Το μόνο σίγουρο ότι ποτέ δεν θα βαρεθούμε να βλέπουμε τον Γιάννη Αγγελάκα live!

Φωτογραφία: Εύα Μπεσλεμέ

 

Ο Γιαννης Αγγελακας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος τον συναυλιακό χώρο Piraeus 117 Academy εκεί όπου πέρσυ περίπου τέτοια εποχή δειλά-δειλά μας παρουσίασε  την καινούργια τους μπάντα τους 100 °C. Τα συμπεράσματα μας; Μην βιάζεστε ‘έπεται συνέχεια!

Ο 57χρονος πλέον ‘αηττητος’ κατά τα άλλα Γιάννης Αγγελάκας συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει μουσική και στίχους οι οποίοι όχι μόνο είναι επίκαιροι  όσον αφορά το κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά το σημαντικότερο εκφράζουν τα συναισθήματα και τα πιστεύω ενός μεγάλου μέρους του κοινού του. Η καινούργια του μπάντα οι 100 °C είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με ότι έχουμε δει στο παρελθόν.

Ο τρόπος απόδοσης των τραγουδιών από τα μέλη της διαφέρει αρκετά από το ‘πρωτότυπο’, αυτό φυσικά  είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αφού είναι ωραίο να δίνεται η ελευθερία μικροαλλαγών στον καλλιτέχνη. Έτσι επιτυγχάνεται όχι μόνο ένα άρτιο ‘διαφορετικό’ μουσικό άκουσμα αλλά και οι μουσικοί αφήνουν την δική τους πινελιά σε διαχρονικά τραγούδια όπως ‘ Το Τρένο’ , ‘Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα΄.

Η καινουργία δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Αγγελάκα και των 100 °C είχε την ‘τιμητική’ της στην  πρώτη από τις δύο συναυλίες που έγιναν την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτιού. Καλώς η κακώς βέβαια όσο ταλαντούχος και αν είναι ο Γιάννης Αγγελάκας ο νέος του δίσκος ‘Ησυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια’ δεν έχει την ίδια απήχηση στο συναυλιακό κοινό ( μέχρι στιγμής) παρόλο που η προώθηση του έχει αρχίσει από το περσυνό έτος.

Μετά τις θρυλικές ‘Τρύπες’ και τους εξίσου ικανούς ‘Επισκέπτες’ ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο της νέας του μπάντας.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας ήταν μία μίξη παλιών τραγουδιών με το  υλικό του νέου δίσκου. Εκεί έγινε μόνο ένα ζέσταμα αφού τα σκαμπανεβάσματα στην διάθεση του κοινού ήταν πολλά. ‘Ή Γελαστή Ανηφόρα’ καθώς και ο δίσκος ‘Από δω και Π’άνω’ είναι βαθιά χαραγμένοι στο μυαλό του μουσικόφιλου κοινού. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το οποίο μάλλον ήταν και το  καλύτερο τραγούδια όπως ‘Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα’ ,’Σαράβαλο΄, ΄Σιγά Μην Κλάψω΄, άναψαν  ‘φωτιές’ στο κοινό!

Αν και συνήθως ο Γιάννης Αγγελάκας μας αποχαιρετά με την ξεσηκωτική αλλά και συνάμα καταθλιπτική ‘Γιορτή’ αυτή την φορά επέλεξε να πει την καληνύχτα με το  τραγούδι ‘Δως μου λίγο ακόμα Αγάπη’ γεγονός που έφερε και την αποθέωση του καλλιτέχνη από το κοινό.

Αν με ρώταγε κανείς τις εντυπώσεις μου από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Αγγελάκα  μάλλον θα έλεγα ότι είναι αρνητικές αλλά αν αν πρέπει να τοποθετηθώ και πάνω στο θέμα ‘συναυλία’ θα έλεγα ότι ο Γιάννης Αγγελάκας εχει την ενέργεια  25χρονου γεγονός που ενθουσιάζει ακόμα περισσότερο το κοινό σε κάθε συναυλία έτσι περιμένουμε πλέον το καλοκαιράκι για να απολαύσουμε ξανά σε κάποιον ανοιχτό χώρο τον ‘αήττητο’ Γιάννη Αγγελάκα!

 

Σχόλια