Η εταιρία InterNations διεξήγαγε μια έρευνα σε άτομα που ζούνε και εργάζονται  στο εξωτερικό ώστε να καταφέρουν να βρούνε την καλύτερη χώρα για εργασία.

Επιμέλεια: Ελευθερία Τσαλίκη

Αυτά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα!

13. Κόστα Ρίκα

Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων υποδεικνύουν πως περιπετειώδεις χαρακτήρες με έντονη  την επιθυμία να επισκεφτούν το ονειρεμένο νησί μένουν πλήρως ευχαριστημένοι τόσο από την ποιότητα ζωής όσο και από την ισορροπία μεταξύ καθημερινότητας και ωρών εργασίας.

12. Γερμανία

Μία από τις χώρες  με την υψηλότερη εργασιακή ασφάλεια και εργασιακές ώρες, σύμφωνα με την έρευνα.

11. Δημοκρατία της Τσεχίας

Η Τσεχία προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από θέσεις εργασίας. Τοποθετείται ψηλά σε αυτή την λίστα καθώς είναι από της ιδανικότερες χώρες για την δημιουργία οικογένειας λόγω της εξαιρετικής ισορροπίας που προσφέρει ανάμεσα στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή.

10. Ομάν

Τα άτομα που μεταναστεύουν στο Ομάν είναι επαγγελματίες που έχουν υψηλές θέσεις και πολλές ικανότητες. Οι ώρες εργασίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης φτάνουν στις  44 την εβδομάδα αλλά παρόλα αυτά οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν το Ομάν ως την χώρα με την καλύτερη εργασιακή πολιτική.

9. Αυστραλία

Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής στην Αυστραλία είναι μεγάλη. Όμως  συμπληρωματικά απάντησαν πως οι εργαζόμενοι στην Αυστραλία νιώθουν ελαφρώς ότι μπορεί να χάσουν την δουλειά τους σε σχέση με τους αντίστοιχους μετανάστες της Νέας Ζηλανδίας.

8. Αυστρία

Το 67% δήλωσε ότι νιώθει σίγουρο στην Αυστρία όσον αφορά την επαγγελματική του θέση και επίσης συμπλήρωσε ότι νιώθει πολύ χαρούμενο. Το 32% αυτών αναφέρει πως θα ήθελε να μείνει για πάντα στην Αυστρία.

7. Ουγγαρία

Σε αυτή την χώρα, σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο, οι άνδρες δουλεύουν περισσότερο  από τις γυναίκες και μάλιστα δηλώνουν πολύ πιο χαρούμενοι για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

6. Σουηδία

Όπως ακριβώς και κάθε άλλη Σκανδιναβική χώρα που βρίσκεται στην λίστα, έτσι και η Σουηδία κερδίζει μια θέση λόγω των ωρών εργασίας που διευκολύνουν την δημιουργία οικογένειας! Μάλιστα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να μεγαλώσεις ένα παιδί!

5. Ταϊβάν

Το 30% των ερωτηθέντων είναι απολύτως ευχαριστημένοι με την εργασία τους γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που αποτελεί μία από τις κορυφαίες  χώρες για εργασία.

4. Λουξεμβούργο

Είναι από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν σε μία χώρα για να «κάνουν καριέρα». Ο ανταγωνισμός όμως είναι τεράστιος καθώς από όσους έχουν μεταναστεύσει το 43% έχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών και το 12% διδακτορικό.

3. Νέα Ζηλανδία

Σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο σε εργασιακές ώρες (41,4 ώρες/ εβδομάδα) η Ν. Ζηλανδία βρίσκεται πολύ ψηλά στην αντίστοιχη κατάταξη καθώς κατά μέσο όρο οι εργασιακές ώρες δεν ξεπερνούν τις 38,6! Επιπλέον οι εργαζόμενοι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά την δουλειά τους και επίσης  τους προσφέρεται ένας μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων για να ασχοληθούν στον ελεύθερο τους χρόνο.

2.Δανία

Η Δανία έχει την μικρότερη «εργασιακή εβδομάδα» σε όλο τον κόσμο! Αυτό και μόνο την κατατάσσει πολύ ψηλά στην συγκεκριμένη λίστα.

1.Νορβηγία

Όπως ήταν αναμενόμενο η Νορβηγία, ως Σκανδιναβική χώρα που είναι, κερδίζει την πρώτη θέση στην λίστα καθώς η ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής είναι η τις καλύτερη στον κόσμο! Επιπλέον θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο για την δημιουργία οικογένειας!

Σχόλια