Η A-Side Events το είπε και το έκανε. Το Back A Yard ήταν μια φιέστα τζαμαϊκανής μουσικής παντρεμένη με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή bass culture και το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό.

Φωτογραφίες: Αλεξία Χάμουζα Γιοβανοπούλου

Στο πρώτο “Back A Yard” party, εκλεκτός καλεσμένος ήταν ο DJ και παραγωγός JSTAR από την Αγγλία. Το μουσικό παζλ της βραδιάς συμπλήρωσαν οι  Blend Mishkin, Anna Mystic και στο μικρόφωνο ο Big Shine,  βασικό μέλος των SKG’s Dub Alliance. Στο κλείσιμο της φιέστας ο Bass Delight!

Το ιδανικό warm-up της βραδιάς ανέλαβε ο δικός μας McOffee. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε σιγά σιγά για να πάρει τα ηνία ο Blend Mishkin και να καθοδηγήσει τη βραδιά όπως αυτός ξέρει. Το κοινό προφανώς δεν άργησε καθόλου να “ανέβει” και σταδιακά η διάθεση κορυφώθηκε με την Anna Mystic στα decks και τον Big Shine να βάζουν την πινελιά που χρειαζόσουν για να “ανέβεις” ακόμα πιο πολύ και να υποδεχτείς καταλλήλως τον μοναδικό JSTAR.

Ο JSTAR χωρίς καμία υπερβολή ήταν απλά μοναδικός. Παρ’ ότι όπως μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, έχει έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα, εμείς δεν είχαμε τη τύχη ποτέ να τον ακούσουμε. Αν και τώρα καταλάβαμε ακριβώς γιατί τον επέλεξε η A-Side Events για το πρώτο Back A Yard.

O JSTAR μας ανοιξε τα χαρτια του : Reggae warrior Back at Greek Yard !

Στο dj-set του ακούσαμε απίστευτα remixes που δεν μας άφηναν να κάτσουμε στιγμή. Μας ταξίδεψε με τις μουσικές επιλογές του από το Gravel Pit των Wu-Tang, το δικό του Weed Anthem μέχρι και το Eleanor Rigby που εκείνη τη στιγμή φάνταζε ως η ιδανική προσθήκη.

Ο JSTAR έδειξε πόσο πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα είναι, μας ξεσήκωσε με τους ανατρεπτικούς ήχους του και περάσαμε απλά υπέροχα. Το line-up της βραδιάς ήταν αυτό που έπρεπε για να μας οδηγήσει στη σταδιακή μουσική κορύφωση και να μας κάνει να χορεύουμε μέχρι το πρωί.  Μια πραγματική φιέστα τζαμαϊκανής μουσικής που είχε όμως τη διαφορετική προσθήκη που έχουμε ανάγκη πλέον να ακούμε πιο συχνά.

Το πρώτο Back A Yard έθεσε ψηλά τον πήχη και είναι σίγουρο ότι περιμένουμε τα επόμενα.

 

Σχόλια