Οι πιο όμορφοι κήποι και αυλές στο κέντρο της Αθήνας για τις καλοκαιρινές σου εξόδους!

Όσο και αν η βροχή προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο καλοκαίρι, αυτό κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο και σε καλεί να το καλώς ορίσεις! Και το σωστό καλωσόρισμα απαιτεί τον ιδανικό χώρο, το κατάλληλο ποτό και την επιθυμητή παρέα! Εμείς βάζουμε το μέρος και το ποτό, εσύ βάλε την παρέα!

Γυρίσαμε τις γωνιές της πόλης και βρήκαμε τα 10 καλύτερα μαγαζιά, που απλώνονται σε αυλές, πλατείες και στενά δρομάκια για να καλωσορίσεις σωστά το καλοκαίρι.

Και επειδή 10 δεν είναι ποτέ αρκετά, έχουμε +1 bonus!

1.Black Duck Garden

Ο από κούνια ανήσυχος Lord Duckyron, που αγαπά τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον κλασικό πολιτισμό, τρύπωσε σε μια από τις διασημότερες αυλές του κέντρου, στην αυλή του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών και δημιούργησε ένα Bistrot σε ένα κομμάτι του κήπου της  βασίλισσας Αμαλίας. Στον κήπο, λοιπόν, που όπου κι αν κοιτάξεις η τέχνη κάνει αισθητή την παρουσία της, ο Lord Duckyron σε περιμένει για να σου προσφέρει τη γνωστή φιλοξενία της μαύρης πάπιας!

Black Duck Garden, Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

2.Poems & Crimes

Ανεβαίνοντας την Αγίας Ειρήνης από την Αθηνάς προς την πλατεία, κάπου στο δεξί σου χέρι ένα παλιό σπίτι στο χρώμα του σάπιου μήλου σου τραβάει την προσοχή είτε το θέλεις είτε όχι. Και η επιγραφή στην τααμπέλα “Poems & Crimes” σε κάνει να περάσεις αμέσως το κατώφλι. Εκεί, κάπου στο βάθος, μια από τις ωραιότερες αυλές, πειρτριγυρισμένη από τοίχους οικοδομών με γκράφιτι ποιητών και αποφθεγμάτων που τα χαζεύεις για ώρες, είναι το κατάλληλο μέρος για πρωινό καφέ, απογευματινό αναψυκτικό και βραδινό ποτό, στη σκιά των βιβλίων.

Poems & Crimes, Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, Αθήνα

3.Μπλε Παπαγάλος

Μεταξουργείο. Πλατεία Αυδή. Στο σημείο όπου μετά από αναζήτηση χρόνων ο Τζο Μπλάνκετ, ένας Κουβανός συλλέκτης σπάνιων πουλιών, βρήκε τον Μπλε Παπαγάλο που για χρόνια γύρευε. Εκεί μπόλικα τραπεζάκια με vintage διάθεση απλώνονται στη βεράντα του μαγαζιού, ενώ άλλα δημιουργούν τη δική τους τραπεζοπαρέα κάτω από τη σκιά των δέντρων της πλατείας Αυδή. Η ιδανική λύση για καφέ, αναψυκτικό, σπιτικούς φρουτοχυμούς, υπέροχα δροσερά κοκτέιλ και εκλεκτές λιχουδιές στο κέντρο της πόλης!

Μπλε Παπαγάλος, Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, Αθήνα

4.Flower

Κισσός, φωτάκια. δροσιά, μικρή Αθηναϊκή πλατεία. Τραπεζάκια τοποθετημένα σε αυτό το σκηνικό που έχει κάτι μαγικό. Το Flower είναι εκεί για να σου προσφέρει κάτω από τον ίσκιο του κισσού ό,τι τραβά η ψυχή σου: τον πρωινό καφέ σου, το απογευματινό ποτήρι κρασί σου, τη βραδινή μπύρα σου. Συμβουλή μου: μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις κάποια από τις φανταστικές τους πίτσες -σίγουρα από τις καλύτερες στην Αθήνα!

Flower, Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλης, Αθήνα

5.The Sowl

Συντριβάνι, μπαμπού, φυτά που κρέμονται και δυο υπέροχοι πολυέλαιοι δημιουργούν το σκηνικό του φανταστικού αυτού Αθηναϊκού Gallery Bar Restaurant. Σερβίρει φαγητό, brunch, δροσερά κοκτέιλ και όλα αυτά στο υπέροχο περιβάλλον του που ξυπνά μέσα σου κάθε αγάπη σου για την τέχνη, την αισθητική και το ωραίο!

Tip: συχνά λαμβάνουν χώρα εκεί όμρφα μουσικά ή θεατρικά events!

The Sowl, Ηρακλειδών 10, Θησείο, Αθήνα

6.The Clumsies

Το αγαπημένο πέτρινο της οδού Πραξιτέλους. Πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα γευστικά και ιδιαίτερα κοκτέιλ του. Πρόθυμο να σε υποδεχτεί από νωρίς για καφέ και σνακ αλλά και τις βραδινές ώρες για να εξερευνήσεις τις κοκτεϊλογεύσεις του! Αγαπημένη γωνιά του μαγαζιού -εκτός από το αίθριο- είναι το πάνω πάτωμα και το διπλό κρεβάτι που βρίσκεται εκεί!

The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα

7.Six d.o.g.s.

Κλασικά και αγαπημένα μονοπάτια. Στο στενό της Αβραμιώτου υπάρχει αυτό το μαγαζί που το βλέπεις και διακρίνεις στο βάθος… κήπο! Φιλόξενο όλες τις ώρες της ημέρας για καφέ, σνακ, μπύρα, κρασί, κοκτέιλ. Παρεΐστικο και πάντα με κάποια ενδιαφέρουσα live πρόταση, από μουσικούς μέχρι και ηθοποιούς που ξετυλίγουν το ταλέντο τους μπροστά σου! Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

8.The Art Foundation (TAF)

Κλασικό και αγαπημένο vol.2. Η πέτρινη είσοδος ανάμεσα στα παλαιοπωλεία σε οδηγεί στην αυλή του μαγαζιού που περιβάλλεται από το πέτρινο κτήριο. Στις διαφορετικές εισόδους φιλοξενούνται κατά καιρούς ποικίλες εκθέσεις τέχνης ενώ στο κέντρο, στην αυλή, σερβίρεται καφές και δροσερά ποτά και κοκτέιλ! Παρεΐστικο και ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας!

The Art Foundation (TAF), Νορμανού 5, Μοναστηράκι

9.The Local Pub

Αφήνω για λίγο το κέντρο της πόλης και πετάγομαι μέχρι το Χαλάνδρι. Μια παγωμένη μπύρα στη Local Pub είναι η τέλεια λύση για τις καλοκαιρινές ζεστές βραδιές στα προάστια. Αν και διαθέτει αυλή και τραπεζάκια-βαρέλια, αξίζει να θυσιάσεις τον έναστρο ουρανό και να πιεις έστω την πρώτη μπύρα στο εσωτερικό του μαγαζιού που είναι αυτό που λέει και το όνομά του… pub!

Tip: δοκίμασε κάποια από τις πάμπολλες ετικέτες που έχει και μην επαναπαυτείς στις κλασικές μπύρες!

The Local Pub, Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι

10.Νομισματικό Μουσείο

Ναι, κι όμως, ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών αποτελεί την πλέον κατάλληλη λύση για καφέ, χυμό ή κάποιο δροσερό refreshment κατά τη διάρκεια της μέρας στο πυρακτωμένο κέντρο της πόλης. Το ξεχωρίζεις επίσης και για το φινετσάτο ύφος του και τη πλόυσια χλωρίδα του.

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

+1Κύριος Χου

Προσωπικά, μία από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές αυλές -αλλά και χειμερινές γωνιές του κέντρου απόκεντρου. Δε θα πω τίποτα άλλο και θα αφήσω τον Κύριο Χου να σας πει δυο λόγια. Μικρόφωνο σε αυτόν!

“Ο Κύριος Χου, λένε, ξυπνάει το πρωί και κάνει τα ψώνια του στην τοπική αγορά των Πετραλώνων. Διαλέγει φρέσκα υλικά, του αρέσουν τα ψαγμένα ελληνικά τυριά και φημολογείται πως έχει «κόλλημα» με τα αλλαντικά Miran. Όποιος τον έχει γνωρίσει, πάντως, λέει πως είναι ανοιχτός όλη μέρα για καφέ και κουβέντα, ενώ όταν πέσει το βράδυ του αρέσει να πίνει το ποτό του στην αυλή παρέα με φίλους. Ίσως να είναι και ένας από εμάς. Ποιός ξέρει…”

Κύριος Χου, Υπερίωνος 1, Πετράλωνα

Σχόλια