Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, φέρνοντας μαζί της τις πρώτες νότες του καλοκαιριού. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια βόλτα για καφέ ή ποτάκι με την παρέα σου στο κέντρο το Σαββατοκύριακο;

Όχι όμως σε όποιο-όποιο μαγαζί. Τα χουχουλιάρικα στέκια του χειμώνα δίνουν τη θέση τους στις καλοκαιρινές ταράτσες και κήπους!

Δροσιά και μαγευτική θέα συνθέτουν την τέλεια συνταγή για να περάσεις ένα χαλαρό σαββατοκύριακο στην πόλη. Παρακάτω σου δίνουμε τρεις προτάσεις για ποτό σε αθηναϊκές ταράτσες με θέα την Ακρόπολη, αλλά και τρεις προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό σε δροσερούς κήπους της Αθήνας.

Ταράτσες στην Αθήνα

1. A for Athens

Το roof garden στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου “A for Athens” βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλατεία Μοναστηρακίου και ίσως αποτελεί το δημοφιλέστερο προορισμό της περιοχής για cocktail. Η πολυκατοικία όπως και η beat μουσική αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του μαγαζιού, το οποίο ίσως να προσφέρει την πιο όμορφη θέα προς την Ακρόπολη. Ιδανικό για εσένα που προτιμάς πιο επίσημα μέρη για έξοδο με ανάλογους θαμώνες.

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι

2. 360 Cocktail Bar

Λίγο πιο κάτω από το A for Athens κι έξω ακριβώς από το σταθμό του μετρό, Μοναστηράκι, βρίσκεται το 360. Εδώ η ατμόσφαιρα είναι πιο casual και η διακόσμηση θα μπορούσε να θυμίζει κήπο, αφού η ταράτσα διαθέτει πολύ πράσινο και ξύλινα ψηλά τραπεζάκια για να πιεις  το ποτό σου. Εάν σου αρέσουν οι πιο hipster καταστάσεις, το 360 θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Σαββατοκύριακο

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

3. Λουκούμι

Παραμένουμε στο Μοναστηράκι αλλάζοντας όμως ύφος. Το Λουκούμι είναι ένα all day στέκι που πολλές φορές φιλοξενεί διάφορα happenings, εκθέσεις αλλά και live μουσική. Η Ακρόπολη βρίσκεται τόσο κοντά που νομίζεις πως άμα απλώσεις το χέρι σου θα την φτάσεις. Και εδώ σερβίρονται δροσιστικά ροφήματα και ποτά, ενώ από το μεσημέρι και μετά μπορείς να τσιμπήσεις κάτι από αυτά που προσφέρει το μενού.

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

Μαγαζιά με κήπο στην Αθήνα

1. Πρωί: Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Αν και έχω πάει μόνο βράδυ, ο χώρος φαίνεται ιδανικός για έναν πρωινό καφέ ή τσάι συνδυάζοντας και τη βόλτα στο πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Ένα χαλαρό Σάββατο πρωί, λοιπόν, μετά την κούραση από τα ψώνια, είναι η ιδανική λύση. Πρόκειται για το παλιό σπίτι του Ενρίκου Σλήμαν, το οποίο έχει μετατραπεί στο Νομισματικό Μουσείο, αλλά και σε πολυσύχναστη καφετέρια.

Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

2. Μεσημέρι: Μπεμπέκα

Συνδυάζει δροσιά, κήπο και υπέροχο φαγητό. Τι άλλο χρειαζόμαστε για ένα χαλαρό μεσημεράκι μέσα στο Σαββατοκύριακο; Πρόκειται για μια μοντέρνα μονοκατοικία με δροσερό κήπο για τις μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Στηρίζει δεόντως τα ελληνικά προϊόντα και τις συνταγές. Κατάλληλο για να ξεσκάσεις από τη συνηθισμένη Σαββατιάτικη ή Κυριακάτικη ρουτίνα.

Διονύσου 16, Χαλάνδρι

3. Βράδυ: Belle Amie

Περπατάς στο κέντρο του Πειραιά και τι να δεις…ένας παράδεισος. Κατά μήκος της λεγόμενης πασαρέλας (παίζει να είμαστε οι μόνες που την αποκαλούμε έτσι), όπου μπορείς να βρεις όλα τα φοιτητομάγαζα του Πειραιά, υπάρχει και ένα  μαγαζί το οποίο διαφέρει από τα άλλα. Με τα διαχρονικά του φωτάκια να λάμπουν λες και είναι Χριστούγεννα. Με το υπέροχο νεοκλασικό του κτήριο του 1890 να σου τραβάει το μάτι από το Πασαλιμάνι. Και φυσικά με την καταπληκτική, καταπράσινη και δροσερή αυλή του, η οποία έχει και θέα θάλασσα. Κατάλληλο για τζαζοχαλαροκλασάτες κατάστασεις.

Σαββατοκύριακο

Σχόλια