To Bellini Aperitivo είναι η Χρύσα Τσίρκα.

Ο Τζουσέπε Κιρπριάνι το 1930 ανακάλυψε μέσω της αγάπης του για τα ροδάκινα, σε συνδυασμό με την συνήθεια των Ιταλών να μαρινάρουν οτιδήποτε σε κρασί, το Bellini.

Το Bellini, λοιπόν είναι ένα κοκτέιλ με βάση αφρώδη οίνο, ή σαμπάνια και πουρέ ροδάκινου. Bellini (aperitivo) είναι επίσης ένα πανέμορφο μαγαζί στην Κηφισιά που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ακόμα πιο όμορφης Χρύσας.

Γνωρίστε λοιπόν την Χρύσα Τσίρκα. Την κοπέλα-πρόσωπο/ορόσημο του μαγαζιού-σήμα κατατεθέν της Κηφισιάς.

Χρύσα Τσίρκα

Από τις παραγγελίες και το καλωσόρισμα των πελατών, στην οργάνωση events, έως το παραμικρό θέμα που μπορεί να προκύψει στο προσωπικό, όλα περνάνε από την καταπληκτική αυτή κοπέλα. Την  οποία θα την δείτε να φροντίζει τους πάντες και τα πάντα.. πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση. Η Χρύσα Τσίρκα είναι το Bellini και το Bellini (και ο κόσμος του) την αγαπά και την αποθεώνει για αυτό.

Η νεαρή μας επιχειρηματίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Βόρεια Προάστια Αττικής και την Δροσιά. Εκεί πήγε σχολείο και έπειτα πέρασε Πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μία σχολή που ενώ τις φαινόταν πολύ ενδιαφέρουσα, δεν έμελλε να την απασχολήσει επαγγελματικά.

“Μ άρεσε αρκετά η σχολή αυτή, είχε πολύ ενδιαφέρον.. αλλά στην Ελλάδα δεν ευδοκιμεί τίποτα στον τομέα αυτόν εδώ και χρόνια.. Εν τω μεταξύ σαν φοιτήτρια, ανακάλυψα ότι είμαι αρκετά καλή στο Pr και τις δημόσιες σχέσεις και το δοκίμασα κάπως επαγγελματικά”

Το ταλέντο της γίνεται γρήγορα αντιληπτό από μεγάλα μαγαζιά όπως το Baraonda και το Ακρωτήρι, τα όποια βάζουν την νεαρή Χρύσα να συνδιοργανώνει πάρτυ. Η εξαιρετική της παρουσία στην “νύχτα” δεν περνάει απαρατήρητη-και σαν αναγνώριση για την εξαιρετική της δουλεία στο κομμάτι του Pr, προσλαμβάνεται (ενώ ακόμα φοιτεί) από μεγάλο γραφείο μουσικών και θεατρικών παραγωγών.

Χρύσα Τσίρκα

-Οι σπουδές σου σε σχέση με το επάγγελμα που τελικά ακολούθησες, σου φάνηκαν καθόλου χρήσιμες;

Η αλήθεια είναι πως δεν με βοήθησε καθόλου στον τομέα που επέλεξα να δουλεύω, αλλά η καλλιέργεια και η παιδεία είναι πράγματα που σε ακολουθούν και σε βοηθάνε σε ό,τι κάνεις. Εδικά στον χώρο της διασκέδασης που πρέπει να συνομιλείς και να συναναστρέφεσαι διαρκώς με διαφορετικού τύπου ανθρώπων, η παιδεία μου με βοηθάει ώστε να κρατάω κάποια προσχήματα, ή να δημιουργώ όμορφες συνθήκες συζήτησης. Πάντα είμαι ευγενική με τον κόσμο, ασχέτως αν μερικές φορές μέσα μου βράζω. Την νύχτα δυστυχώς κυκλοφορούν κάθε λογής άνθρωποι, αλλά όταν έχεις επιλέξει να έχεις επιχείρηση που λειτουργεί και βράδυ, οφείλεις να σαι ψύχραιμος no matter what.

Χρύσα Τσίρκα

Η Χρύσα δοκίμασε να αλλαξοδρομίσει κάπως και έγινε -για λίγο καιρό- ασφαλίστρια ,ευτυχώς όμως για όλους (όσους επισκέπτονται το Bellini και την έχουν δει εν ώρα εργασίας, για το προσωπικό και γενικά για την Κηφισιά όλη) κατάλαβε ότι ο τομέας της διασκέδασης της ταιριάζει πολύ περισσότερο και επέστρεψε στο γραφείο μουσικών παραγωγών.

“Αφού επέστρεψα στο γραφείο αυτό και έχοντας πλέον αποφασίσει ότι θέλω να μείνω στον χώρο, πιάνω δουλεία και σαν υπεύθυνη βραδινής βάρδιας εδώ.. στο bellini.. σαν υπάλληλος όμως.

Δουλεύοντας εδώ αγάπησα το πόστο αυτό, το Bellini και τον κόσμο του. Έτσι 1,5 χρόνο πριν αποφάσισα να το δω ακόμα πιο ζεστά. Μίλησα με το “μεγάλο αφεντικό” και αυτός γνωρίζοντας το πόσα έχω προσφέρει στο μαγαζί, μου πούλησε ένα ποσοστό. Από τότε είμαι διαρκώς εδώ. Μου αρέσει να έχω επαφή με κόσμο για αυτό και μ αρέσει αυτή η δουλεία. Δεν θα την άλλαζα για καμία θέση γραφείου.”

Χρύσα Τσίρκα

Ισχύει… Η Χρύσα είναι εκεί πρωί, μεσημέρι βράδυ, πάντα με χαμόγελο και πάντα φροντίζοντας να λειτουργούν όλα ρολόι. +Μόλις επισκεφτείτε το καλοστημένο αυτό μαγαζί στην Κηφισιά θα αντιληφθείτε το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργήσει η υπέροχη υπεύθυνη του μαγαζιού. Τα παιδιά που εργάζονται εκεί την έχουν σαν βασίλισσα, αλλά και αυτή τους φέρεται ανάλογα.

“Λατρεύω τα παιδιά που δουλεύουν εδώ και αυτοί με λατρεύουν με την σειρά τους.. Πλέον έχουμε μια εξαιρετική ομάδα. Οι περισσότεροι είναι από τότε που ανοίξαμε εδώ και εκτός και αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό, το team δεν αλλάζει. Χωρίς αυτούς το μαγαζί δεν θα ήταν αυτό που είναι. Είμαστε μια οικογένεια.”

“Ο κόσμος της περιοχής μας, είναι ένα θέμα. Εμείς δουλεύουμε φουλ με τον κόσμο της Κηφισιάς και τώρα που παρατηρείται μια μεγάλη μείωση στην έξοδο των κατοίκων, είναι επόμενο να έχουμε και εμείς μια μικρή καμπή. Πάραυτα εννοείται πως συνεχίζουμε απτόητοι, βέβαιοι πως θα περάσει γρήγορα αυτή η φάση. Εμείς θέλουμε τον κόσμο της Κηφισιάς και κάνουμε ενέργειες και αλλαγές με γνώμονα να κρατήσουμε τους Κηφισιώτες στον τόπο τους. Θέλουμε δηλαδή να τους παρέχουμε υπηρεσίες και διασκέδαση αρκετή ώστε να μην ψάχνουν μακρυά..”

Χρύσα Τσίρκα

Η συνταγή επιτυχίας λοιπόν.. αλλάζουμε ό,τι χρειαστεί για να μείνει η Κηφισιά στην Κηφισιά, εκτός φυσικά από την ομάδα. Ως γνωστών, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

 

Η εμπιστοσύνη και η αλληλοκάλυψη είναι το παν σε μαγαζιά της νύχτας..

Παρόλο που εμπιστεύομαι όλους όσους εργάζονται εδώ θεώρησα σωστό στο ταμείο να καθίσει ο αδερφός μου (έχει σπουδάσει και λογιστική). Τον εμπιστεύομαι 100%”

-Τι τραβάει στο μαγαζί και στην περιοχή γενικότερα?

Μέχρι στιγμής πολύ δυνατή μας μέρα είναι η Κυριακή.. Όλοι στην περιοχή, Κηφισιά-Ερυθραία, τις Κυριακές τους επιλέγουν να χουν ή Trash Party, η φουλ ελληνικά.. Εμείς εδώ και καιρό κάνουμε την αλλαγή κάνοντας το nogreek party με τον Dj Λεκόπουλο και πάει πάρα πολύ καλά. Βέβαια επειδή ο κόσμος θέλει και τα ελληνικά του τώρα για πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε να κάνουμε κάποιες πιο ελληνικές βραδιές.

-Από χόμπι, ασχολίες;

Δεν προλαβαίνω να κάνω πολλά, όποτε στον ελεύθερο μου χρόνο επιλέγω να κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου. Γυμνάζομαι αρκετά και προτιμώ να βγαίνω με τους φίλους με εκτός μαγαζιού..

 Δεν το ευχαριστιέμαι να βγαίνω εδώ.. όχι ότι έξω το ευχαριστιέμαι.. έχω αποκτήσει την όραση/οπτική του μαγαζάτορα-υπεύθυνου και όπου και να πάω κοιτάω αν γίνεται σωστά η δουλεία και τι μπορεί να χρειάζεται το μαγαζί.. Μου έχει κολλήσει αυτό το άγχος αυτό και δύσκολα θα περάσω καλά έξω, αλλά σίγουρα προτιμώ να μαι κάπου εκτός μαγαζιού. Αν δεν βγω με τις φίλες-παρέα μου, μου αρέσει (ειδικά τώρα τον χειμώνα) να κάθομαι σπίτι, με λίγους (και καλούς) να ψήνουμε, να τρώμε και να χαζεύω καμιά στην Τιβι.. Είναι από τα λίγα πράγματα που με χαλαρώνουν τόσο. 

..Αγία τριάδα στην ζωή μου είναι μαγαζί, φίλοι-οικογένεια, γυμναστική..

Χρύσα Τσίρκα

-Κάτι σοβαρό στην ζωή σου;

-Όχι… όχι.. κάτι που αξίζει να το πω σε συνέντευξη.

Υ.γ το Bellini Aperitivo διαθέτει ποσοστό από τα κέρδη του για τα αδέσποτα της Πεντέλης,ένα μείζον θέμα της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Αποστόλη Αργυρόπουλο για την εξαιρετικές του φωτογραφίες

Σχόλια