που εισέρχεται στην αγορά εργασίας.


Κλείνοντας, η εκδήλωση «Grow your CV. Grab the opportunity» αποτέλεσε ένα άρτια οργανωμένο γεγονός από την AIESEC, κάτι που φάνηκε και από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση αυτή. Αναμένουμε, λοιπόν, τις επόμενες, εξίσου ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της AIESEC με μεγάλη προσμονή.

Φωτογραφιες απο την εκδηλωση

Σχόλια