Προτάσεις για ένα χαλαρό ΣΚ με αληθινές ιστορίες που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη και όμορφα μέρη για να διασκεδάσεις.

Έφτασε ξανά το Σαββατοκύριακο και ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις, να αδειάσεις το μυαλό σου απ’ τα προβλήματα της εβδομάδας. Να περάσεις λίγο χρόνο με τους φίλους, με την οικογένειά σου ή με τον εαυτό σου.  Δεν έχεις, όμως καμία ιδέα τι να κάνεις; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Προτασεις για εξοδο την Παρασκευη

 

Σίγουρα μπορείς να βρεις πολλά μέρη για να πας την Παρασκευή το βράδυ. Εδώ, όμως σου έχω την καλύτερη! Αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο το bar Ρολόι διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το φιλανθρωπικό event #Smilement.

Για τρεις ημέρες, 30 dj’s, μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα παίξουν αφιλοκερδώς και μέρος των εσόδων θα διατευθεί στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα.

Δες περισσότερα εδώ.

 

Προτασεις για εξοδο το Σαββατο

Η πρόταση για σινεμά είναι παλιά και δοκιμασμένη. Ταινίες φρέσκες, διαφορετικές, ιδιαίτερες και…διεθνείς, ώστε να διαλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα με τη διάθεση και την ιδιοσυγκρασία σου.

Στα Δάση της Σιβηρίας | Dans les forêts de Sibérie

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του νεαρού Τέντι. Αυτός, αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή του στην Ευρώπη και να απομονωθεί στον παγετό της Σιβηρίας, στην λίμνη Βαϊκάλη. Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι τελικά κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του. Θα γνωρίσει τον Αλεξέι, ο οποίος είναι ένας Ρώσος καταζητούμενους που κρύβεται στα δάση της Σιβηρίας.

Η ιστορία, που παρουσιάζεται δεν είναι καθόλου πρωτότυπη. Πράγματι, θυμίζει ταινίες και βιβλία με ανθρώπους, που εγκαταλείπουν τα εγκώμια και απομονώνονται σε απόκοσμα μέρη για να βρουν τον εαυτό τους ή το νόημα της ζωής.

Το διαφορετικό σ’ αυτήν την ταινία είναι το πώς περιγράφεται. Από τα τοπία, που σου κόβουν την ανάσα, την επιβλητική μουσική, το πως περιγράφεται η αλήθεια μέχρι και την ανθρωπιά της.

Η Καλύτερη τους στιγμή | Their Finest

Ερχόμαστε τώρα στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο. Η Κατρίν, μια άπειρη αλλά φιλόδοξη σεναριογράφος θα προσπαθήσει μαζί με το επίσης άπειρο κινηματογραφικό συνεργείο να ανυψώσουν το πεσμένο ηθικό του βρετανικού λαού. Η Κατρίν θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με την πραγματικότητα του πολέμου αλλά και με τον παραγκωνισμένο ρόλο της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, που πρέπει να παλέψει για την αποδοχή και την αναγνώριση της.

Μία συγκινητική, ρομαντική και πνευματώδης ιστορία, που με χιούμορ αλλά και ρεαλισμό παρουσιάζει τη δύναμη και την επιρροή της 7ης τέχνης. Αποδεικνύει, όμως για άλλη μια φορά ότι το ψέμα μέσα από την τέχνη είναι η κινητήριος δύναμη της «ελπίδας».

Ο Δρόμος της Διαφυγής | Un Sac De Billes

Παραμένουμε στο 1940 αλλά αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη Γαλλία και την ιστορία 2 αδελφών εβραϊκής καταγωγής, του Μορίς και του Ζοζέφ. Οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να ξεφύγουν απ’ τις δαγκάνες της ναζιστικής Γερμανίας.

Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να επιζήσουν από τις κακουχίες και να ξεφύγουν από το θάνατο, που σκορπίζεται στην κατεχόμενη Γαλλία.

Σε αυτή την ταινία θα δεις τον πόλεμο μέσα από τα μάτια δύο παιδιών. Πώς η αθωότητα στριμώχνεται στην ψυχρή αγκαλιά του πολέμου. Οι εξαιρετικές ερμηνείες των μικρών πρωταγωνιστών, που με σεβασμό και ειλικρίνεια υποδύονται. Η άριστη φωτογραφία και η υποβλητική μουσική σε κερδίζουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία.

Ο Επιφανής Πολίτης | El Ciudadano Ilustre

Ο Ντάνιελ είναι ένας Αργεντίνος συγγραφέας, που γεύεται την επιτυχία και ζει στο αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα βιβλία του περιστρέφονται γύρω από τη ζωή του στο Σάλας, τον τόπο καταγωγής του. Η επιστροφή του, όμως στο μέρος που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του, δε θα είναι αυτή που προσδοκούσε.

Μια λιτή και γλυκόπικρα συγκινητική ιστορία, που σε μεταφέρει στον ιδιότροπο κόσμο ενός καλλιτέχνη, δείχνοντάς σου τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Χρωματίζει τη σχέση ζωής και τέχνης, ενώ δίνει πνοή στις έννοιες της φήμης αλλά και τις καλλιτεχνικής ελευθερίας.

Προτασεις για εξοδο την Κυριακη

Κυριος Χου

Eνα πανέμορφο παλιό νεοκλασσικό στα Πετραλωνα μεταμορφώθηκε σε καφετερια και άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμενει! Κάθε σαββατοκυριακο σερβιρει brunch σε οικονομικές τιμές. Ταυτόχρονα, όμως είναι από αυτά τα μέρη, που δύσκολα απογοητεύουν και τον πιο απαιτητικό, αφού θα βρεις γευστικά κοκτέιλ σε μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Απολαυστε ελευθέρα!

Διεύθυνση: Υπεριωνος 1, Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 210342 3972

Κουζουλούμ

Ένα όμορφο και παιχνιδιαρικο μαγαζί στο Μεταξουργείο. Αν είσαι λάτρης των σπιτικών γλυκών, το κουζουλουμ ειναι το μαγαζί σου. Έχεις την ευκαιρία να απολαυσεις σπιτικά φρεσκα γλυκά ημέρας με τη συνοδεία καφέ σε οικονιμική τιμή και μεγαλή ποσότητα! Τα υλικά, που χρησιμοποιεί το μαγαζί είναι όλα αγνά και προέρχονται από μικρούς παραγωγούς.

Διεύθυνση: Πλαταιών 37, Κεραμικος

Τηλέφωνο: 210345 1245

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια πολύ καλη επιλογή για σενα, που αγαπας την τέχνη ειναι το μουσείο συγχρονής τέχνης στο νεο κτηριο του στο Φιξ. Ένας μοντέρνος και μίνιμαλ χωρος με εργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνων έχει ανοιξει και σε περιμένει. Με την είσοδο του μουσειου μόλις στα 8 ευρώ μπορείς να περιπλανηθεις ελευθερα στους χώρους του.

Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή: 11:00-21:00

Εθνικός Κήπος

Η άνοιξη είναι εδώ- άλλο που ο καιρός μας κάνει λίγο νερά. Μια πολύ καλή και οικονομική λύση για σένα, που είσαι λάτρης της φύσης είναι ο Εθνικός Κήπος.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για πικ νικ. Θα συναντήσεις μπόλικο πρασίνο, που είναι σπάνιο στο κεντρο της Αθήνας, αλλά και κάποια παγκάκια και κιοσκι, όπου μπορείς να κάτσεις να απολαύσεις το πικ νικ σου δίπλα στη λίμνη με τις πάπιες.

Σχόλια