Σειρές που έχουν λατρέψει εκατομμύρια τηλεθεατές και που αξίζει σίγουρα να τις (ξανά)δεις!

“Σειρές τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές” που λέει και το λαϊκό άσμα.  Πολλοί από εμάς έχουμε περάσει από το στάδιο που τελειώνουμε μια σειρά, και μετά δεν ξέρουμε με τι να ασχοληθούμε, οπότε σαν άμεση αντίδραση ξαναξεκινάμε την σειρά από την αρχή. Και μαγκιά μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για fight club tv gif

Οπότε θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις για σειρές που πιθανότατα έχετε δει και αγαπήσει, αλλά που αν δεν τις έχετε δει αξίζουν με τα χίλια. Πολλές από τις σειρές δεν έχουν τελειώσει, αλλά αξίζει σίγουρα να δείτε και να θυμηθείτε όσα έχουν συμβεί για να αρχίσετε τις θεωρίες σας για τη συνέχεια.

Σίγουρα καλύτερο από το να δείτε Κωνσταντίνου και Ελένης ΚΑΙ αυτό το μεσημέρι (ειδικά σε περίπτωση που παίζει κάνα επεισόδιο με τον Στάθη τον Αρχιτέκτονα).

Prison Break (2005-2009) (2017-)

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με άλλη σειρά από το Prison Break (θα μπορούσαμε αλλά δεν θα το κάνουμε). Αναμφίβολα μια από τις πιο δυνατές σειρές που αξίζει να ξαναδείς, κυρίως γιατί επέστρεψε σαν μίνι σειρά με τίτλο Prison Break: Resurrection, για να δώσει το τέλος που του αξίζει.

Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να δείτε τη καινούργια σεζόν αλλά δεν θυμάστε τίποτα (και δεν είστε και οι μόνοι, κάποια στιγμή θα υποκύψω και εγώ), αξίζει σίγουρα να ξαναδείτε τις προηγούμενες.

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο Scofield  είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

The Office (US) (2005-2013)

Αποτέλεσμα εικόνας για the office wallpaper

Αν θέλετε να δείτε κάτι πιο κωμικό, τότε το Office είναι η καλύτερη σειρά που μπορείτε να δείτε. Η καλύτερη. Εικοσάλεπτα επεισόδια (φεύγουν ευχάριστα μαζί με το μεσημεριανό) γραφικοί χαρακτήρες, πολλές ατάκες, Steve Carell στα καλύτερά του, και η σκηνοθεσία που βασίζεται στις τεχνικές του ντοκιμαντέρ ώστε να δώσει ρεαλισμό, το Office θα σας προκαλέσει να δείτε ολόκληρες σεζόν μέσα σε μια μέρα. Παραδοθείτε στη πρόκληση.

Αποτέλεσμα εικόνας για the office michael scott quotes

Αξίζει να δείτε και την βρετανική έκδοση του The Office, που είναι και η ορίτζιναλ, με πρωταγωνιστή τον θεϊκό Ricky Gervais.

Αποτέλεσμα εικόνας για the office michael scott gif

Πως γράφω τα άρθρα μου

Narcos (2015-)

“Yo soy Pablo Emilio Escobar Gaviria” ακούς και καταλαβαίνεις ότι θα γίνει χαμός. Το Narcos του Netflix έχει κερδίσει όλες τις εντυπώσεις και έχει διδάξει σε πολύ κόσμο να βρίζει στα ισπανικά. Απίστευτος Wagner Moura στον ρόλο του Escobar, και το αστυνομικό δίδυμο των Peña και Murphy που γλέντησε κόσμο και κοσμάκη έχει αρκετό δρόμο ακόμα.

Μέχρι τον Αύγουστο, τι καλύτερο από το να ξαναδείτε τις προηγούμενες δύο σεζόν; Θα θυμηθείτε ατάκες όπως Plata o Plomo, Coma Mierda, Hijo e Puta, και άλλα τέτοια όμορφα που θα μπορέσετε να πείτε στους ισπανόφωνους φίλους σας και να κάμετε τα χάχανά σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για narcos gif

Breaking Bad (2008-2013)

Αποτέλεσμα εικόνας για breaking badΈχει θεωρηθεί από πολλούς ως η καλύτερη δραματική σειρά όλων των εποχών και όχι άδικα. Το αριστούργημα του Vince Gilligan πέρα από το γεγονός ότι σάρωσε στα Emmys, μας έκανε να μην ξεκολλάμε από τις οθόνες μας.

Ο Walter White και ο Jesse Pinkman μπιτς, ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά δίδυμα που έχουμε δει, ο δικηγόρος Saul Goodman που ήταν τόσο καλός οπού μετά από το Breaking Bad απέκτησε και δική του σειρά με τίτλο “Better Call Saul”, (που αξίζει να τη δείτε και αυτή) καθώς και η απίστευτη πλοκή, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει να δεις τη σειρά ή να τη ξαναδείς και να τη ξαναδείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για breaking bad gif pizza

Westworld (2016-)

Αποτέλεσμα εικόνας για westworld

Μέσα σε μια σεζόν με δέκα μόλις επεισόδια, το Westworld έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ κόσμο, και κάνει τους πάντες να μιλάνε για το “Next Big Thing” της HBO. Το εντυπωσιακό concept, οι απρόβλεπτες αλλαγές και οι μικρές λεπτομέρειες που συνεχώς δημιουργούν νέες θεωρίες, σχεδόν σου φωνάζουν πως πρέπει να το δεις και δεύτερη φορά ώστε να προσέξεις όσα δεν είχες δει τη πρώτη φορά (και θα αργήσει η δεύτερη σεζόν, οπότε ίσως να τα έχεις ψιλοξεχάσει).

Αποτέλεσμα εικόνας για man in black westworld gif

Για το Westworld τα έχουμε ξαναπεί βέβαια και εδώ

Game Of Thrones (2011-)

Αποτέλεσμα εικόνας για game of thrones

Το Game of Thrones ίσως θα πρεπε να είναι (σχεδόν) υποχρεωτικό για επανάληψη. Ο λόγος, απλά για να θυμηθούμε ποιος ζει, ποιος (όλοι) πεθαίνει, ποιος θα επιστρέψει κάποια στιγμή, ποιος-αυτός 1-0.

Επίσης, παραβλέποντας το αυτονόητο (επειδή είναι σειράρα), καλό θα ήταν να ξαναδείτε Game of Thrones  για να μάθετε τους χαρακτήρες της σειράς και να μην λέτε ονόματα όπως ο Νάνος, ο Καμμενοπρόσωπος, ο Μονόφθαλμος,  η Π**τανα, ο Καράφλας ή το πολυαγαπημένο “ποιός μ**λακας είναι αυτός πάλι”. 

Αποτέλεσμα εικόνας για tyrion gif

The X-Files (1993-2016)

 

Το X Files είναι αναμφίβολα μια σειρά που αξίζει να δεις. Τώρα αν κάνεις τη μαγκιά και δεις 11 σεζόν και δεύτερη φορά, ρισπεκτ. Ωστόσο το X Files είναι από τις σειρές που άλλαξαν τελείως την όλη οπτική των σειρών, και θα σου κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον,

Αν δεν θες να δεις ολόκληρη τη σειρά πίστεψέ με, δεν θα έχεις θέμα (τα επεισόδια είναι κυρίως αυτοτελή).Δες τις σεζον 1-4 που είναι και οι πιο καθηλωτικές. Άλλωστε, από το τραγούδι του intro και μόνο, δεν γίνεται να μην ανατριχιάσεις έστω και λίγο.

Αποτέλεσμα εικόνας για x files gif

Μερικές επιπλέον προτάσεις:

The Wire
Community
Sitcoms τύπου Φιλαράκια, How I met your Mother. Big Bang Theory
Sons of Anarchy
CSI, NCIS, Cold Case, Law & Order (έγκλημα, μυστήριο, αυτοτελή επεισόδια και φεύγουν ευχάριστα)
The Simpsons, South Park, Archer, Rick & Morty

 

Σχόλια