Είσαι και εσύ από αυτούς που έχουν αρχίσει να χάνουν την μπάλα με το ελληνικό Survivor και δεν ξέρεις από που να πρώτο πιαστείς; Καλώς ήρθες! Βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Κάτσε αναπαυτικά και άσε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς!

Έχουν περάσει 2 μήνες (δεν μπαίνω να ψάξω πόσο έχουν περάσει ακριβώς-βαριέμαι) που λες αγαπητέ αναγνώστη και σίγουρα ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, είναι αν εξακολουθείς και πράττεις σωστά που παρακολουθείς ελληνικό Survivor.

ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ;

Πολλά ακούγονται για το συγκεκριμένο reality. Είναι όλα στημένα, παίρνουνε πολλά λεφτά, όλα γίνονται για τις διαφημίσεις, οι παίχτες τρώνε κρυφά, γ@μιούνται κρυφά, τον παίζουν κρυφά και πολλά άλλα μπλα μπλα μπλα…

Δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει ακριβώς, μπορεί να ισχύουν τα πάντα, μπορεί να μην ισχύει και τίποτα. Θα απαντήσω με ερώτηση.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα είναι κανονικά; Τίποτα δεν είναι στημένο;
Στο αγγλικό ποδόσφαιρο, στο ισπανικό, στο γερμανικό ποδόσφαιρο είναι όλα κανονικά;
Τα Οσκαρ στην Αμερική είναι όλα κανονικά;
Tα νόμπελ που δίνονται (όποτε δίνονται τέλος πάντων) είναι όλα αξιοκρατικά;

Aν πιστεύεις πως όλα τα παραπάνω είναι κανονικά και κυρίως αξιοκρατικά τότε θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ να εκκενώσεις ευθύς αμέσως αυτό το άρθρο, γιατί όπως έχω ξανά δηλώσει κατά καιρούς… με εγκεφαλικά νεκρούς δεν μιλάω!

Σε ότι αφορά το αν πράττουμε σωστά ή όχι που ασχολούμαστε με το Survivor ένα μονάχα θα σου πω και πιστεύω πως είναι αρκετό.

Επιφανείς και ιδιαίτερα μεγάλες ΠΡΟ-ΣΩ-ΠΙ-ΚΟ-ΤΗ-ΤΕΣ όπως ο κ Νικολόπουλος, ο κ Λιάγκας και ο κ Φουρθιώτης από το πρωί μέχρι το βράδυ ασχολούνται με το συγκεκριμένο παιχνίδι και το κράζουνε.

Οπότε παιδιά μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο  😛

Στην τελική από την στιγμή που δεν έχει ασχοληθεί ακόμη η ”Δίκη της Δευτέρας” του κ Θωμαίδη μάλλον όλα βαίνουν καλώς!

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΓΕΝΙΚΑ

survivor

Γενικά αυτά που παίζουν στο reality είναι πολλά και διάφορα. Από που να ξεκινήσω:

Εννοείται πως η παραγωγή στο 3ωρο αυτό που μας συγκεντρώνει μας δείχνει πραγματικά ότι γουστάρει αυτή. Προστατεύει όποιον γουστάρει (κυρίως Χανταμπάκη, Ευριδίκη), αφήνει υπόνοιες για όποιον γουστάρει και διαρρέει ότι γουστάρει και όποτε γουστάρει.

Εννοείται πως δεν την ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τα νούμερα τηλεθέασης και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και πατώντας πάνω στα κουφάρια των πτωμάτων των παιχτών να δώσει ενδιαφέρον στο προϊόν της.

Εννοείται πως τα λεφτά είναι πάρα πολλά (2,4 εκατομμύρια ευρώ για κάθε επεισόδιο)

Εννοείται πως όλοι οι παίχτες έχουνε στρατηγική και πάνε για τα 100.000, όπως επίσης υποκρίνονται  και αυτοί πολλές φορές (θέλω να πιστεύω όχι πάντα), όχι μόνο για τα λεφτά του νικητή, αλλά και για αυτά που παίρνουν κάθε βδομάδα μένοντας μέσα στο παιχνίδι. Για να σου δώσω να καταλάβεις η Ελισάβετ αν φύγει αύριο θα πάρει 8 βδομάδες x 1500 ευρώ (περίπου) δηλαδή 12.000 ευρώ (αν και έχω την εντύπωση πως ο πατέρας της έχει δώσει περισσότερα για να καταφέρει μέσω μηνυμάτων να την κρατήσει στο παιχνίδι). Nα σημειωθεί ότι οι Διάσημοι παίρνουν πιο πολλά όσο μένουν στο νησί.

Εννοείται πως δεν είναι σχεδόν κανένας ντόμπρος εκεί μέσα και όλοι κοιτάνε να διαμορφώσουν μια εικόνα που θα είναι συμπαθής και αρεστή στο κοινό, για να τους πάει όσο γίνεται μακρύτερα (τι θες να μου πεις πως ο Σπαλιάρας δεν θέλει να γραπώσει τόσο καιρό τον Χανταμπάκη και να τον κάνει μαύρο; Απλά ο Σπαλιάρας είναι και έξυπνος-όπως και πολλοί άλλοι εκεί μέσα).

Εννοείται πως καμιά ομάδα δεν είναι fair και αυτό φάνηκε και χθες όταν οι διάσημοι οι οποίοι συμπάσχουν και συμμερίζονται κατά τα άλλα τους αντιπάλους τους, ψήφισαν για να στείλουν τον τραυματία Σπαλιάρα (με εναλλακτική την ΑΧΡΗΣΤΗ αγωνιστικά Λάουρα)  και κρατήσαν στην ομάδα τους τον Ντάνο τον οποίο ολημερίς τον κράζουν όμως κατά βάθος γνωρίζουν πως αν πάει αυτή την στιγμή στους Μαχητές αυτοί θα ξαναφάνε έπαθλο όταν γυρίσουν στην Ελλάδα. 

Και τέλος εννοείται πως η όλη φάση είναι μια ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ. Απόδειξη; Κάθε φορά που κερδίζει μια ομάδα όλοι είναι καλά και αγαπημένοι και οικογένεια. Κάθε φορά που χάνει μια ομάδα υπάρχει γκρίνια, δόσιμο και πισώπλατες μαχαιριές. Οι Μαχητές στο ατύχημα που είχανε δηλώσαν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και αν αύριο χάσουν την ασυλία θα γελάνε και τα κοάλα πάλι…

survivor

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΙΧΤΩΝ

O Ντάνος είναι ο ορισμός του ”άμα βάλει μια γυναίκα κάτι στο μυαλό της θα σε φέρει στα νερά της στο τέλος όπως και να χει”. Και από την στιγμή που δεν τα κατάφερε ούτε ο Αγγελόπουλος τότε αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχουμε ΠΟΤΕ καμιά ελπίδα.

Ο Κοκκινάκης αν και ανέκφραστος, εξακολουθεί να είναι από τους πιο δυνατούς εγκεφαλικά παίχτες, την ίδια ώρα που ο Μπο έχει αρχίσει να λυγίζει.

Ο Χανταμπάκης και ο Χούτος μου θυμίζουν εκείνους τους απουσιολόγους που είχαμε στη Α’ Γυμνασίου (ψαρωμένοι από το δημοτικό ακόμη, δεν τους δέρναμε) που έδιναν τους πάντες προκειμένου να ανέβουν στα μάτια των καθηγητών και να διατηρήσουν τον ”τίτλο” τους.

Ο Χρανιώτης από τότε που τα βρήκε με την Σόφι, στα μάτια μου έχει πολτοποιηθεί…

Η Λάουρα όσο περνά ο καιρός αναδεικνύεται σε κάτι αντίστοιχο του Πανιωνίου και της Λέστερ.

survivor

Η Μπουλντόζα έχει αρχίσει και με κερδίζει σαν παίχτρια και ως οντότητα, έχει αρχίσει όμως να με χάνει ως γυναίκα και ως πεθερά (μόνο όποιος έχει δει τις 7 θανάσιμες πεθερές μπορεί να καταλάβει πόσο μπροστά βλέπω)…

Η Ευριδίκη είναι η τρανή απόδειξη του πως μπορεί να μεταμορφωθεί μια όμορφη, γλυκιά και χαριτωμένη κοπέλα που γνώρισες χθες, σε μια μέγαιρα και αδυσώπητη σκύλα που παντρεύτηκες αύριο…

Ο Σπαλιάρας είναι αυθεντικός. Δεν θα ξεχάσω όταν την ημέρα του ατυχήματος στο συμβούλιο στο τέλος του επεισοδίου, ήταν ο πρώτος που πήγε στους μαχητές την στιγμή που μαζεύτηκαν να φωνάξουν και τους αγκάλιασε και αυτός για να φωνάξει μαζί τους. Μετά ακολούθησαν και οι άλλοι γλυφίτζουρες. Επίσης ευτυχώς που πήρε μεταγραφή στους μαχητές μπας και δούνε καμιά άσπρη μέρα εκεί τα κορίτσια στο ”σανίδι” τους.

Ο Μισθοφόρος έστω και λόγω ατυχήματος κατάφερε τελικά να ρίξει την Κολιδά στο κρεβάτι (του πόνου). Με αντικειμενικά κριτήρια πρέπει να είναι από τους πιο μ@λ@κες εκεί μέσα. Τα αστεία του σπάνε τον Γόρδιο Δεσμό και το κυριότερο; Μου θυμίζει κάτι τελειωμένα τυπάκια που πάνε στο ”Κάτι Ψήνεται”.  Ξέρεις εκείνο το παιχνίδι που μαζεύονται 5 ανύπαρκτοι, μαγειρεύουν και φιλοξενούν ο ένας τον άλλον, περνάνε πολύ όμορφα ”και καλά”, όμως όταν έρχεται η στιγμή της βαθμολογίας βάζουν 3/10 και 4/10 για να πάρουν αυτοί το χιλιάρικο στο τέλος. Ο ΜR Ντόμπρος. Που κάθε φορά που μιλάει στην κάμερα για το πόσο ευθύς και αληθινός είναι, ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δίνεται δανεικός σε παράρτημα.

survivor

Ο ΗΓΕΤΗΣ μάνατζερ ράγκμπι φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Το φαν κλαμπ του απαριθμεί πια σε πάνω από 70.000 λαού (δεν τους χωρά πλέον ούτε το Ολύμπικο της Ρώμης) και όσο περνάει ο καιρός, φέρνει όλο και περισσότερες νίκες αν και κουτσός. Πρέπει να μιλάμε πραγματικά για τον πιο επιτυχημένο ”γιωτά” της ιστορίας. Ο τύπος κατάφερε να τραυματιστεί μέχρι και στα αγωνίσματα με τα παζλ…

Η Ελισάβετ πλέον χάνει και από την Λάουρα και είναι πραγματικά οξύμωρο πως ενώ δεν μπορεί να κερδίσει (στο στόχο) ούτε τον Καρντόσο, τελικά έχει επιβιώσει 5 φορές από την ψηφοφορία των τηλεθεατών. Βέβαια για να τα λέμε όλα, έχει την βοήθεια του κ@λου…

Την Σάρα την αγαπώ! Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός μαζί της  <3  !

Τέλος η περίπτωση του Τσανγκ φαντάζει τραγική. Είναι γνωστό σε όλους μας πως αν δεν υπήρχε το ατύχημα των Μαχητών, ο Κινέζος θα ήταν αυτός που θα αποχωρούσε από το Survivor. Ειλικρινά στην σύντομη ιστορία του στο παιχνίδι είδα στο πρόσωπο του τον Captain Ahab του Moby-Dick.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το Survivor είναι το παιχνίδι των ανατροπών. Τόσες ανατροπές δεν έχει καταφέρει ούτε ο Κομπότης με τον Μπέο μαζί. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως μιλάμε για μια παραγωγή που επέλεξε εν έτη 2017 και στην Ελλάδα των 300 ευρώ βασικού μισθού να δώσει στον παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη για έξι μήνες το εντυπωσιακό ποσό των 500.000 ευρώ. Σε έναν άνθρωπο που εγκεφαλικά είναι λίγο πιο ευφυής από έναν κουβά με κρεατίνες…

 

Να περνάτε καλά και να προσέχετε. Keep Good!

 

 

 

 

Σχόλια