Ένα αφιέρωμα στον θρύλο της Grunge, Chris Cornell που μας “άφησε” σε ηλικία 52 ετών.

Με μια δήλωση στο Associated Press, o εκπρόσωπος τύπου του συγκροτήματος Soundgarden, Brian Bumbery ανακοίνωσε ότι ο Chris Cornell πέθανε “ξαφνικά και απροσδόκητα” το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου στο Ντιτρόιτ. 

O Chris Cornell έγινε γνωστός ως τραγουδιστής των πρωτοπόρων Soundgarden, οπού μαζί με συγκροτήματα όπως τους Nirvana, τους Alice in Chains και τους Pearl Jam αποτέλεσαν τη θρυλική πλέον Grunge σκηνή του Seattle. 

Οι Soundgarden ιδρύθηκαν το 1984 από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Chris Cornell, τον κιθαρίστα Kim Thayil και τον μπασίστα Hiro Yamamoto. Οι δυναμικοί, μελωδικοί ήχοι σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική καθηλωτική φωνή του Chris Cornell, έφεραν τους Soundgarden στο προσκήνιο. Το 1997 διαλύονται, για να ενωθούν ξανά το 2010 και να συνεχίσουν να παίζουν μουσική για 6 ακόμα χρόνια.

Ο Cornell ωστόσο ήταν ένας πολυάσχολος καλλιτέχνης, και το όραμα του για τη μουσική συνεχίστηκε με την ίδρυση των Temple of The Dog το 1990. Η μουσική των Temple of the Dog, ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή των Soundgarden, πιο ήρεμη, πιο μελωδική και αναμφίβολα ήταν μια σημαντική τομή στην καριέρα του Chris Cornell.

Η δημιουργία των Temple of the Dog ήταν καθοριστική για τον Chris Cornell, καθώς αργότερα αποφάσισε να συνεχίσει να πειραματίζεται, δημιουργώντας ένα ακόμα θρυλικό συγκρότημα μαζί με τους μουσικούς των δυναμικών Rage Against The Machine,  Tom Morello (κιθάρα), Tim Commerford (μπάσο) και Brad Wilk (drums), τους Audioslave, το 2001.

O Chris Cornell ωστόσο, έκανε σημαντική καριέρα και ως solo καλλιτέχνης, αποδεικνύοντας πως με τη δημιουργικότητα του και τη σκληρή δουλειά, αξίζει μια θέση στο πάνθεον της μουσικής βιομηχανίας. 

Ο μελαγχολικός, δυναμικός, ιδρυτής των Soundgarden, των Temple of The Dog και των Audioslave, έφυγε στις 17 Μαΐου 2017 ενώ βρισκόταν σε tour  Δεν σταμάτησε σχεδόν ποτέ να παίζει σε συναυλίες, να δίνει το 100% της ψυχής του, να δημιουργεί νέους ήχους και μελωδίες. O θρυλικός Chris Cornell, έφυγε από τη ζωή κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο, παίζοντας μουσική.

 

Σχόλια