Η ενδιαφέρουσα πορεία του Gary Vee και οι συμβουλές του προς την επιτυχία!

Ο Gary Vaynerchuk (ή αλλιώς Gary Vee)  είναι γνωστός επιχειρηματίας και επενδυτής σε εταιρείες όπως Snapchat, Facebook, Twitter, Uber and Venmo. Επίσης είναι marketing expert, διαδικτυακή persona και digital influencer.

Ο Gary Vee συνεπώς είναι ένα -πολύ- επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος πέρα από τις -πάρα πολλές- επιχειρηματικές του δραστηριότητες προσπαθεί να εμπνεύσει νέους (και όχι μόνο) να ρισκάρουν και δοκιμάσουν την τύχη τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Έτσι έχει το δικό του show στο  κανάλι του στο youtube όπου κάθε εβδομάδα απαντάει σε ερωτήσεις “θαυμαστών” του, δίνει συμβουλές για το δρόμο προς την επιτυχία, αλλά και για marketing και sales (όντας επιχειρηματίας). Από αυτή τη χρονιά θα εμφανίζεται και ως κριτής στο νέο show της Apple “Planet of the Apps”.

Ποια είναι όμως η πορεία του Gary Vee;

Όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο το 1999 ανέλαβε την επιχείρηση κρασιών του πατέρα του. Τη μετονόμασε σε Wine Library και ξεκίνησε ένα καθημερινό podcast που ασχολούνταν με το κρασί, αφού εκτός από επιχειρηματίας, είναι και οινογνώστης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναφέρεται σε αυτή την εποχή της ζωής του, αφού η επιμονή του ακόμη και όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά συνετέλεσαν αρκετά στη μετέπειτα πορεία του. Αν και αρχικά δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, συνέχισε το καθημερινό podcasting  και κατάφερε να προωθήσει την επιχείρησή του.  Μέσα σε 5 χρόνια λοιπόν κατάφερε να πάει την επιχείρηση από τα 5. στα 60 εκατ. $.

Το 2011 εγκατέλειψε την επιχείρηση του πατέρα του για να ασχοληθεί με την VaynerMedia, μία εταιρεία digital marketing που ίδρυσε το 2009 μαζί με τον αδερφό του και εστιάζει περισσότερο στα social media. Η συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία συνεργάζεται με 500 ακόμη επιχειρήσεις, αναμεσά του και η PepsiCo και το Vimeo, οπότε γίνεται αντιληπτή η επιτυχία που έχει.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος απέτυχε αρκετές φορές και χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, αλλά το πάθος και η αγάπη του για αυτό που κάνει τον οδήγησαν αρκετά ψηλά.

Πλέον στα 41 του χρόνια ο Gary Vee, έχοντας καφέρει να πετύχει στον επιχειρηματικό κόσμο, προσπαθεί μέσα από τα video και τις εμφανίσεις του να εμπνεύσει τους ανθρώπους τριγύρω του να τολμήσουν αυτό που φοβούνται επαγγελματικά.

Και το καλύτερο ξέρετε ποιό είναι; Το ότι κάθε στιγμή, ακόμη και όταν απαντάει σε ερωτήσεις του κοινού του, είναι ευθύς, άμεσος και ειλικρινής.

Εμείς σου παραθέουμε 4 από τα video που ξεχωρίσαμε και μας ενέπνευσαν πεερισσότερο.

1)

2)

3)

4)

 

Σχόλια