Μπορεί η εξεταστική για μερικούς να μην έχει τελειώσει ακόμα, αλλά πότε αυτό ήταν δικαιολογία αρκετή για να μην αξιοποιήσεις το Σαββατοκύριακο;

Μην αρχίσεις τώρα τα «τι Σαββατοκύριακο μου λες, έχουμε εξεταστική!!!». Γιατί θα σου πω κι εγώ πως αν μαζέψεις τις ώρες που σκρολάρεις στην αρχική σου, θα ανακαλύψεις που χάθηκε το Σαββατοκύριακο σου!

Και τέλοσπάντων, άσε τη γκρίνια γιατί ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! Βρες λοιπόν λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, πάρε τους φίλους σου (ή και μόνος σου) και βγες έξω!

Τώρα που το λύσαμε και αυτό πάμε σε μερικές προτάσεις για να γίνει το Σαββατοκύριακο σου πιο ενδιαφέρον!

Σαββατοκύριακο

Ας αφήσουμε τα κλασσικα σπιτουλινι, αραχτουλινι, ταινιούλα, μαγείρεμα, επιτραπέζια, κρασακι και σεξάκι! Είναι πάντα καλές επιλογές, αλλά δεν περίμενες εμάς να στα πούμε!

H Σοφία προτείνει…

Προσωπικά, αυτό που με χαλαρώνει, είναι η μουσική, και πιο συγκεκριμένα, οι συναυλίες. Όμως επειδή θέλουμε ταυτόχρονα και κάτι χαλαρό, θα σου προτείνω δύο εκδηλώσεις χαλαρές, με φθηνό εισιτήριο και καλή μουσική, για να μπορέσεις να πιείς την μπύρα σου και να βγάλεις προσωρινά από το μυαλό σου αμφιθέατρα και τα μαθήματα που χρωστάς.

3/2-Pulse R @ΙΛΙΟΝ plus

Το ξέρω ότι η συναυλία αυτή είναι Παρασκευή. Αλλά το καλό Σαββατοκύριακο, από την Παρασκευή φαίνεται! Οι Pulse R παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο «In Chains» και υπόσχονται να σου χαρίσουν στιγμές συνοδευόμενες από σκληρό rock  και ενναλακτικό metal. Μαζί τους, οι επίσης heavy rockers “sober on tuxedos”  και “Deathcrop Valley”

Πληροφορίες:

ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17

Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 5€
• Ταμείο: 7€

Σημεία προπώλησης 
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή)
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα)
• Ticket House (Πανεπιστημίου 42)
• Ηλεκτρονική προπώληση: www.ticketpro.gr

Σαββατοκύριακο

4/2-Χαΐνηδες @ΙΛΙΟΝ plus

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτούς. Μια μουσική ομάδα από το Ηράκλειο της Κρήτης, που καταφέρνει να μας φέρει σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική με έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο.

Πληροφορίες:

ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Σάββατα 4, 11, 18 Φλεβάρη
Έναρξη: 22:30
Είσοδος: 13 € (με μπύρα ή κρασί)
Τηλ. Κρατήσεων – Πληροφορίες: 2108824383

Και για κάτι ακόμα πιο χαλαρό, την Κυριακή, έχω να προτείνω δύο εκθέσεις φωτογραφίας με ιδιαίτερο θέμα.

Αρχικά, την προσωπική έκθεση του Μάνου Χρυσοβέργη, με τίτλο a terrible beauty”, της οποίας τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 23 Φεβρουαρίου, στο Void, κοντά στο Σύνταγμα. Θα σας κερδίσει σίγουρα η διαφορετική του προσέγγιση στα πρόσωπα και στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς και ο ωμός, σκληρός του τρόπος.

Πληροφορίες:

Μάνος Χρυσοβέργης,”a terrible beauty”

Void, Νίκης 30

2-23 Φεβρουαρίου

Είσοδος Ελέυθερη

Και για το τέλος, την έκθεση με τίτλο «In the heart of Africa», την οποία θα φιλοξενεί το μαγαζί Mystic Kallimarmaro” από τις 2 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αφρική, στα πλαίσια ενός ποδηλατικού project. Και επειδή το μαγαζί αυτό είναι κυρίως πιτσαρία με έμφαση στην υγιεινή διατροφή, μπορείς να συνδυάσεις την έκθεση αυτή με το καλό φαγητό!

Πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Ζήλος, “In the heart of Africa”

Mystic: Φερεκύδου 22, Καλλιμάρμαρο

Ο Σταύρος προτείνει…

Σαββατοκύριακο

Μουσική παράσταση

Με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από το θάνατο του Γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ διοργανώνεται το φεστιβάλ “Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα”. Στα πλαίσια του φεστιβάλ η τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και συνθέτρια Ute Lember παρουσιάζει μια μουσική παράσταση όπου ο λόγος του μεγάλου Berthold Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill και υπόσχεται να μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολεμικού Βερολίνου με θρυλικά τραγούδια όπως το  “Surabaya Johnny“ και “Speak Low“, μελωδίες από  την “Όπερα της  Πεντάρας” με τον “Mack the Knife” και την “Pirate Jenny” και ερωτικά  Tango, όπως το “Youkali Tango- Habanera”.

Πληροφορίες:

Σάββατο 4/2/2017, Θέατρο Παλλάς , Βουκουρεστίου 5, Αθήνα   Ώρα έναρξης :21:00                                                                           Προπώληση: www.viva.gr / τηλεφωνικά στο 11876 / Καταστήματα : Public, Seven Sports, Reload, Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία

Εισιτήρια από 20€

Σαββατοκύριακο

Εξερεύνησε την έκθεση  GR80s

Όταν εμείς γεννιόμασταν και μεγαλώναμε, στα ένδοξα 90s, αφήναμε πίσω ανεπιστρεπτί μια δεκαετία τουλάχιστον συναρπαστική. Τη δεκαετία του ’80, τη δεκαετία του παλιού ΠαΣοΚ του ορθόδοξου, μια πολυσήμαντη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, η οποία σημάδεψε και σημαδεύει τις ενεργές, σήμερα, γενιές. H έκθεση GR80s φιλοδοξεί να μας εισάγει στην ελληνική δεκαετία του ’80, μέσα από μια διαδρομή που περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές κατηγορίες: την πολιτική, τις τέχνες, τον τρόπο ζωής και την τεχνολογία και η οποία αναπτύσσεται σε δεκατρία περίπτερα.

 Πληροφορίες:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι,11854, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Σαββατοκύριακο

Πήγαινε Κινηματογράφο

Αυτές τις μέρες στα σινεμά θα βρεις ταινίες καινούριες και παλιές για όλα τα γούστα. Παράλληλα, τρέχει το Adaptation Film Festival, που εστιάζει αποκλειστικά σε κινηματογραφικές μεταφορές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρεις προβολές για κάθε βιβλιόφιλο και σινεφίλ.

Adaptation Film Festival : Η Λογοτεχνια στον Κινηματογραφο

Και αν θες μια πιο συγκεκριμένη πρόταση, σου προτείνω το Moonlight σε σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς και με τους Ναόμι Χάρις, Μαερσάλα Αλί και Άστον Σάντερς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το Moonlight είναι μια περιπετειώδης ιστορία ενηλικίωσης του νεαρού Αφροαμερικανού Σαϊρόν στο σύγχρονο Μαϊάμι της φτώχειας, της βίας και των ναρκωτικών. Με οκτώ οσκαρικές υποψηφιότητες, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και πάμπολλα βραβεία κριτικών αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ταινία που αφηγείται μια συγκινητική ιστορία προσωπικής αναζήτησης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα σκληρό πορτρέτο της σύγχρονης Αμερικής.

Σαββατοκύριακο

Διάβασε ένα βιβλίο

Το Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για να ξεκινήσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο. Δεν θα σου προτείνω βιβλίο, αλλά συγγραφέα. Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, ήρθε ο καιρός να διαβάσεις Τομ Ρόμπινς. Αν έχεις ξαναδιαβάσει βιβλίο του ξέρεις για τι μιλάω. Αν όχι, μην χάνεις χρόνο και ξεκίνα με το «Άρωμα του Ονείρου» ή τον «Χορό των Εφτά Πέπλων». Ο Τομ Ρόμπινς μιλάει για τον έρωτα, το σεξ,  την αναζήτηση της ευτυχίας, την τέχνη, την περιπέτεια την πολιτική και την θρησκεία, με έναν τρόπο γεμάτο χιούμορ και φαντασία που σε κάνει να τον κατατάξεις στους αγαπημένους σου συγγραφείς.

Αν δε σε έπεισα, πάρε ιδέες από εδώ και πήγαινε στο 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πλατεία Κοτζιά) από τις 9:00 εώς τις 21:00 και διάλεξε μεταξύ περισσότερων από 8.000 τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές. Αυτό το σαββατοκύριακο είναι και το τελευταίο για το παζάρι βιβλίου, οπότε η φάση είναι ή τώρα ή…του χρόνου.

Ότι και να κάνετε να περνάτε όμορφα και μην τρελαίνεστε, εξεταστική είναι, θα περάσει! Cheers!

Σχόλια