Κάτι φρέσκο ξεκινάει αυτή την Πέμπτη, 11 Μαΐου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου ξεκινάει τη δράση της με τη συγκέντρωση τροφίμων και συστήνεται σε φοιτητές και μη αυτή την Πέμπτη, 11 Μαΐου και ώρα 3 το μεσημέρι, στον κήπο του Παντείου.

Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από αυτόνομη και καθαρή πρωτοβουλία νέων παιδιών, φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου, χωρίς καμιά κομματική ή παραταξιακή ανάμιξη, που στόχος τους είναι να προσφέρουν βοήθεια με όποιον τρόπο μπορούν στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή μας χρειάζονται. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα του 2017, στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι –και όχι λίγοι– που δεν έχουν στέγη, που δεν έχουν τροφή, που δεν έχουν κάποιον να τους νοιάζεται και να τους φροντίζει.

Για όλους εμάς, που είναι δεδομένο να έχουμε καθημερινά φρέσκο γάλα και ψωμί στο τραπέζι μας, θα έπρεπε να είναι υποχρέωσή μας και πρωτίστως θέλησή μας να προσφέρουμε αυτά τα βασικά και σε εκείνους που αδυνατούν να τα αποκτήσουν. Η εθελοντική ομάδα του Παντείου έβαλε στόχο την προσφορά αυτών των βασικών αγαθών στις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά υποφέρουν και ζητούν τη βοήθεια σας σε αυτό.

Στις 11 Μαΐου, στις 15:00 το μεσημέρι η Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου θα μαζευτεί στον κήπο του Παντείου για να γνωριστεί με φοιτητές και μη και να συγκεντρώσει τρόφιμα. Τα τρόφιμα που θα μαζευτούν θα δοθούν στην κίνηση «Ο Άλλος Άνθρωπος» και οι εκπρόσωποι της κίνησης αυτής θα είναι επίσης παρόντες στην εκδήλωση.

Η Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Παντείου σας προσκαλεί λοιπόν να περάσετε κοντά της δύο ευχάριστες ώρες καθώς την εκδήλωση θα συνοδεύει η χορωδία του Πανεπιστημίου και ο μουσικός Nikos Zagas, ενώ παράλληλα θα δοθούν διάφορα σπιτικά εδέσματα που τα ίδια τα μέλη της ομάδας θα φτιάξουν για εσάς ως ένα μικρό δείγμα ευχαριστίας για την προσφορά σας. Το μόνο που επιθυμούν από εσάς είναι να προσφέρετε κάτι από τα παρακάτω:

  1. Τρόφιμα (που να διατηρούνται εκτός ψυγείου για κάποιο διάστημα), μπαχαρικά, μέλι, καφέδες (ελληνικός, στιγμιαίος, γαλλικός), γάλατα εβαπορέ
  2. Χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, μπολ μίας χρήσεως για τη συσκευασία του φαγητού, γάντια μιας χρήσεως. αλουμινόχαρτο, λαστιχάκια.
  3. Απορρυπαντικά, σφουγγαράκια, πάνες
  4. Γκάζι και γκαζιέρα.
  5. Τάπερ μεγάλα.

Be there!

Link του event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/780917285406030/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2222%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&pnref=story

 

Σχόλια